stále v sobotu večer po posvätení... mávame mazanec/veniec (nejaké pečivo), údenú šunku, vajcovú hrudku, mäsovú plnku, vajíčka natvrdo a ešte zvyšok rodiny má klobásu a cviklu, ale to ja nemusím
To ste tu vsetci od taki moderni ci alternativni, vegani abo co?
Alebo ste emigrovali pred mesiacom na Slovensko?
Velkonocne jedlo je @6 a @7
U nas je to šunka, syrek, klobasa, vajco, mazanec a cvikla s chrenom. A jeme to vzdy tak, ako na Vianoce kapustnicu, rybu a salat.
Akoze som z poloveriacej rodiny a do 19tich rokov som aktivne chodila do kostola, ale nikdy mi nenapadlo, ze to jedlo, co si ludia nosia do kostola, ma svoj nazov a specialny cas, kedy sa ma jest.
po sv. omši vzkriesenia Pána sobotu večer keď sa vrátime z kostola, a potom na velkonocnu nedelu po omši tak isto. nakoľko tieto sviatky som v kostole nebol, tak po omši v telke
Podľa mňa ani nie tak na východe ale skôr je to kresťanský zvyk (a východ je viac kresťanský možno) či?
U nás je to ako na Vianoce rezne (a/alebo údená šunka) a šalát akurát miesto kapustnice máme údenú vajíčkovú polievku ktorú skoro nikto doma nemá rád takže si z nej ja môžem dať aj 3 taniere
Ale ja by som uvítala zdravšiu verziu lebo takéto veci jesť 3 dni po sebe to je peklo (a hlavne v sobotu večer!! )
@goldenbeach tak som prekvapena, ze kolko ludi, nic take nepozna, ja som si myslela ze to je tradicia na celom Slovensku @patrixo a mas aspon kóšer jedlo? @barb a salat zemiakovy? To je mile, ze by si chcela tradicne jedlo. Ja som az teraz zistila, ze to nejedia vsetci na Slovensku, takze vyslo najavo, ze som sedlak par excellence @sianagirl245 hej vychod je viac krestansky ale vyzera to, ze inde to ludia nepoznaju
Ta polievka moze byt dobra, my sme dnes mali udenu zemiakovu
Tak viac zeleniny alebo uz si potom musis dat len nejaky detox alebo co @tikalok
V nedeľu na raňajky som mal bábovku.
Premýšľam, že to zavediem ako nový zvyk.
Každú veľkonočnú nedeľu si dám bábovku.
Alebo každú nedeľu si dám bábovku.
Alebo každý deň si dám bábovku.
Nach, nie. Nechcel by som každý deň bábovku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
šunky, syry, ovocie, zelenina, syrek (hrudka) klobasy, a palenka musi byť podotykam, všetko doma vypestovane, vypalene..
Alebo ste emigrovali pred mesiacom na Slovensko?
Velkonocne jedlo je @6 a @7
U nas je to šunka, syrek, klobasa, vajco, mazanec a cvikla s chrenom. A jeme to vzdy tak, ako na Vianoce kapustnicu, rybu a salat.
Absolutne nic ine tradicne nejeme, ale chcela by som. A vsimla som si ze fakt hlavne na vychode sa to dodrzuje.
U nás je to ako na Vianoce rezne (a/alebo údená šunka) a šalát akurát miesto kapustnice máme údenú vajíčkovú polievku ktorú skoro nikto doma nemá rád takže si z nej ja môžem dať aj 3 taniere
Ale ja by som uvítala zdravšiu verziu lebo takéto veci jesť 3 dni po sebe to je peklo (a hlavne v sobotu večer!! )
@patrixo a mas aspon kóšer jedlo?
@barb a salat zemiakovy? To je mile, ze by si chcela tradicne jedlo. Ja som az teraz zistila, ze to nejedia vsetci na Slovensku, takze vyslo najavo, ze som sedlak par excellence
@sianagirl245 hej vychod je viac krestansky ale vyzera to, ze inde to ludia nepoznaju
Ta polievka moze byt dobra, my sme dnes mali udenu zemiakovu
Tak viac zeleniny alebo uz si potom musis dat len nejaky detox alebo co
@tikalok
Posledné roky som zvykol s frajerkou ísť niekam na výlet do zahraničia, lebo ona má v rodine premotivovaných kupačov a šibačov.
Premýšľam, že to zavediem ako nový zvyk.
Každú veľkonočnú nedeľu si dám bábovku.
Alebo každú nedeľu si dám bábovku.
Alebo každý deň si dám bábovku.
Nach, nie. Nechcel by som každý deň bábovku.