v komente môžete zdôvodniť, prípadne uviesť, či sa plánujete presťahovať, ak svoje súčasné mesto nemáte radi, poprípade sa rozpísať, ak považujete za domov viacero miest alebo dodať čokoľvek, čo vám napadne
Nejake socialne/sportove vyzitie ziadne. Ak su peniaze tak tie sa mozu setrit na opravu ciest co raz budu treba + dalsia udrzba. Kostol, skolka, zateplenie obecnych budov, obmena futbalovych unimobuniek kazdych par rokov. Miznuce lesy co maju stovky vlastnikov. V okrese su aj lepsie.
Zilina je tiez taka historicky zaspata, mesto tak akurat rozmysla ako sa dostat k nejakym pozemkom, co ehm zazracne vlastni jeden "podnikatel".
Par rokov co som bol v Ostrave tak som stale videl nejaky posun, ci uz obnovili MHD, platby kartou, zmodernizovali stanicu (aj ta 2. co maju je lepsia ako akakolvek ina na Slovensku), festivaly zabehnute.. aj kino tam je fasa.. a neviem proste rozne veci za kratku dobu a to priemerne ludia frflu na to mesto.
@nats@6 Trnavu ľúbim, je to moje mesto, len občas sa už nemám kadiaľ prechádzať, lebo ju mám poprechádzanú skrz naskrz. A Nitra má v mojom srdci špeciálne miesto. Nechcem tu byť, všade mám nejaký potenciál stretnúť niekoho, koho stretnúť nechcem, nikdy mi to tu nebolo sympatické, aj po tom, čo som to spoznala, to len tolerujem. Proste... sympatie.
Mám to tu rád. Jediné čo mi vadí je nemenovaná menšina domorodcov, ktorí počas epidémie žltačky pľuli na pečivo v Lidl. A keď som bol malý, tak po nás s kamošmi nezdôvodnene haldzali kamene. Radosť tu žiť
@dwarvax@18 Rád odcitujem jednu slávnu postavu: “Je, na východe je.” Máme tu 2 osady. Dali by sa nazvať ako “no-go zóny”. Aj polícia sa tam bojí ísť. Raz som sedel v podniku na terase, odkiaľ vyhodili dvoch smradľavých a ožratých rómov. Do pol hodiny prišlo asi 15 rómov z osady aj s kovovými palicami v rukách. Bola bitka
@turgachev@20 po takychto pribehoch sa prestavam divit, ze niekto ich nema rad a chce aby sa zakrocilo. Nic, samozrejme, proti slusnym, pracovitym. Nastastie u nas sme taketo veci riesit nemuseli.
@dwarvax@21 To ani nie je o farbe pleti. Máme tu desiatky Vietnamcov, Ukrajincov a dokonca aj pár černochov. Nikomu nevadia, sú “naši”. Ale rómska menšina, hlavne z osád… oni nežijú ako civilizovaní ľudia. Potom mám ešte rád tie bratislavské typy, ako napr. Hanzelová, ktorá nás kritizuje zo staromestského bytu a nazýva nas rasistami
@turgachev@22 ja to chapem. ani som nechcel, aby to vyznelo protiromsky. jednoducho niekde problemy su. ale niekde aj nie. Ludia su rozni.
"Potom mám ešte rád tie bratislavské typy, ako napr. Hanzelová, ktorá nás kritizuje zo staromestského bytu a nazýva nas rasistami" - toto absolutne chapem. Si mi pripomenul, ked v televiznych novinach sa riesilo, ze niekde postavili mur, pri nejakej osade lebo sa bali kradezi a neviem coho a niekto z BA z cisteho bezpecneho prostredia to kritizoval.
Na druhej strane, z dlhodobeho hladiska stavat mury nie je riesenie.
@15 tiež so z východu a každému tu smradľaví, hnusní, hluční a arogantní degeši lezú na nervy, jak vidím keď niekde na západe nejakí liberáli obhajujú tú čvargu, tak by som im ich tam okamžite poslal (áno, sú aj pracujúci, slušní rómovia, ale v osadách na východe ich nenájdete)
@dwarvax@23 Ten múr postavili v Michalovciach okolo sídliska, pretože cez cestu je obrovská osada. Rómovia chodili cez sídlisko, vybrakovali koše, vykrádali autá a garáže a pod. V tej osade pravidelne zasahuje útulok aj s ozbrojenou políciou. Boli tam prípady kedy obesili mačky, psikom za živa odrezavali genitalie a podobne zverstvá.
@dwarvax@23 Ešte taká maličkosť, ktorá odráža smutnú realitu. Pri bytovkách a na sídliskách sú tu všade na odpadkových košoch buť zámky alebo sú rovno v klietkach tie koše.
Od prvého dňa co tu žijem sa odtiaľto snažím dostať, ale už som si tak zvykla, že vždy keď idem pozrieť do menšieho mesta, mam pocit, že som zacuvala do minulého storočia takže napriek tomu, že tu nech byt, bude sa mi dosť ťažko odchádzať, ak k tomu niekedy vôbec dôjde
(a môj problém je hlavne v tom, že neznášam ľudí a tu ich je všade vždy plno)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
viem ale,ze raz sa odstahujem,lebo mat dom by som si tu nemohla dovolit. fnuk
Nejake socialne/sportove vyzitie ziadne. Ak su peniaze tak tie sa mozu setrit na opravu ciest co raz budu treba + dalsia udrzba. Kostol, skolka, zateplenie obecnych budov, obmena futbalovych unimobuniek kazdych par rokov. Miznuce lesy co maju stovky vlastnikov. V okrese su aj lepsie.
Zilina je tiez taka historicky zaspata, mesto tak akurat rozmysla ako sa dostat k nejakym pozemkom, co ehm zazracne vlastni jeden "podnikatel".
Par rokov co som bol v Ostrave tak som stale videl nejaky posun, ci uz obnovili MHD, platby kartou, zmodernizovali stanicu (aj ta 2. co maju je lepsia ako akakolvek ina na Slovensku), festivaly zabehnute.. aj kino tam je fasa.. a neviem proste rozne veci za kratku dobu a to priemerne ludia frflu na to mesto.
"Potom mám ešte rád tie bratislavské typy, ako napr. Hanzelová, ktorá nás kritizuje zo staromestského bytu a nazýva nas rasistami" - toto absolutne chapem. Si mi pripomenul, ked v televiznych novinach sa riesilo, ze niekde postavili mur, pri nejakej osade lebo sa bali kradezi a neviem coho a niekto z BA z cisteho bezpecneho prostredia to kritizoval.
Na druhej strane, z dlhodobeho hladiska stavat mury nie je riesenie.
byvam v 2 mestach a obe mam rad
(a môj problém je hlavne v tom, že neznášam ľudí a tu ich je všade vždy plno)