Na Slovensku je čeština všeobecne známy jazyk, stačí si zapnúť nejakú TV a veľa dubbingu je v češtine, taktiež česko(slovenské) filmy... Na Slovensku aj škôlkar vie po česky. Trochu horšia situácia je však v Českej republike, kde najmä tá mladšia generácia má problémy zo slovenčinou.
Jo a ja používam české výrazy v bežnom ústnom prejave. Niekedy i v písomnom ak ma nenapadne slovenský ekvivalent slova.
@21 ne nechci a az tolik hrubek tam neni si myslim a da se to cist i s nimi. kdyz me oslovi vydavatelstvo daky tak ja te oslovim abys mi to opravil jo?
@tunidlo , kto hovori ze by to bolo rozdelene???? uzivatelia by boli ti isti, webky by boli tie iste, len by boli dve hlavne stranky v dvoch jazykoch, to je cele... cesky teenageri si nikdy neotvoria stranku s koncovkou .sk
ale .cz by otvorili, uvideli by to iste, len s par drobnostami, grafika by bola v cestine, ale obsah by bol ten isty slovensko+cesky, sice uzivatel by si mohol nastavit, ci chce vidiet vsetko, alebo len cz, alebo len sk obsah...
@28.... komunita by bola spolocna, uzivatel by si mohol vsak zapnut filtrom, ze chce vidiet len cesky alebo len slovensky alebo vsetok spolocny obsah...
pod tym sa mysli, ze ak ma zakladne nastavenie vidi vsetko, ak si zapne iba cestinu, vidi iba blogy od ceskych uzivatelov, ak si zapne slovencinu vidi iba od slovenskych (netyka sa to diskusii k tym clankom, ak blog napise cech, tak ho vidia vsetci co maju "vsetko" alebo "len ceske"), v diskusii vsak vidno vsetky komentare bez ohladu na narodnost... filter funguje ze kto vytvoril clanok, toho vidim, diskutovat vsak mohol ktokolvek... tak aby diskusia bola ferova , tak tam uvidis vsekto
@sunnyday Co to placas potvurko podivna? Nevim sice kde zijes a odkud mas tenhle, promin mi moji drzost, hodne mirne receno hloupy blud? Otevri si oci a koukej kolem sebe.
Nemam nic proti Slovakum ani Cechum ani inym narodum. Toto vubec nebude nic rasistickyho nebo nak jinak zalozenyho.
Skapte vsichni!
Prazakum se musejou dabovat slovenske filmy pac oni tomu nerozumi. Moravaci jeste ujdou a nevadi jim se ze Slovakama bavit cesko-slovensky. Jsou to sice burani ale se Slovakama jsou si rovni. Porad nepochopim ti cesky narazky na Slovensko typu: "jak se tam mi mame na tom vychode" nebo "a hele, Slovaku, umis rict tohle?" nebo tato "Ceska Republika svim nejlepsim hospodarenim nemusi prijmout euro" jo a tato "Slovaci jsou 5-6let za nama" a tohle kdyz slisim tak se mi chce blit "Mame nejlepsi pivo na svete". Jste zasrani, arogantni, zmrdi co nevedi ani sluvko anglicky. Stavite radar a tim privolavate na sebe Rusi, bez ohledu na ostatni kolem vas. Vase dojemny informacni systemy, jako jsou denny tisk nebo spravy v TV, jsou plna samima cypovinama o vasem pokroku, co je takrka verejna urazka vasi samotni inteligence. Uz 6 let to s vama jde do sracek pac prumerna inteligence obyvatel kazdorocne rapidne klesa. Nejste schopni pochopit k cemu je kapitalove zivotni pojisteni dokud vam nepovi vlada, ze se to skutecne vyplati. Nemam nic proti Cechum jen kdyz si alespon 5 az 6 z vas procte, co tady napsal, pro vas odbornej termin "blbej Slovak", tak se u vaseho uhoreneho Jana Huse probudte nez si nejbliz otevrete tu svou drzku pred nakym "blbym Slovakem". Lidi se meni. Meni se i narody. Vy jste porad tam kde vas nechal soudruh Stalin. My ne. Vy jo. Dva rozdily. Dva velice podstatni rozdily.
Preji hezky den.
Jo a naucte se aspon rozumiet slovensky. Na krase vam to neubere... nema uz kde.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
ale nie
vy jste narozeni před rokem 1960?
Má babka je Češka, vole joo? Ale to jako vážně myslím, taky bratranec, ale ten bydlí v Americe, ale s ním mluvíme slovensko-česky.
