nechcel by som ju uz spat, boli tam iba necestne zarobky/straty na meneni penazi a ku tomu to bolo zbytocne.
ja 20 sk mam v penazenke a beriem to ako spomienku.
takze nie.
a cele toto to povazujem za blbost. kolko obrazov ma slovenske umenie a nikto nechodi do galerií, ale keby ich isli spalit tak by sa isli vsetci pokockovat.
Ja by som ich chcela späť.Vtedy som mala viac peňazí ako teraz,za tú istú robotu a popritom aj ceny boli také,také menšie.Viacej sa dalo kúpiť za istú sumu peňazí...
Čo ja viem, je mi to nejak jedno. Z jednej strany je super, že keď niekam idem, nemusím si premieňať. Ale keď som v peňaženke mala dajme tomu 150 korún, mala som pocit, že mám veľa, teraz 5 eur v drobných a je to nič...
cena eura klesa poslednu dobu, mali pravdu ti ktori vraveli ze sme si mali nechat korunu ako cesi, svedi, atd...
ale ked nam silou mocou toto bolo treba, tak nech sa paci, no ja osobne som mala radsej nase koruny .... stara dobra dvacka s Pribinom, pamatam aka som sa citila bohata ked som s nou isla ako decko do obchodu po sladkosti
"vdaka" euram som si prestala vazit peniaze, ked nieco stalo 150 korun, napr. kino, tak to bolo drahe, ale ked je to 5 eur, tak si poviem v pohode... alebo minule som dala za divadlo 17 eur, nikdy v zivote by som vsak nevyvalila na divadlo 500 korun, chcem spat koruny
a s eurom mam jediny problem. 100euro=1000korun, ked sa zoberie do uvahy nejaka realna hodnota+clovek co je ochotnejsi prejebat, ked vidi jedno euro a nie tridsat korun
nechcela, ale pri korunach by som menej minala... ked si vezmem ze dam kazdy den za kofolu 1€=priblizne 30sk, alebo kavu za 1,50€= niekedy by som nedala 50sk za kavu
ja neviem, teraz je hlavne ten problém že u väčšiny ľudí kvôli kríze a hlavne vysokej nezamestnanosti stále platy nerastú alebo rastú veľmi málo, zato ceny išli poslednú dobu dosť hore.
a je aj pravda, že v súčastnosti nie je euro príliš stabilná mena a aj vizuálne sa mi koruny-hlavne bankovky páčili oveľa viac ako eurá.
ale na druhej strane, už som si zvykla na eurá a vždy som to vedela aspoň zbežne prepočítavať, takže sa mi nikdy nestalo, žeby som za niečo dala napríklad 10€ a neskôr si uvedomila, že to nie je 10 korún a že to stálo veľa.
Brala by som to späť... ako prišlo euro aj ceny išli hore.. a peniaze nikde, všade vyhodíš toľké peniaze a v podstate ani nevieš za čo. Mnoho vecí si prepočítam ešte na slovenské koruny a zdá sa mi to občas veľa dať pár eur za niečo, ale už nemáme na výber.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
6 korunové lístky napríklad.
nechcel by som ju uz spat, boli tam iba necestne zarobky/straty na meneni penazi a ku tomu to bolo zbytocne.
ja 20 sk mam v penazenke a beriem to ako spomienku.
takze nie.
a cele toto to povazujem za blbost. kolko obrazov ma slovenske umenie a nikto nechodi do galerií, ale keby ich isli spalit tak by sa isli vsetci pokockovat.
dnes. hrabala som doma v krabici a nasla som blocek z 2002. mlieko v sacku za 10 korun. KDE TERAZ KURVA NAJDEM MLIEKO ZA 0,30 € ?!?!?!?
Rozmyslanie typu - dôchodca omg
ale ked nam silou mocou toto bolo treba, tak nech sa paci, no ja osobne som mala radsej nase koruny .... stara dobra dvacka s Pribinom, pamatam aka som sa citila bohata ked som s nou isla ako decko do obchodu po sladkosti
ale asi by som míňal menej peňazí v korunách, lebo proste 3,99 Eur za niečo dám v pohode, ale 120 korún by som za to možno nedal
a s eurom mam jediny problem. 100euro=1000korun, ked sa zoberie do uvahy nejaka realna hodnota+clovek co je ochotnejsi prejebat, ked vidi jedno euro a nie tridsat korun
a je aj pravda, že v súčastnosti nie je euro príliš stabilná mena a aj vizuálne sa mi koruny-hlavne bankovky páčili oveľa viac ako eurá.
ale na druhej strane, už som si zvykla na eurá a vždy som to vedela aspoň zbežne prepočítavať, takže sa mi nikdy nestalo, žeby som za niečo dala napríklad 10€ a neskôr si uvedomila, že to nie je 10 korún a že to stálo veľa.
takže fakt neviem...