...že či by ste v budúcnosti , keď budete mať rodinu, chceli vychovávať deti tak ako vaši rodičia vás..jasné, záleží to aj od toho s kým budete tú rodinu mať ale či by ste si to vedeli predstaviť tak ako to máte u vás doma alebo total že nie...
Kym som bol mensi a nechapal som preco mi tolko veci zakazuju tak som si hovoril ze moje deti sa budu at lepsie ale cim som starsi tym viac prichadzam nato ze mali pravdu a myslim si ze ma dobre vychovali takze by som chcel aj ja tak svoje dieta vychovavat
Nemozem povedat, ze by ma moji rodicia nevychovavali dobre. Ale urcite sa da aj lepsie. A ja sa radsej naucim teraz na ich chybach, ako o par rokov na svojich vlastnych... takze mja odpoved: nie, nechcel. V niecom samozrejme aj hej, ale hlavne by som chcel mat s detmi uprimny a otvoreny vztah.
no teraz sa mi to zda, ako keby ma obmedzovali..ale zas prisla som na to ze je jasne ze sa o mna boja a ked nemozem byt do rana vonku tak preto lebo ma maju radi a zalezi im na mne.....takze vychova asi ta ista..
ehmm, no ja nie....nebudem tu rozoberat, ze preco, ale chcem mat so svojimi detmi (teda ak nejake vobec budem mat, ale dufam, ze hej) iny vztah! proste k niektorym veciam budem pristupovat inak ako moja mama, pretoze ona ma vidi ako dievca, ktore sa so svojim chalanom vodi za ruky a ostavaju len pri puse :o) teraz si o mne nemyslite nic zle :o) ale taka je realita v niektorych rodinach, ze rodicia si nikdy nepripustia, ze ich deti uz nie su az take male ako sa im zdaju a zacinaju zit svoj zivot a po svojom... ale inak, chcem aby moje deti mali vychovu taku ako ja!
hmmm s mnohymi sa tu stotožnujem, aj ja si myslím ze ma obmedzuju ale neskor, ked prave nie som nahnevená, si myslím že sa asi budem etakisto báť moje deti púšťať von...
ale asi by som si priala lepší vzťah s otcom..takže dúfam ze ten moje deti budú mať , pretože mne trochu chýba...on je super, aj spolu srandujeme, chodíme hocikde ale taká ze nejaká extra dovera-ee...ale model rodiny chcem mať taký
Teraz hovorím nie, ale keď sa nad tým zamyslím, moji rodičiaq nie sú až takí zlí. Myslím, že každému, aspoň kým je násťročný, ide na nervy to večne moralizovanie, ale nikto sa tomu v budúcnosti nevyhne.
Jasne ze chcem, mam uzasnych rodicov.....teraz si pomyslite ze ma pustaju na zabavy do rana a taaaaak.....kdezeeeeee.....vooobec nie, vraj to nie je pre mna, ale viem, ze sa iba boja a nezazlievam im to.....hundrala som na nich az raz...mam straaaaasne zlatu 7-rocnu susedu a mam ju veeeelmi rada, no a ona sa odo mna pytala na nejaku kravinu, razantne som jej to zakazovala, zacala som jej vysvetlovat ze preco nie a vtedy som ta stichla a spomenula si, ze toto iste mi hovorili nasi....odvtedy ich chapem......
nasi sa snazia, su uplne ini ako ich rodicia...vedia, kde ich rodicia urobili chyby a neopakuju ich...aspon sa snazia...ale dokonali nie su...takze nie je to idealne, ale ked sa to tak vezme, tak to nie je tak zle
Ja lemn maličký názor, ked budete mať už vlastné deti a výchova bude na vás, skúste nezabudnúť ako ste sa vy správali a stavali k svojim rodičom v ich veku. Pochopíte strašne veľa a hlavne detom nič nerozkazujte a nezakazujte radšej si spoločne sadnite a pokecajte o tom spoločne a hľadajte spoločné riešenie vyhovujúce obom stranám.
urcite ano. nasi mali k nam vzdy pristup ako k normalnym seberovnym ludom. vzdy sa u nas rodinne veci preberali otvorene a nikdy nerobili rozdiely, ze sme este deti a netyka sa nas to.
kedysi som z principu nechcela svoje deti viest tak ako nasi nas. ale teraz uz vidim, ze to bolo dobre. len pri svojich deckach v niektorych veciach pritvrdim, aby z nich neboli zasrani ako som ja ale to asi chodi s tym, ze som najmladsie decko...
ja nechcem byť určite ako moji rodičia a to v mnohých veciach.