A ja ostávam verná slovenčine
Jo a ja používam české výrazy v bežnom ústnom prejave. Niekedy i v písomnom ak ma nenapadne slovenský ekvivalent slova.
Česky rozumíme, ale proč bychom tak mluvili?
Normálně v diskusích Slovensky, tohle je výjimka
Jo a psát alespoň Slovensky se nechceš naučit?
Promiň to rejpání, ale opravdu by se to líp četlo ...
Ponevadž předabovat je něco jinýho ...
Ani mne sa nechce, sorry.
Slovencina je najlepsia!!!
@14 No dobrá, ale předpokládám, že to tak bude jenom v týhle diskuzi ...
Propagáciu v Čechách by to nejakú chcelo, ale mne by skôr sedela myšlienka nerozdeľovať to na domény aj pre Čechov aj pre Slovákov ...
Tak promiň ... A já bych řek, že se sám budeŠ chtít zlepšit, ale když ne tak ne ...
Tak tebe už teda neopravuju
Ani tu stoku nechceš opravit, aby alespoň to "oficiálnejší" čtení mělo nejakou formu?
ale .cz by otvorili, uvideli by to iste, len s par drobnostami, grafika by bola v cestine, ale obsah by bol ten isty slovensko+cesky, sice uzivatel by si mohol nastavit, ci chce vidiet vsetko, alebo len cz, alebo len sk obsah...
tak som si to dakedy predstavoval
A to neopravuju pravopis, ale Čěštinu
A v druhý části fakt moc hrubek není, ale v tý první by se jich pravděpodobně našlo ...
@hajzelodkosti nenechej se vytočit, on ti múže jen závidet.. heh
No to sa mi zdá ako veľmi dobrý nápad ...
len ak by mal vidieť len Češtinu tak by videl Čechom založené témy a v nich len niektoré príspevky, ktoré boli písané Čechmi?
česko-slovenský portál pre teengerov.
Majú vôbec v CZ niečo také super ako birdz?
Je tu fakt málo ľudí z českých zemí.
pod tym sa mysli, ze ak ma zakladne nastavenie vidi vsetko, ak si zapne iba cestinu, vidi iba blogy od ceskych uzivatelov, ak si zapne slovencinu vidi iba od slovenskych (netyka sa to diskusii k tym clankom, ak blog napise cech, tak ho vidia vsetci co maju "vsetko" alebo "len ceske"), v diskusii vsak vidno vsetky komentare bez ohladu na narodnost... filter funguje ze kto vytvoril clanok, toho vidim, diskutovat vsak mohol ktokolvek... tak aby diskusia bola ferova , tak tam uvidis vsekto
Dobre vymyslené
p.s. mimochodom ja viem česky,otazka je,koľko ľudí vie z česka čo i len niečo po slovensky napísať
Skapte vsichni!
Prazakum se musejou dabovat slovenske filmy pac oni tomu nerozumi. Moravaci jeste ujdou a nevadi jim se ze Slovakama bavit cesko-slovensky. Jsou to sice burani ale se Slovakama jsou si rovni. Porad nepochopim ti cesky narazky na Slovensko typu: "jak se tam mi mame na tom vychode" nebo "a hele, Slovaku, umis rict tohle?" nebo tato "Ceska Republika svim nejlepsim hospodarenim nemusi prijmout euro" jo a tato "Slovaci jsou 5-6let za nama" a tohle kdyz slisim tak se mi chce blit "Mame nejlepsi pivo na svete". Jste zasrani, arogantni, zmrdi co nevedi ani sluvko anglicky. Stavite radar a tim privolavate na sebe Rusi, bez ohledu na ostatni kolem vas. Vase dojemny informacni systemy, jako jsou denny tisk nebo spravy v TV, jsou plna samima cypovinama o vasem pokroku, co je takrka verejna urazka vasi samotni inteligence. Uz 6 let to s vama jde do sracek pac prumerna inteligence obyvatel kazdorocne rapidne klesa. Nejste schopni pochopit k cemu je kapitalove zivotni pojisteni dokud vam nepovi vlada, ze se to skutecne vyplati. Nemam nic proti Cechum jen kdyz si alespon 5 az 6 z vas procte, co tady napsal, pro vas odbornej termin "blbej Slovak", tak se u vaseho uhoreneho Jana Huse probudte nez si nejbliz otevrete tu svou drzku pred nakym "blbym Slovakem". Lidi se meni. Meni se i narody. Vy jste porad tam kde vas nechal soudruh Stalin. My ne. Vy jo. Dva rozdily. Dva velice podstatni rozdily.
Preji hezky den.
Jo a naucte se aspon rozumiet slovensky. Na krase vam to neubere... nema uz kde.