Pred nejakým časom som sa stretol takým paradoxom.
Stalo sa Vám niekedy, že ste sa obojstranne zaľúbili, ale "Vaša polovička" Vám hovorí, že bude lepšie pre obi dvoch ak nebudete spolu, aj keď Vám jasne naznačuje, že s Vami chce byť
chceme spolu byť ale nechceme spolu byť uplne najlepsie vysvetluje moj moemntalny stav a neviem ti to vysvetlit, proste vztah nie je tym najlepsim riesenim pre tento pripad... ano, je to mozne
Preto je to paradox, že to nieje friendzone, aj keď v podstate v nej si.
Ale na rozdiel od normálnej friendzone, obi dvaja chcete byť spolu.
Problém je,... ako sa odtiaľ dostať. Podľa mňa je možné riešenie čas strávený spolu. Ak spolu budete tráviť viac času, možno si ten druhý uvedomí, že túžba po Vás je silnejšia, než prípadné obavy z budúcnosti.
Podľa mňa to chce hlavne neriešiť a vyčkať času ako husa klasu.
Určite takéto chcenie-nechcenie nepotrvá niekoľko mesiacov vkuse a časom sa to prikloní rozhodne na jednu stranu. A vtedy sa treba rozhodovať, je to ľahšie.
@vsetkyDOTERAJSIEposty o friendzone sa rozhodne nejedna...v mojom pripade isto nie... je to skor obava z buducnosti...ako pripadne nasej spolocnej, tak aj buducnosti jednotlivcov...zohrava v tom dost velku ulohu malo casu straveneho spolu a dalsich XY okolnosti... ale rozhodol som sa nad tym netrapit...zbytocne sa neviazat citovo na dotycnu osobu... skratka FWB a casom sa uvidi...
nepohádali ste sa v niečom zásadnom?... aspoň u mňa to tak bolo a rozdelilo nás to... ak v tom nie je žiadny závažný dôvod tak potom nechápem spojeniu "chcela by som ale bude lepšie ak nie"... buď nevie čo chce alebo už teraz vidí, že iskra tam je, aj sympatie ale niečo jej bráni,,, buď nejaké nereálne problémy ktoré by sa mohli objaviť alebo možno zlá skúsenosť z minulosti... dôvodov môže byť veľa ale aj tak nechápem...
ja som presne v takom vzťahu s chlapom, s ktorým sme rozídení
stále sa stretávame, chodíme spolu na filmy, na pivo, na koncerty, sem tam za mnou skočí do práce, sem tam u nás prespí (pozor, len prespí), nehorázne sa priťahujeme a veľmi sa máme radi, ale obaja akosi vieme, že nie je najlepší nápad sa dať znova dokopy. asi preto, lebo naše predstavy budúcnosti sú úplne diametrálne odlišné, možno priam nezlúčiteľné.
čo je inak v podstate úplne na kokot, pretože tým pádom všetkým ostatným hovorím nie. lebo mám furt pocit akéhosi záväzku. demence.
ja s nim chcem byt lebo je mily, zlaty, vie ma rozosmiat a velmi dobre sa s nim citim. ale ked si predstavim ze by som ho mala na krku a musela riesit problemy ktore kazdy vztah prinesie tak mi vlasy dupkom vstavaju.
on to iste. povedal mi ze nechce vztah lebo to len veci komplikuje ale pritom zostal smutny ked dostal pracu na druhom konci mesta lebo sa neuvidime castejsie ako mal v plane.
Taketo veci ti akurat takvyborne vymyju mozog. Takychto vztaho-nevztahov som mala prilis vela, vzdy to bola brutalna zataz na psychiku a tomu uplne poslednemu, co sa mi pokusil vysvetlit, ze NIE JE PRIPRAVENY NA VZTAH, ALE MA MA STRASNE RAD, som sa uz potom nikdy neozvala. U mna nic take nefunguje, velakrat ma to uz koplo.
My sme sa proste vždy priťahovali. A mali radi. A bolo nam spolu dobre. Ale potom sa to medzi nami nejako pokazilo a boli sme "oddeleni" a potom sme si k sebe opäť našli cestu ale nejako sme nevedeli "byt bez seba" ale ani sme "nechceli byt vo vztahu" kvoli tym predchadzajuim veciam z minulosti. A chceli sme byt kamarati,LEN kamarati, žiadni FBW ale tak nejako sa to nedodržalo a teraz sme šťastne spolu.
