Najprv som chcel zahlasovať že áno ale keby to bola skutočne pravda tak sa tam jednoducho vysťahujem. To ale nechcem takže to vlastne nechcem takže nie
@flysser áno, viem, ale proste nejde iba o to ale páči sa mi to, pretože proste sa mi páči aj to že ked dieťa vybehne na prechod vodič je povinný zastaviť inak pokuta .. majú to dobre zorganizované chodím tam každé leto ku kamarátovi viem o tom niečo
keby bol taký systém tu... hm, to by sa museli zmeniť hlavne ľudia, museli by tu byť takí, čo by to dokázali udržať takže ... nie, zmena systému by nepomohla, ale vo Švajčiarsku chcem žiť!
@flysser a dôvod prečo by mal mať človek väčšiu ,,hodnotu" ako zviera? zaslúži si ju snáď? vedome ničí planétu. neboli sme stvorení na to, aby sme zničili Zem. ľudstvo je infekcia ...
@rominka951 tak to je logické že musí zastať keď vybehne na prechod... ale keď napríklad vybehne a vodič už nestihne zastaviť tak nezvalia všetkú vinu na vodiča nie?
@flysser neodpovedal si mi na otázku (cause the argument does not exist ) ale pri tvojom kokotizme mi bolo jasné, že sa zase vyznamenáš aj s tvojím západniarstvom
@sabnacke dosť si serieš do huby. kebyže si mám vybrať či zachránim psa alebo tvojho frajíra, a ja zachránim psa, som zvedavý či by si mi dala za pravdu...
@flysser neskutočný argument, ty superman záchranca sveta. pokiaľ viem, riešil si tu sedenie v base za ublíženie na zdraví človeku a zvieraťu. znova sa pýtam, aké privilégium má človek, a čím sa líši od zvieraťa (okrem schopnosti ničiť vo veľkom)?
Človek je spoločenská bytosť nadaná rozumovou schopnosťou, vedomím a článkovanou rečou, schopná vyrábať pracovné nástroje a ovplyvňovať nimi prostredie, v ktorom žije, reflektovať svoj život, dávať mu zmysel a vytvárať kultúru. Podstatou bytia človeka je transcendencia, maximom bytia človeka je byť kultúrnym, kultúra. Podstatou bytia kultúry je inscendencia (čiže transcendencia smerom dovnútra človeka). Človek interaguje so svetom v podobe rôznych foriem/módov osvojovania si ho. Zviera nie.
@fluptak a prečo riešime súdne spory? čo je ich príčinou? leda že by sme sa nevedeli správať a spolunažívať. a na čo riešime zložité matematické hlavolamy? pre pokrok - a kam nás ten pokrok dostane? programujeme - a nevieme komunikovať s inými ľuďmi, len s technickými ,,vymoženosťami" ako to voláme. otroci vlastnej nenásytnosti.
@sabnacke každopádne som odpovedal na otázku......aj toto že sme ľudia a nvm sa dohodnúť svedčí o tom, že každý človek je inakší (má iný charakter).....nemyslím, že u zvierat niečo také ako charakter existuje (nemyslím charakter ako "chrbtovú kosť" ale to, že každý človek je iný
Skrátka zvieratá (teraz hlavne myslím tie hospodárske) sú pre mňa niečo, čo chováme, aby sme mali z toho úžitok, pre nič ine.......skrátka zviera pre mňa nebude dosť "ľudské" na to, aby som v nich videl niečo viac.......
@fluptak pretože, nemôže byť všetko v mojom živote ružové, keby sa tak stalo a ja by som tam bol, prestal by som si to vážiť, takto je to lepšie, ak ma chápeš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
ty na Slovensku Švajčiarsko cez portál kde budeš písať hovadiny nevybuduješ.
@rominka951 tak to je logické že musí zastať keď vybehne na prechod... ale keď napríklad vybehne a vodič už nestihne zastaviť tak nezvalia všetkú vinu na vodiča nie?
Človek je spoločenská bytosť nadaná rozumovou schopnosťou, vedomím a článkovanou rečou, schopná vyrábať pracovné nástroje a ovplyvňovať nimi prostredie, v ktorom žije, reflektovať svoj život, dávať mu zmysel a vytvárať kultúru. Podstatou bytia človeka je transcendencia, maximom bytia človeka je byť kultúrnym, kultúra. Podstatou bytia kultúry je inscendencia (čiže transcendencia smerom dovnútra človeka). Človek interaguje so svetom v podobe rôznych foriem/módov osvojovania si ho. Zviera nie.
Jo, pes alebo mačka sú presne ako ľudia, hlavne keď riešia zložité matematické hlavolamy, operujú, riešia súdne spory, programujú......
a @fluptak
» t2.gstatic.com/images?q=tbn:AN...
Skrátka zvieratá (teraz hlavne myslím tie hospodárske) sú pre mňa niečo, čo chováme, aby sme mali z toho úžitok, pre nič ine.......skrátka zviera pre mňa nebude dosť "ľudské" na to, aby som v nich videl niečo viac.......
Ale nie chápem......v bezpečí náš mozog prestáva pracovať tak ako počas vojnového stavu
Koľkí to idete do toho švajčiarska?
RIP švajčiarsko