Chystám sa už dva roky ráno pred školou,po našej ulici,na takú hodinku,km? neviem...Každé ráno,aby som mala kondičku,lebo keď chcem hrať nejakú hru,po 15minútach odpadnem mŕtva na zem
Vždy si hovorím, že v lete cez prázdniny vstanem skôr a budem behávať... Minulý rok mi to vydržalo tak týždeň, snáď sa tento rok premôžem. Ale od čias základnej školy, keď nás objemnejšia pani profesorka stojaca obďaleč popíjajúc kávu nútila behať až do vysilenia, nemám z behu veľké potešenie.
no cez zimu som skoro vobec nebehal, predtym pravidelne kazdy druhy den
lebo som sa pri tom citil fajn, taka prijena unava... (zo zaciatku to je namaha, ale ked sa do toho dostanes to je super a cloveku sa vycisti hlava, a lepsie spi, a je to zdrave, zvysuje to kondicku
@nicmanenapada myslím, že nič nestratíš, beh je skvelá vec ako aj celý šport . Ak nie si trénovaný, tak to zbytočne nepreháňaj a začni s malými dávkami, lebo ak pôjdeš hneď veľa tak ti to skôr uškodí ako dá. Ja už mám nabehané a nabicyklované množstvo km, tak že moje tréningy sú v priemere náročnejšie.
@natalinqa - ty odpadneš po 15 minútach, ale chceš vydržať HODINU behať ? ako.. pekný cieľ, fakt pekný.. nech sa ti vydarí..
@hellium - ak to nejde ráno, skús chodiť večer (vlastná skúsenosť), a možno po ceste postretávaš i nejakých fajných chlapcov .. potom prídeš domov, dáš si už len jablko.. a bude ti tak fajn, že až.. no veď sama vyskúšaj..
Samozrejme Behám orientačný beh síce teraz som mala zo zdravotných dvôvodov taku 4 mesačnú pauzu chodím na tréningy kde mi určuje tréner čo a ako mám behať, ale večer chodím len tak klusať, kam ma nohy zavedú, taká hodinka cca
párkrát, pár rôčkov dozadu som sa o to aj s kamoškou pokúšala popri brehu Váhu, približne na hodinku a pol, neviem koľko km to bolo, ale odvtedy som to už nezrealizovala......
chodila som do lesa, každý víkend, cca. na 1-2hod., cca. 2-3km a prestala som v ten deň keď o siedmej ráno za mnou začal niekto utekať a kričal počkaj lesná žienka
@emulienka to je najkrajší šport aký existuje, beháš po lese, iba ty, mapa, buzola, a musíš sa dostať na určité miesta, úplne mimo civilizácie, v hlbokom lese, v prírode kde sa bežný turista nedostane
Nech sa páči stačí sa skontaktovať s niejekým klubom ob, aleob len s niekym z "orientakov", (napriklad aj ja A môžeš prísť rovno na preteky disappointed:to su preteky ako preteky, orientak malo kto beha koli nejakemu vykonu) my budeme len radi, preteky sa uskutočnuju na roznych miestahc na slovensku, a ako som si stihla všimnút tak si z PO, a kysak, lemešany, herlany, mirkovce atd (kde všade sú mapy) máš blízko
tak vzdy rano niako o 5,6 a potom vecer 6,7 alebo ked je niake miesto bezludnate a podla nalady a táák najlepsie otazka prečo ??? lebo ma to bavi je to super na odreagovanie
no chodievam ráno nejako 2 koliečka okolo parku,netrúfam si povedať kolko to je km ale ten park je dosť velký.Približne na tú pol hodinu mi to výnde,niekedy chodím aj viac krát denne,podla toho ako sa cítim.Je to viacmenej pravidelne.No a preto,lebo na sebe začínam pracovať,aby som do leta mala lepšiu postavu.Ale predovšetkým je to pre moje zdravie
...Akurát dnes som rozmýšľala,nad tým že by som každý večer behávala asi 3-4 koliečka po ihrisku, ale samej sa mi nejak nechce...a neviem či by niekto šiel
pravidelne sa pokúšam behávať. väčšinou mi to vydrží týždeň, chodiť, každý druhý deň.. ale akonáhle mám isť aj týždeň po, tak to už sa mi nechce. a neviem behať dlho.. pretože neviem dýchať. a tak.. ja radšej korčule
moj najcastejsi beh je 10km ... to mam odbehnute tak za 45-50 minut ... vzdy behavam cez les ... kedze byvam na okraji blawy male karpaty su na to ako storene
ale v poslednom case behavam pomenej a vacsie vzdialenosti ... mam menej casu koli skole ale do konca roka chcem zabehnut 42km
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
do parku, do lesa, po poliach...
asi hodinka...
nemam ani sajnu, ale pocitam neak medzi 8, a 10
no cez zimu som skoro vobec nebehal, predtym pravidelne kazdy druhy den
lebo som sa pri tom citil fajn, taka prijena unava... (zo zaciatku to je namaha, ale ked sa do toho dostanes to je super a cloveku sa vycisti hlava, a lepsie spi, a je to zdrave, zvysuje to kondicku
Hora (kopce), cesta, tartanový okruh
30min - 1hod (záleží na čo sa zameriam)
najčastejšie v rozsahu cca 3-12km na jeden beh (v lete dvoj fázovo) + niektoré tréningy aj viac, zasa záleží od zamerania.
Pravidelne
Pretože je to jednoducho skvelé a cítim sa výborne keď behám
z teba si budem brať príklad
Začni s bicyklom a korčuľami
@natalinqa - ty odpadneš po 15 minútach, ale chceš vydržať HODINU behať ? ako.. pekný cieľ, fakt pekný.. nech sa ti vydarí..
@hellium - ak to nejde ráno, skús chodiť večer (vlastná skúsenosť), a možno po ceste postretávaš i nejakých fajných chlapcov .. potom prídeš domov, dáš si už len jablko.. a bude ti tak fajn, že až.. no veď sama vyskúšaj..
@tenpatic - ty len tlmočíš moje slová, tuším..
@feex8 - to som síce nemyslela, ale jasné že sa ráta..
vďaka za rady
ale dva krát som bola xD s kamoškou na kalvárku aôle ona je lenivé prasa čo radšej nebude žrať akoby mala behať...
Denne 20 min, čo je asi 9km.
@lawey - kalvária ??.. kde ? PO ? ... šak to je NIČ prepáč..
akoze to preco si si uviedla, ze mas 7 rokov?!
a prečo? jediná vec,lebo ma to bavilo...neviem orbiť šport,čo by ma nebavil
okolo skoly
cca 30-40 minut
4 km?
kazdy den
je to fajn na odreagovnie,kondicku,postavu a ptm sa vitim fajn
-o 6 večer
-na škole, kde máme antukové kolečka
-koľko sa nám chce a koľko vládzeme..väčšinou hodinku keď sa to tak dá dohromady
-neviem koľko má to kolečko
-každý deň sa snažíme ale nie dlho
-lebo idem na súťaž a chcem aj schudnúť a mať kondičku do leta
ale v poslednom case behavam pomenej a vacsie vzdialenosti ... mam menej casu koli skole ale do konca roka chcem zabehnut 42km