A podla mna sa "takýto" stav vždy vyrieši po čase. Ale ako, to už je otázne. Raz to vyjde raz nie. A zvyčajne je za tým obava z buducnosti alebo nejake zalezitosti z minulosti, alebo jednoducho nepripravenost na vztah.
najhoršia vec. najlepšie je sa s takym clovek vobec nestretavať,aj ked je to tazke. lebo potom ste furt v takom niečom,ze neviete ze ste single a neviete sa ani s nikym inym zoznamiť.....
@acvd O.O dialka s tym ako takuto problematiku nic nema, lebo dialka su tie praktikality. jedna vec je CHCET byt spolu, bytostne, vztahovo a vsetky tie veci a druha ak su vzdialeni linion kilometrov
a prave o tom to je, ze niekedy veic ie su cierne ani biele, proste SU a mozes to CHCIET i NECHCIET zaroven. To, ze neveris mne ako osobe, prosim, nei som zrovna prikladom rozhodneho a este takeho, vies, cloveka. Ale vysvetlujem ti to kvoli tomu, ze s tymto problemom som sa stretla aj mimo mojho vnutra
@ssnehulienka finta je len v tom, ze ty to chces, ale tvoje podvedomie to nechce. velmi casto sa stava, ze s tym druhym chces byt len preto, lebo je fajn, a bojis sa, ze podobne fajn cloveka uz nespoznas, alebo proste preto, lebo si osamela, a tvoje podvedomie ti dava jasne najavo, co je pre teba dobre. keby si s nim skutocne chcela byt, tak urobis vsetko preto, aby to tak bolo, si s nim, travis s nim cas, a nesedis doma a nepremyslas nad tym, ci ho vlastne chces alebo nie. been there, done that. ak su nejake problemy medzi vami, tak tie su na to, aby sa uprimne vyriesili. ako mozes chciet zjest cokoladu a zaroven nie? bojis sa snad, ze budes tucna? strach je dalsia pricina, preco ho nechces. a ten bud prekonas, alebo nadalej budes ostavat vo vztahu-nevztahu. uz ma chapes?
@acvd nechapem len tomu, preco si myslis, ze vsetky take situacie su zalozene na problematike tebou opisanej. vseobencne aj keby som nikdy zidny vztah nemala by som sa neodvazila nieco take pisat, pretoze NEMOZEM VEDIET CO ZAZILI INI. that is da point. tamto je tvoj pripad,akceptuj, ze suaj ine. a seriozne som sa rozosmiala pri tvojich konstatovaniach jednosmerneho premyslania akoze "tvoja podvedomie to nechce" len ty sama si to nevies akosi uvedomit. a same take haluze. vseobecne mam z tych tvojich vyjadrenie ze v tovjomcierno-bielom svete neexistuje nejaky vyssi stupen lasky, nieco, kde ti uz nejde len o seba, nieco, preco sa radsej vela vzdas v ramci stastia druheho...
@ssnehulienka a naco som sa ta asi tam vyssie pytala ten dovod? asi na to, aby si mi objasnila tvoj pohlad. a ano, hovor mi prosim o vyssom stupni lasky.
@acvd43xa7w ano, poviem ti o nom, lebo ty prakticky popieras jeho existenciu. pozri sa podla mojho nazoru nikdto nemoze tvrdit "ja milujem najviac na svtete a neegoisticky a uplne wuaaah"preto to ani nehovorim. lebo take veci sa dokazuju inak. a vela pocitov je nestalych a klamlivych. ale oni, guess what, existuju... a aj prave tie therefore mozu stat medzi dvoma ludmi, paradoxne
@ssnehulienka ak by to bola laska, tak tam nie su pochybnosti, by som povedala. ani strach. ani nic podobne. jediny strach moze byt o strechu nad hlavou, ale to my este neriesime, ze. clovek dosiahne bod, kedy vie, co vo svojom lubostnom zivote chce. ak si je neisty tym, co ma, tak to pravdepodobne nechce. okej, sme zeny, u nas sa tieto veci menia kazdu hodinu. ale viem, ze prisiel muz, pri ktorom sa to nemenilo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
v podstate ti naznačuje že s tebou chce byť, ale v skutočnosti nechce
Preto je to paradox, že to nieje friendzone, aj keď v podstate v nej si.
