Vždy som si myslela, ze staci aby vam s tym druhym bolo dobre. Ste spolu a budujete vztah. No stale viac sa stetavam s nazormi (od skoro dospelych ludi) ze predsa dvaja si musia povedat ze spolu chodia a az potom je to to prave. Aky mate na to nazor vy? P
ja neviem nemal som este vazny vztah, alebo taky ze by sme sa videli kazdy den...tak myslim ze chces so mnou chodit bolo na mieste ked som ju videl az o par dni ci tyzden...
No nepotrebujem to povedat priamo i ked niekedy sa to hodi Ani nie tak kvoli datumu ale proste niekedy nastane taka situacia a okolnosti ze to jednoducho nejde nepovedat A vyrocia atp ved to nejako vie clovek sam, ze kedy sa to prehuplo z rande na seriozny vztah alebo skor zaciatok vztahu.
Je to podľa mňa hlúposť že si to musia potvrdiť že "oficiálne spolu chodia" ... podľa mňa je najdôležitejšie že im je spolu dobre, či je to "oficiálne" alebo nie...
Tak my sme boli najprv kamaráti, potom prišli prvé bozky, ale ja som bola si akurát vychutnávala slobodu (rok po predošlom rozchode) a viazať som sa nechcela. Ale tiež mi prišlo nesprávne len tak sa bozkávať a veci nápodobné. Nemám to v povahe.
A časom sa to tak vyvinulo. A vlastne oficiálny začiatok chodenia som začala rátať od prvej pusy. Priateľ si na dátumy tiež nepotrpí, ale ja som proste chcela, že odkedy vlastne spolu chodíme.
Ale nie, že by sme to ten dátum nejak oficiálne slávili, len skôr si tak povieme, že už sme spolu rok, dva roky...
A odkedy je mi partnerom?
Tak ja rátam prvé také tri mesiace spoznávaním, potom možno hovoriť o vzťahu.
Ej, tak ja vlastne ani ešte nemám priateľa, keďže sme si pred tými viac ako dvoma rokmi nepovedali "táák, a odteraz spolu chodíme" Podľa mňa tá otázka "chceš so mnou chodiť?" je detinská, veď to vyplynie tak prirodzene, nie? Ale zase na výročie si potrpím
ja si datumy tiez nepamatam prosto mam problem pamatat si vyrocia a prave vety ze spolu chodime urcije datum odkedy vlastne a ono take veta nie je nevyhnutna. teda pocula som ju naposledy ked som mala 13 a mala som vztahy aj po tom ale nejak to nebolo urcene touto vetou. vyplynulo to alebo... hmm viete ze si nepamatam?
tak je trochu trapne povedat "budes so mnou chodit?" ale ked uz obaja vedia z eto niekam vedie je dobre si povedat na com su a ci teda su spolu alebo nie lebo ked si to nezoficialnia tak vlastne...je to take ze...je vzdy prijemne moct povedat "mam priatela " alebo proste doviest ho niekam ako dvojho priatela nez ked sa ludia opytaju a ty povies ze ani nevies co ti to je...
nevidim nic blbe na otazke "chces so mnou chodit?"...ajked viac o tomto debatuju deti nez ti starsi...ale ked uz chces nejaku osobu oslovit o ktoru mas zaujem a chces s nim/nou chodit,ako inak by ste sa jej opytali ze ci vas chce a chcete mat vztah nez to otazkou "chces so nnou chodit?" kto chce datumy vyrocia vztahu oslavuje,kto nechce neoslavuje,sto ludi sto chuti...
no toto bolo tiez vzdy zahadou pre mna..tie datumy vyroci..je to take trapne sa pytat ze teda od teraz spolu chodime? a ja si na tie datumy nepotrpim..vzdy som to zabudla ale vacsinou je to asi vec dohody..
tak v dnesnom svete je to tak, hlavne co ja poznam a co som zazila ze, ako spytat, to zato nie, len sa tak porozpravat o tom vztahu, ze co caka jeden od druheho, ci to myslia spolu vazne.....
lebo ptm z toho vznikaju len same rozchody a nedorozumenia, ale ak to spolu preberu tak sa vyhnu mnohym tazkostiam...a hlavne budu vediet, ze to myslia vazne....lebo ak to mysli vazne iba jedna strana, tak to nema asi cenu...
mne osobne pride otazka "chces so mnou chodit?" detska a rovnako aj mojmu priatelovi, cize medzi nami ziadna podobna otazka ani nepadla my sami sme citili, ked to bolo uz nieco vaznejsie a rovnako aj okolie nas tak same zacalo brat..ziadny datum nepotrebujem oslavovat, ja s nim mam sviatok kazdy den
suhlasim s vacsinou nazorov, ze je zbytocne sa niekoho pytat, ci spolu chodite. Ale niekedy je to mozno nevyhnutne, aby si bol clovek 100% isty. S mojou byvalou sa dal povazovat za zaciatok vztahu prave prvy bozk. Potom vecer ked sme si pisali, tak sa ma to aj spytala, ze ci chcem s nou chodit. Podla mna je to mile. Mozno je to detinske, no a co? ja som vecne dieta A nemam problem sa sytat nejakej svojej nastavajucej, ze ci spolu chodime. Je to normalne... A co sa datumov tyka, tak napriek tomu ze si ich nie najlepsie pamatam, tak ich aj tak ratam. Nie som z toho velmi nadseny, ze si ratam dni. Napriklad kopacky som dostal presne pred rokom a 3 dnami a cca. 6-7 hodinami. Ale nezalezi na tom...
podla mna otazka : "chces so mnou chodit" je tak trapna ako neviem co a pouzivaju ju deti na zakladnych skolach co s niekym chodia len preto lebo ta baba ma velke kozy a ten chalan je frajer na skole a niesu tam city ...
ja som si priatelom zaviedla den nasho "zaciatku chodenia" vztedy ked sme si prvy krat povedali milujem ta a odvtedy sme proste spolu a hotovo
no ja si nepotrpim na nejakej oslave ci vyroci alebo co... ale tak bola by som rada, keby sa ma aspon raz jeden chalan spytal ci chcem s nim chodit. Zatial som chodila len s takym, co to nase "chodenie" nepovazoval ani za vztah (podotykam pol roka) a momentalne mam chalana, ktory sa to nespytal..tak som sa spytala ja ci to co spolu mame je chodenie..aby som aspon teraz vedela na com som.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
A časom sa to tak vyvinulo. A vlastne oficiálny začiatok chodenia som začala rátať od prvej pusy. Priateľ si na dátumy tiež nepotrpí, ale ja som proste chcela, že odkedy vlastne spolu chodíme.
Ale nie, že by sme to ten dátum nejak oficiálne slávili, len skôr si tak povieme, že už sme spolu rok, dva roky...
A odkedy je mi partnerom?
Tak ja rátam prvé také tri mesiace spoznávaním, potom možno hovoriť o vzťahu.
asi si presne vystihla to co som ja nevedela zhrnut do par viet
lebo ptm z toho vznikaju len same rozchody a nedorozumenia, ale ak to spolu preberu tak sa vyhnu mnohym tazkostiam...a hlavne budu vediet, ze to myslia vazne....lebo ak to mysli vazne iba jedna strana, tak to nema asi cenu...
a je to zlate ked oslavuju vyrocie prveho stretnutia,prvej pusy a tak
ja som si priatelom zaviedla den nasho "zaciatku chodenia" vztedy ked sme si prvy krat povedali milujem ta a odvtedy sme proste spolu a hotovo
suhlas.. proste sme spolu ... aj ked to dost ludi rata ze kolko su spolu..