Farebné foto. z 90.-rokov - prosím o radu najepšie, niekto z Košíc, ďakujem
Ahojte, mám u seba fotky po starkej a na všetých fotkách približne z rokov 92-93 je vzadu rovnaký nápis FULICOLOR paper je to štúdio kde sa vyvolávali alebo značka filmu. Ja sa v tom nevyznám a na nete som našlo toto: » www.fotobalaz.sk/... - Košice. Ď
Mám doma veľa fotiek ešte z detstva ale nikdy som sa nezaujímala o to čo za značka je na zadnej strane a potrebujem sa dopátrať k tomu, či boli fotky vyvolávané ešte u nás alebo už v zahraničí. Rodina, ktorá vtedy fotila ale zrejme aj natáčala, bola na návšteve z Kanady. Z toho istého obdobia, zima na konci 1992 vzniklo aj video, bratranec objavil v starej krabici na pôjde kazetu a poslal ju do Nitry aby mu ju pretočili na DVD lebo nevedel čo sa na nej nachádza a včera mu to prišlo. To čo má on na videu mala moja straka vo fotkách, čiže to vzniklo v rovnakom čase tu na Slovensku ale na videu sú aj zábery už z Kanady. Točil to pravdepodobne tam žijúci bratranec lebo na záberoch je len jeho hlas a zrejme niekto z „kanadskej“ rodiny to aj fotil alebo vznikli fotky z videa. Bratranec či video našiel mi poslal len 20 sekundový útržok ktorý si nahral na mobil s popisom čo sa tam ešte nachádza a viac sa už nechce o tom baiť. Ja sa chcem teda dopátrať či aj ostatné fotky, ktoré sú na "videu" nie sú, vznikli približne v tom istom čase už v Kanade alebo sa to všetko vyvolávalo na Slovensku z filmu? Iné farebné fotky z iných období, ktoré mám majú rôzne iné značky na zadnej strane. Je teda možné, že sa to vyvolávalo v tom istom štúdiu a teda pravdepodobne v Košiciach alebo sa tam kupoval len film? ČO ZNAMENÁ NÁPIS NA ZADNEJ STRANE FOTKY. Ďakujem vopred za objasnenie ale nikdy som to neriešila a od základnej školy mám už len najmä fotky na ucb, cd a teda v digitálnej podobe a fotoaparát som nikdy nevlastnila preto sa pýtam takú to banalitu. Ešte raz vďaka
Tak napokon som sa dotala v informcii, že je to názov štúdia tak ako sa aj predpokladala Fotky a aj video kazeta alebo video a z neho aj fotky sa vyrábali ešte tu na Slovensku možno v štúdiu v Košiciach.
Všetky fotky so "značkou" FULICOLOR paper sú teda asi z toho istého obdobia cca 2 rokov, jar 1992- jar/leto? 1993. Väčšinu fotiek mi pred chvýľou objasnila mama, ktorá prišla na návštevu akurát vhod a zvyšné sú už len podľa" značky" pravdepodobne potené v tom istom čase. Všetky ostatné fotografie čo máme sa totiž vyvolávali v okrese Brezno.
ahoj, fujifilm je celosvetovo používaná značka fotoaparátov, filmov, fotografických papierov a iného príslušenstva, fujicolor je fotografický papier od tejto firmy, ktorý na vyvolanie fotiek mohli použiť kdekoľvek na svete. takže to nie je žiadna indícia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
4 komenty