nič zložité... poznáte absurdnú drámu? Čakanie na Godota... ako kulisy jeden strom, dvaja herci...
nieje to nemožné, nieje to ťažké a keď ľudia chcú... dá sa to...
zahrať krátke scénky, alebo aspoň hlasové spracovanie niektorých blogov...
bude sranda a zas niečim obohatíme birdz...
@6 heh... to rovno Satinskeho a Lasicu mozeme zahrat Absorudne dramy su velmi tazke, ako pre hercov, tak pre div(i)akov. Najma pre mladych ludi tu na Birdzi...
Skor by som sa pri vybere hry uberal smerom komedie, ba az lacnejsieho humoru.
@8 lacného komerčného humoru je všade na tony... nech sa páči výber nekonečný... inteligentný humor má cenu aj o 100 rokov, lacný nemá cenu po zhliadnutí... tam je ten "malinký" rozdiel... je to ťažké, uznávam, ale nikdy som nešiel cestou menšieho odporu... a nenávidím lacný komerčný humor... to nieje humor, ale spôsob ako zalepiť hubu lacnému komerčnému divákovi... radšej hrať pre 5 ľudí, čo to ocenia, ako robiť zo seba šaša a páčiť sa celému svetu...
Svet je príliš komerčný, načo tej komercie pridávať a "vyrábať na sklad" ?
@12 nehovorim o lacnom komercnom humore. ten do toho ani zatahovat nechcem... Ja len chcem, aby si si uvedomil, ze divadlo to nie je len to, ze poznas nejaku dobru hru, tak ju zahrame. Ide tu aj o ine veci ako o dobru hru: ide aj o to, ci ti herci, ktori ju budu hrat, ci to budu vediet zahrat.
Este predtym nez zacnes robit divadlo si musis polozit zakladnych 5 otazok (ktore som si nevymyslel, ale su naozaj skutocne):
1. Prečo?
2. Komu?
3. Čo?
4. Kto?
5. Ako?
@4 aha... no, to znie zaujimavo: ktokolvek ale budiz... Preto by sa trebalo sustredit na konkretne odpovede, tych otazok, aby sa to divadlo mohlo robi. Pretoze podla tych otazok treba urcit smer, kam sa ta konkretna hra bude plavit a aby to malo aky-taky uspech. Netreba robit nic prvoplanovo. Kiezby sa nasiel nejaky sikovny clovek, ktory by vedel nejako dat dokopy blogy a z nich spisat nejaky zmysluplny a kvalitny scenar. A az potom pridu na rad otazky: kto a ako.
Len aby si si nemyslel, ze som akoze proti divadlu, alebo nieco take... to nie. Ja len nechcem aby to prepadlo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
nieje to nemožné, nieje to ťažké a keď ľudia chcú... dá sa to...
zahrať krátke scénky, alebo aspoň hlasové spracovanie niektorých blogov...
bude sranda a zas niečim obohatíme birdz...
aj ked herecka som prilezitstne barvurna, ehm ehm
Skor by som sa pri vybere hry uberal smerom komedie, ba az lacnejsieho humoru.
Svet je príliš komerčný, načo tej komercie pridávať a "vyrábať na sklad" ?
Este predtym nez zacnes robit divadlo si musis polozit zakladnych 5 otazok (ktore som si nevymyslel, ale su naozaj skutocne):
1. Prečo?
2. Komu?
3. Čo?
4. Kto?
5. Ako?
1. pre potešenie a prezentáciu
2. birdzákom a blízkemu okoliu
3. blogy... naše blogy
4. ktokoľvek, nemusím to byť ja, ktokoľvek bude mať chuť zahrať niečo, niečo čo si myslí, že za to stojí.
5. záleží na tom, kto to realizuje... je to predsa jeho a on by mal mať ideu, ako...
Len aby si si nemyslel, ze som akoze proti divadlu, alebo nieco take... to nie. Ja len nechcem aby to prepadlo.