Mám mamu, ktorá mi všetko dovolí, môžem si proste robiť čo chcem, prísť domov kedy chcem, aj so školou to isté a neni to zas také úžasné... Radšej keby ma aj trochu kontroluje. Ale zas nie moc
Ja som so svojimi rodičmi dosť nespokojný, a je úplne isté, že svoje deti by som nevychovával tak ako oni. Mám to doma dosť ťažké, a odkedy sa u mňa objavila pubertálna rebélia, tak ma na nich nasiera už úplne všetko. Berú ma prílišne detsky a dávajú málo voľnosti. Ak voľnosť chcem, musím si ju vynútiť. Pravdaže rodičia musia svoje decká držať na uzde, ale ako som povedal, ja by som svoje deti metódou svojich rodičou v žiadnom prípade nevychovával. Na to sa cítim príliš dobrým človekom.
jaaaa....nie!isto by som dala svojim detom viac volnosti lebo chapem ze sa chcu zabavat a chcu byt viac so svojimi kamaratmi ako s rodicmi...takze nie nechcem
milujem svojich rodičov,,, sú to osoby pre mňa mimoriadne dôležitéé.... ako naozaj..;o) už sa tešíím na Tureckooo v stredu ale ja budem mať vlastnú teóriu o výchove a budem si deti vychovávať svojim štýlom nebudem sa opakovať hádam nie?? LV mamuliik a tatuliiik
Ja mám super rodičov, myslím že pri mne to majú ťažké ale aj tak sú to pre mňa tí najlepší rodičia a nikdy by som nemenila. Keď si tak predstavujem moju budúcnosť, tak si hovorím, že budem k svojim deťom dobrá,kamarátska...ale je asi niečo iné takto to hovoriť keď som sama ešte "decko" a potom v dospelosti to naozaj splniť...
v istých veciach...môj oco si myslí že musí byť všetko podľa neho aj keď má chybu..v tomto po ňom nechcem byť...ale asi len to možem našim vytnúť a to že vonku možem byť cez prázky " len" do 21:00 chápem lebo majú strach takže..ale neveim či by som išla v všetkom rovnako ako oni...
Jestli vůbec nějaký děti mít budu, tak bych chtěla být určitě jiná. Bát se přijít domů, pořád muset myslet na to, jak na vás křičí a švihají vším, co jim přijde pod ruku. Bát se cokoli říct, aby se vám něco takového nestalo. Víte vy vůbec, jaké to ja? a pak se někdo diví, že jsem uzavřená..
Zmenila by som tu najpodstatnejšiu vec: vzťah. Nechcem aby sa moje deti báli za mnou prísť a rozprávať, riešiť problémy akéhokoľvek typu, bez toho aby sa báli toho že ich za to odsúdim alebo niečo. a HLAVNE nebudem uprednostňovať jedno pred druhým, každému rovnakou mierou.
Inak čo sa týka slušnosti,rešpektu a zodpovednosti, chcem vychovať svoje deti, tak ako vychovali mňa.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
ale asi by som si priala lepší vzťah s otcom..takže dúfam ze ten moje deti budú mať , pretože mne trochu chýba...on je super, aj spolu srandujeme, chodíme hocikde ale taká ze nejaká extra dovera-ee...ale model rodiny chcem mať taký
kedysi som z principu nechcela svoje deti viest tak ako nasi nas. ale teraz uz vidim, ze to bolo dobre. len pri svojich deckach v niektorych veciach pritvrdim, aby z nich neboli zasrani ako som ja ale to asi chodi s tym, ze som najmladsie decko...
Mám mamu, ktorá mi všetko dovolí, môžem si proste robiť čo chcem, prísť domov kedy chcem, aj so školou to isté a neni to zas také úžasné... Radšej keby ma aj trochu kontroluje. Ale zas nie moc
.. ale svoje deti nebudem vychovavat ako moji..
..asi viac otvoreny vztah. ale mam ich vazne rada a som s nimi spokojna ..ale tka nikto nie je uplne dokonaly a kazdy mame svoje chyby
Inak čo sa týka slušnosti,rešpektu a zodpovednosti, chcem vychovať svoje deti, tak ako vychovali mňa.