Tak neviem ako je to teraz, ale pred troma rokmi keď som si zakladal mala najlepšiu ponuku Určite UniCredit Bank, v ktorej mám účet doteraz, mám obyčajný študentský účet, platil som len nejaký registračný poplatok 3 € a inak neplatím nič, iba za výber z cudzích bankomatov, čo je podľa mňa super, že neplatíš za vedenie účtu do 26 rokov nič, tiež môžeš zo svojho bankomatu vyťahovať bez poplatkov koľko chceš... tiež si môžeš dodatočne založiť aj sporiaci účet na ktorý tiež ponúkajú síce mizerný úrok, ale nie si povinná vkladať stále, minimálne je to 30 € tuším 2 x ročne a inak môžeš ak máš možnosť vkladať koľko a ako často chceš
zalezi co od toho ocakavas, ci si student ci nie.. pre kazdeho cloveka je vyhodny iny finančný produkt.. každá banka má za niečo poplatok.. a záleží, ako budeš daný účet najčastejšie používať.. preto si treba porovnať jednotlivé účty, zhodnotiť, čo najviac budeš robiť za čo ake poplatky budes platit a z toho vyplynie čo sa ti najviac oplatí
Ja mám Tatra Banku, za založenie účtu nič neplatíš,karta je tiež zadarmo, ale za vedenie je mesačne poplatok 35centov tuším(ak nepoužiješ 5x mesačne kartu-tj neplatíš niečo cez internet banking,nevyberáš z banky,alebo neplatíš v obchode, v tom prípade máš poplatok odpustený)
Výbery z bankomatov,vklady na účet a platby kartou sú zadarmo.
Nemusíš doniesť potvrdenie zo školy a do 25 je tuším ten účet študentský
napriklad CSOB ponuka viac uctov a na ich stranke je kalkulacka, kde zadas, co budes pouzivat a vyjde ti, aky ucet je pre teba najlepsi.. neviem ci ine banky maju taketo prehladne kalkulacky, ale asi nie.. ale urcite maju na stranke prehlad uctov a info o nich.. a na co netreba zabudnut, treba uvazit aj pocet bankomatov danej banky v tvojom okoli
lebo mi proste nie je sympatická (ne)schopnosťou svojich zamestnancov, a mám pocit, že môj účet nemusí robiť absolútne nič, aby mi denne strhávali nejaké poplatky......
mala som v prima banke.. ale prešla som k čsob, ktorú ti môžem odporučiť, nechce sa mi tu to teraz všetko vypisovať, tak ak chceš pozri ich stránku alebo sa choď priamo do banky spýtať
@luc.ka no ja som teraz kukal vypisy z uctu a vyslovene poplatky tam nemam ziadne (ani by som ich tam nemal mat).. myslis, ze keby mam poplatky, ze by boli zahrnute napriklad v sume platby, uveru, alebo vybratia z bankomatu, bez toho, aby neboli fakturovane zvlast?
mám tam poplatky za výbery alebo transakcie - neviem teraz, jedno z tých dvoch... asi tie tranzakcie, lebo vždy mi prídu 2 smesky, keď niečo platím kartou. aj za vedenie účtu tuším. ako ja som im už pár rokov nedoniesla potvrdenie zo školy, čiže ma to nejako neprekvapuje, ale je trošku na chuja, že mi stále do všetkých papierov píšu ŠTUDENTSKÝ účet.
jj, je mi to jasné. kedysi mi každý rok napísali, aby som im ho priniesla. od istého času jebú na to - tak ok, ja to beriem, ale nech mi tam kurva nepíšu, že je to študentský účet... no proste som zvyknutá na proklientský prístup na úplne inej úrovni
VUB start konto student neplatis nic, ak nestudujes 30 centov/mes....ja uz nestudujem a neplatim len cakam kedy dostanem pokutu ale nepridu mi na to ...
mala som vo VUB, teraz v SLSP - keď máš študentský účet, dostaneš sphere kartu, v mnohých obchodoch máš na tú kartu nejakú zľavu... za vedenie účtu neplatíš, treba len doniesť potvrdenie o návšteve školy.
VUB bola taká nemastná neslaná.
každopádne, ja si z banky väčšinou vyberám všetko do posledného centa, lebo neverím žiadnej banke tak ako môjmu úložnému priestoru na peniaze.....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
neviem,moji rodicia maju v Prima Banke, ale ci je dobra to uz neviem
vytahoval som peniaze aj v rumusnku bez poplatkov co sa fest cudujem
a hreje ma ten pocit ked pozriem na stav uctu a vidim tam cisla v tisiscoch inak by som mal par stovak,,, (
Výbery z bankomatov,vklady na účet a platby kartou sú zadarmo.
Nemusíš doniesť potvrdenie zo školy a do 25 je tuším ten účet študentský
tu je link na tu CSOB kalkulacku
» www.csob.sk/ludia/ucty-a-pl...
čsob určite nie... už nikdy viac.
a inak všetko je zadarmo takže aj keby som býval inde tak si dám SLSP
lebo mi proste nie je sympatická (ne)schopnosťou svojich zamestnancov, a mám pocit, že môj účet nemusí robiť absolútne nič, aby mi denne strhávali nejaké poplatky......
jj, ja mám tiež "študentský"... všade mi to píšu, a platím poplatky jak za bežný -.-
mám tam poplatky za výbery alebo transakcie - neviem teraz, jedno z tých dvoch... asi tie tranzakcie, lebo vždy mi prídu 2 smesky, keď niečo platím kartou. aj za vedenie účtu tuším. ako ja som im už pár rokov nedoniesla potvrdenie zo školy, čiže ma to nejako neprekvapuje, ale je trošku na chuja, že mi stále do všetkých papierov píšu ŠTUDENTSKÝ účet.
jj, je mi to jasné. kedysi mi každý rok napísali, aby som im ho priniesla. od istého času jebú na to - tak ok, ja to beriem, ale nech mi tam kurva nepíšu, že je to študentský účet... no proste som zvyknutá na proklientský prístup na úplne inej úrovni
asi to bude tým, že československá, no...
VUB bola taká nemastná neslaná.
každopádne, ja si z banky väčšinou vyberám všetko do posledného centa, lebo neverím žiadnej banke tak ako môjmu úložnému priestoru na peniaze.....