Chceli by ste zacat vztah tam kde predchadzajuci skoncil?
Po rozchode je podla mna zlozite zacinat vsetko od zaciatku. Urcie veci su samozrejme ale nieco sa cloveku zacinat od 0 proste nechce. Ako ste natom vy? Ake to je prezivat urcite veci zase? Myslim ze zainteresovany vedia co myslim, dementi nech idu ....
na to som sa stale tesila, ze vsetko zacnem uplne od zaciatku. vyhnem sa chybam, spravim to lepsie. nikdy som nechcela pokracovat tam, kde iny vztah skoncil, lebo vsetky vztahy sa tesne pred koncom dostali do slepej ulicky.
Ja si napr. neviem predstaviť s niekým randiť. Myslím tým randenie typu "máme spoločných známych, stretli sme sa dva krát na žúrke, poďme na kávu" NO. WAY. Za prvé sa hanbím jak hovado a za druhé si plne uvedomujem, že na začiatku sa stretávajú dvaja ľudia s maskami na tvári.
Ja mám radšej, keď sa tá náklonosť tak nejak vyvinie z kamarátstva.
ja ta chapem a viem čo myslis, asi nie som dement jupi jea
a ako. každy vztah je jedinečny a nikdy neprežiješ uplne to iste. takže to beriem tak, že ak nejaky vztah ešte niekedy budem mat, tak bude iný ako ten predchadzajuci, čo bude pre mna rovnako nove...možno niečo prežijem "ešte raz" ale s inym človekom a to je pre mna ine...
a mne sa vždy chce začinat od 0ly, niekedy to ma aj vyhody...
@hoperpohroma nie sex. co si myslis o stereotype? da sa u vo vztahu vobec vyhnut? ja si myslim ze to je vec co ta dobehne ja ked utekas neviem ako rychloa ubyje ta vodovodnou trubkou
@dconan no neda (ako hej, da, ale to su viac-menej extremne pripady), otazka je len, ci ti ten stereotyp vyhovuje, alebo nie
proste sa mi to spoznavanie sa a tie prve dotyky zda krajsie, ako ked je to nieco, co uz beries ako samozrejmost, podla mna by to nikdy nemalo byt brane ako samozrejmost
a keby som zacala novy vztah tam, kde stary skoncil, tak by mi bolo asi dost luto, ze to nijako nezacalo
keby toto povedal 40 ročný chlap, budem chápať, akú dlhú cestu má za sebou, a čo "všetko" musí budovať nanovo... ale 21? srsly? a čo také veľké si do toho vzťahu dal, čo si vybudoval... vychoval?
Ako @21. Áno, ale záleží fakt od individuálnych okolností.
@luc.ka Chápem čo chceš povedať ale myslím si, že nejde o to kolko má kto rokov a tým pádom kolko krát sa snažil niečo vybudovať ale o to, kolko energie človek do toho dáva a kolko sa mu vráti.
Môžeš to skúšať 10 krát s minimom energie, alebo raz a dať do toho všetko čo človek dať vie a keď to dopadne rovnako tak je to demotivujuce.
Tie začiatky sú práveže podla mňa krásne. Mať dlhodobý,"stereotypný" vzťah a spomínať spolu na tú zaľúbenosť,pohlady,čo sme robili,ako sme sa spoznali...
Však a čo je lepšie ako mať možnosť niečo začať odznovu? Čo by kto dal zato aby mohol niečo vo svojom živote zmeniť k lepšiemu spraviť a konať inak ako vtedy keď niečo pokazil.
fúha.. určite by som nechcela začínať tam,kde skončil ten posledný .. ale čiastočne súhlasím s tým, že stretávanie sa typu kávička je odveci, lebo je to také okaté..a z kamarátstva, ak sa navzájom priťahujú by to možno bolo lepšie..ALE z kamarátstva to je málokedy super..resp. to dopadne dobre.. ja nemám dobré skúsenosti - Kamarát - skúsime vzťah..furt sa to do***lo... takže radšej pôjdem na kávičku nabudúce s niekým cudzím
nechcela, bavi ma ako sa to vsetko buduje a to spoznavanie a vsetko co k tomu patri.nechcela by som hned zacat niekde v polke s tym ze uz vsetko o tom cloveku viem.
