ahojte,viem ze je to od veci diskusia,ale ja sa v pc skoro vobec nevyznam,a toto mam vo vlastnostiach...pls vysvetlite co to znamena,to ma nieco s windowsom???
Ale hovno makove. Celeron mas sice malu cache pamet v tom je zly to ano. Celeron je len znacka.
Itel Celeron, Pentium, Core Duo.
Ja mam tiez Celeron a ide celkom dobre. Pentiumi su na tom o nieco lepie ako Celerony a najlepsie s Intelou su na tom Core Duo. Chapes? Je to len hmm druh Intelu. Ako je duron Athol a tak dalej.
Gumicka: Celeron patri medzi low-end procesory preto od neho nemozes cakat zazraky. Ale podla tvojich prispevkov vidim ze sa do toho nerozumies, tak PC asi nebudes vyuzivat okrem netu a nejakych blbych hier na nic ine ze?
Kasko: nejde ani tak o cache pamat ako o FSB. Neviem presne aku ma Celeron FSB frekvenciu, ale viem ze je to pod 200MHz (tusim ze 133mhz). Cize ak su 2 procaky s rovnakou frekvenciou, ale FSB maju rozdielnu tak vacsi vykon ma logicky ten s vyssou FSB-ckou. U procakov s podporou HT tray zalezi aj od HT-cka. To byva defaultne na 4x. (ak zvysis na 5x, tak ak je HT x FSB vacsia nez 1000MHz tak mozes odkurit procak.) Takze najdolezitejsia hodnota pri CPU neni vysledna frekvencia, alebo cache (aj ked aj to je dolezity udaj) ale FSB frekvencia, nasobic a ak ma podporu HT tak aj to.
Kasko to sa len pise ze je FSB 533Mhz v skutocnosti ide o tzv quad bumped bus, cize skutocna FSB frekvencia je vynasobena styrmi a dostane sa ta "zavadzajuca"
FSB 533MHz = 133MHz
FSB 800MHz = 200MHz
atd
Ak ces v tomto clanku o pretaktovavani je vsetko pekne popisane a dost z neho pochopis ake parametre su dolezite pri procesoroch atd
Heh, mozete mat akykolvek High-endovy pracak ale ked vam to soft nepodporuje tak to vobec nevyuzijete. Napr. 64bitova architektura co sa teraz bezne uziva nema ziadne uplatnenie kedze na to nie su ziadne softy dokopy. A tak isto je to aj s dualcore a quadcore. Co z toho ze mas dve jadra ale nevies to vyuzit? To je jak dat jednorukemu ohmatavat prsia, vzdy len jedno (usta neratam
Majlos: tak na windoze to nevyuzijes, ale na linuxe pre vacsinu znamich distribucii sa robia aj 64 bitove programy.. Jediny problem je z programami ktore nie su nativne vyvijane pre linux, ale to som odbocil od temy..
Dual core a Quad core pokial viem nema nic (skoro nic) spolocne zo softwarom.. Kazde jadro je pouzivane inym programom, t.j. moze bezat bez najmensich problemov viac programov paralelne. Jedine jeden program nemoze bezat na vsetkych jadrach sucasne (ak tak neni naprogramovany)
Tommyhot: je to sice pekne ze jeden program ide na jedno jadro a druhy program na dalsie, ale vtip je ze ty potrebujes vykon na tu jednu aplikaciu takze viac ako to jedno jadro nevyuzijes. Preto sa snazia vymysliet aby jadra svoj vykon kumulovali a aby si nemal viac mensich vykonov tj. aby obe jadra makali na jednej aplikacii....
Tak ale ak ti 4 programy idu na 4 jadrovom procaku, tak to vsetko ide o dost rychlejsie ako keby mali ist tie iste 4 programy na 1 jadrovom procaku. Takze ten vykon tam aj tak vyuzijes.. Ale jasne ze ked program dokaze vyuzit vsetky jadra naraz tak je ten vykon o mnoho vacsi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Ale podstatna je cache pamat. Cim vadsia je cache pamat tym vadsia jje rychlost PC mam taky pocit. Ale postaci aj toto.
Cize je to len rychlos toho procesora nic vaic
Itel Celeron, Pentium, Core Duo.
Ja mam tiez Celeron a ide celkom dobre. Pentiumi su na tom o nieco lepie ako Celerony a najlepsie s Intelou su na tom Core Duo. Chapes? Je to len hmm druh Intelu. Ako je duron Athol a tak dalej.
Vykasli sa na druhych co vravia.
Kasko: nejde ani tak o cache pamat ako o FSB. Neviem presne aku ma Celeron FSB frekvenciu, ale viem ze je to pod 200MHz (tusim ze 133mhz). Cize ak su 2 procaky s rovnakou frekvenciou, ale FSB maju rozdielnu tak vacsi vykon ma logicky ten s vyssou FSB-ckou. U procakov s podporou HT tray zalezi aj od HT-cka. To byva defaultne na 4x. (ak zvysis na 5x, tak ak je HT x FSB vacsia nez 1000MHz tak mozes odkurit procak.) Takze najdolezitejsia hodnota pri CPU neni vysledna frekvencia, alebo cache (aj ked aj to je dolezity udaj) ale FSB frekvencia, nasobic a ak ma podporu HT tak aj to.
Kdezto u Pentiumov je to 800MHz
A moj vysnivany procesor od Intel Core 2 QX6700 Extreme BOX to ma FSB az 1066MHz ale stoji 36 000 Sk.
Som ani nevedel, ze zalezi aj na tom tak velmi
FSB 533MHz = 133MHz
FSB 800MHz = 200MHz
atd
Ak ces v tomto clanku o pretaktovavani je vsetko pekne popisane a dost z neho pochopis ake parametre su dolezite pri procesoroch atd
» www.pcspace.sk/content/view/21...
Dual core a Quad core pokial viem nema nic (skoro nic) spolocne zo softwarom.. Kazde jadro je pouzivane inym programom, t.j. moze bezat bez najmensich problemov viac programov paralelne. Jedine jeden program nemoze bezat na vsetkych jadrach sucasne (ak tak neni naprogramovany)
Keď už tak Core 2 Duo...
ano ano Core2 Duo
ale oficionalny nazov procesoru je CPU INTEL Core 2 QX6700 Extreme BOX
Duo tam nie je (daj si to do google a uvidis)