Ale na rozdiel od normálnej friendzone, obi dvaja chcete byť spolu.
Problém je,... ako sa odtiaľ dostať. Podľa mňa je možné riešenie čas strávený spolu. Ak spolu budete tráviť viac času, možno si ten druhý uvedomí, že túžba po Vás je silnejšia, než prípadné obavy z budúcnosti.
Určite takéto chcenie-nechcenie nepotrvá niekoľko mesiacov vkuse a časom sa to prikloní rozhodne na jednu stranu. A vtedy sa treba rozhodovať, je to ľahšie.
v zenskom svete je mozne vsetko
obcas nemam chut tagovat ludi celym ich pravym nickom, tak napisem bud cislo alebo si ho nejak skomolim na verziu, ktora sa mi paci a reagujem takto
stále sa stretávame, chodíme spolu na filmy, na pivo, na koncerty, sem tam za mnou skočí do práce, sem tam u nás prespí (pozor, len prespí), nehorázne sa priťahujeme a veľmi sa máme radi, ale obaja akosi vieme, že nie je najlepší nápad sa dať znova dokopy. asi preto, lebo naše predstavy budúcnosti sú úplne diametrálne odlišné, možno priam nezlúčiteľné.
čo je inak v podstate úplne na kokot, pretože tým pádom všetkým ostatným hovorím nie. lebo mám furt pocit akéhosi záväzku. demence.
ja s nim chcem byt lebo je mily, zlaty, vie ma rozosmiat a velmi dobre sa s nim citim. ale ked si predstavim ze by som ho mala na krku a musela riesit problemy ktore kazdy vztah prinesie tak mi vlasy dupkom vstavaju.
on to iste. povedal mi ze nechce vztah lebo to len veci komplikuje ale pritom zostal smutny ked dostal pracu na druhom konci mesta lebo sa neuvidime castejsie ako mal v plane.
a teraz babo rad ze co s tym?
je to skor smutne...
stalo sa mi to, ale bohužiaľ on nepochopil o čo mi ide...tak sme spolu
čo to mohlo byť ? Bolo nám fajn a strach z toho že sa to pokazí, rečí ľudí to pokazia? Ani ona ani ja sme sa nechceli púšťať do vzťahu ...
If you love the guilt then let it die
a life kept so clean will measure the price of misery.
If you love the guilt then let it die,
in silence we will remain.
If you love the guilt then let it die
a life kept so clean will measure the price of misery.
But manifest a taste of paradise
and surely you will see, the sinner side of me.
ale v podstate sa mi deje to, že som s tým človekom raada, aj všetko, ale ked si to tak vlastne uvedomím, tak by mi možno bolo lepšie bez neho
Taktiez sa mozete vlozit do sportoveho (volneho) vztahu a len spolu spavat... teda ak vam to neprekaza pred svadbou
Chcela som s ním byť, lebo mi s ním bolo dobre
A nechcela som s ním byť, lebo bol vo svojej hlbokej podstate dick a vedela som to
No a potom začal byť dick stále, tak som sa na to vykašľala
A dobre som urobila /ale stále ho mám rada/
My sme sa proste vždy priťahovali. A mali radi. A bolo nam spolu dobre. Ale potom sa to medzi nami nejako pokazilo a boli sme "oddeleni" a potom sme si k sebe opäť našli cestu ale nejako sme nevedeli "byt bez seba" ale ani sme "nechceli byt vo vztahu" kvoli tym predchadzajuim veciam z minulosti. A chceli sme byt kamarati,LEN kamarati, žiadni FBW ale tak nejako sa to nedodržalo a teraz sme šťastne spolu.
A podla mna sa "takýto" stav vždy vyrieši po čase. Ale ako, to už je otázne. Raz to vyjde raz nie. A zvyčajne je za tým obava z buducnosti alebo nejake zalezitosti z minulosti, alebo jednoducho nepripravenost na vztah.
ale mate pravdu, nikam to nevedie. zbytocne len clovek robi sam sebe zle.
a prave o tom to je, ze niekedy veic ie su cierne ani biele, proste SU a mozes to CHCIET i NECHCIET zaroven. To, ze neveris mne ako osobe, prosim, nei som zrovna prikladom rozhodneho a este takeho, vies, cloveka. Ale vysvetlujem ti to kvoli tomu, ze s tymto problemom som sa stretla aj mimo mojho vnutra