@hoperpohroma presne! kto by chcel preskocit tie euforicke chvile.
@kosmiklove mnohe veci opakujem aj ja ale uz som sa poucila v tom, ze ked su tam naznaky, ze by mohlo ist v buducnosti o vazny vztah, tak vzdy sa snazim cim skor prebrat zalezitosti ako deti, svadba atd., aby nedoslo k nedorozumeniam ako v minulosti.
nedá sa predsa s niekým iným pokračovať kde to s predchádzajúcim skončilo...ak sa rozídete tesne pred svatbou tak nasledujúcu osobu požiadaš hned o ruku?
proste treba tomu dať volny priebeh si myslím... nech sa to pomaly vyvýja... lebo tým sa ten vzťah upevňuje...
Hm na jednej strane je to fajn, začať úplne od znova.. motýliky v bruchu, čistý štít, objavovanie niečoho nového...
Na druhej strane je to pre mňa ťažké... odhaľovať tomu novému (nepríjemné) veci, ktoré už o mne bývalý vedel... zisťovať o nom nepríjemné veci, naladiť sa na rovnakú vlnu, zvyknúť si na seba, spoznať muchy toho druhého...
Celkovo, nevedela by som asi meniť frajera každý mesiac... mám rada zabehaný stereotyp..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
Ja mám radšej, keď sa tá náklonosť tak nejak vyvinie z kamarátstva.
a ako. každy vztah je jedinečny a nikdy neprežiješ uplne to iste. takže to beriem tak, že ak nejaky vztah ešte niekedy budem mat, tak bude iný ako ten predchadzajuci, čo bude pre mna rovnako nove...možno niečo prežijem "ešte raz" ale s inym človekom a to je pre mna ine...
a mne sa vždy chce začinat od 0ly, niekedy to ma aj vyhody...
ved tie zaciatky su uplne nadherne..
castokrat lepsie, nez je potom ten stereotyp
ci ty by si uz rovno chcel sex?
proste sa mi to spoznavanie sa a tie prve dotyky zda krajsie, ako ked je to nieco, co uz beries ako samozrejmost, podla mna by to nikdy nemalo byt brane ako samozrejmost
a keby som zacala novy vztah tam, kde stary skoncil, tak by mi bolo asi dost luto, ze to nijako nezacalo
@luc.ka Chápem čo chceš povedať ale myslím si, že nejde o to kolko má kto rokov a tým pádom kolko krát sa snažil niečo vybudovať ale o to, kolko energie človek do toho dáva a kolko sa mu vráti.
Môžeš to skúšať 10 krát s minimom energie, alebo raz a dať do toho všetko čo človek dať vie a keď to dopadne rovnako tak je to demotivujuce.
ale chvíľu pred momentom, kde skončila (/začala končiť) tá jeho dobrá časť?
áno.
ja mám napr pocit, že nič z toho, čo si napísal, nesúviselo s tým, čo som napísala ja.
máš pravdu, nejde o vek. nejde o vek človeka, ale o "vek" vzťahu. ktorý v 21tke je vzhľadom na ten v 40tke stále len "na začiatku".
Ale napriek dĺžke vzťahu by som to videl skôr z hladiska dávania energie do/z toho.
a k teme..uricte nie
@kosmiklove mnohe veci opakujem aj ja ale uz som sa poucila v tom, ze ked su tam naznaky, ze by mohlo ist v buducnosti o vazny vztah, tak vzdy sa snazim cim skor prebrat zalezitosti ako deti, svadba atd., aby nedoslo k nedorozumeniam ako v minulosti.
to by som nikdy nechcela preskočiť
proste treba tomu dať volny priebeh si myslím... nech sa to pomaly vyvýja... lebo tým sa ten vzťah upevňuje...
Na druhej strane je to pre mňa ťažké... odhaľovať tomu novému (nepríjemné) veci, ktoré už o mne bývalý vedel... zisťovať o nom nepríjemné veci, naladiť sa na rovnakú vlnu, zvyknúť si na seba, spoznať muchy toho druhého...
Celkovo, nevedela by som asi meniť frajera každý mesiac... mám rada zabehaný stereotyp..