kedysi som obcas chodil lebo som musel ale to bolo tak pred 8 rokmi... teraz nehrozi aby som tam isiel.dovodov mam velmi vela a nechce sa mi ich vypisovat.
chodila som na evanjelické gymnázium kde sme museli raz do tyzdna POVINNE celá škola ísť spolu do kostola, odkedy som na vs do kostola chodím len na Velku noc a Vianoce, prípadne slávnostnú príležitosť
Som tam stale proste milujem ten pocit ked sa mozem prihovorit nasmu Panovi spasitelovovi a najvacsiemu. Idem aj teraz dostal som chudt po tejto diskusii
bola som raz s babkou keď som bola mala a to si moc nepametam potom len s kamoškou na fare kedže tam musela chodiť aby mohla mať konfirmaciu a aj to sme tam robili strašny bordel ...ale inak len na exkurziach som bola v kostole nikdy nie na omši...
chodim od svojich +- 11 rokov a som velmi stastny. vôbec nelutujem, je to lepsie ako robit si co chcem a stať sa otrokom technickych a inych vymozeností. ak by som tam nechodil, môj zivot by nemal zmysel
už nie. v zásade s tým nemám problém, nikdy mi to nič nedávalo, nikdy som nedovidela na farára a naučila som sa rozväzovať a zaväzovať šnúrky počas kľačania, všelijaké hry s prstami a tak..
Strasne obdivujem sakralnu architekturu - takze z tohto dovodu by som ponavstevovala este ovela viac kostolov, nez som doposial mala moznost. Ale z toho vsetkeho, co som doposial videla, jednoznacne vedie moja nedavna navsteva v Dome sv. Alzbety (Kosice) v gotickom style (Oooooooooooohh..!!)
@53 ty si rad, ked ta urazaju, vsak? nie si sam, co mas vlastnu dôstojnost. neurazam ta. tak preco to ty robis? toto robia tí, co nepoznaju vlastnu cenu. musia druhych ponizovat, hrat sa na velkych mudrcov, aby sa dokazala ich "svata pravda". ja nie som ani svaty, ani vzdy pravdivy, ale viem, ze nie je spravne pouzivat na druhych odlisny meter
@45 jasné, lebo som vzdy stastny ako ty. podpriemerne myslienky pre zabavenie a vytvorenie pravdiveho dojmu, na ktory naletis len ty sam. ostatni na tom tak zrejme nie su.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
Ale občas si tam zájdem, len tak. Preto ticho, keď tam nie je omša
Ale niektorí ľudia mi ďakujú keď začnem škriekať žalmy a prosby... lebo majú dôvod odtiaľ ujsť
srandujem, až tak škaredo neškriekam
ale kostoly milujem, no celkom z ineho hladiska- kvoli architekture, malbam a vitrazam!!! proste kvoli umeniu...
pre mna je to iba nadherne ludske dielo, symbol krasy, azylu a pokoja