Prečo v súčasnosti pribúda toľko vzťahov, kde je buď on alebo ona patologicky žiarlivý- psychicky tyranizuje, citovo vydiera, kontroluje, sleduje (najmä pomocou mobilov, soc. sietí a pod.), obmedzuje kontakty s kamarátmi toho druhého... Mám pocit, že nezi
pretože je čím ďalej tým viac narušených osobností.. sú slabší jedinci ktorí nezvladaju tlak ktorého je čím dalej tým viac a potom si to musia kompenzovať takto vo vzťahoch.. Ked nemožu mať pod kontrolou pracu... tak maju pod kontrolou aspon partnera..
NIKDY,slovom NIKDY už takého chlapa nechcem, je to najhorší vzťah,ak je jeden chorobné žiarliví a vyvoláva scény za to,že idem von a nie som s ním 24/7.
My sme žiarliví obaja, ale nie tak chorobne a psycho, myslím, že sme teraz ešte menej žiarlivejší ako kedysi. Ale nám to problém nerobí, je iné, keď sú obaja a navzájom to chápu a je iné, keď je len jeden z páru...
Hej, narušenie osobnosti zohráva veľkú úlohu a pokiaľ je problém zakorenený hlboko v detstve, asi je dosť ťažké dosiahnuť nejakú zmenu. No povedzte, čo s takým chalanom, čo sa vyhráža samovraždou, len aby sa s ním baba nerozišla?
@nastasia neviem ale na tuto poruchu bohužial neexistuje úspešná ani len terapia , racionálne by bolo dobre utiecť , emocionalne zostať ALE nečakať zmenu
@jimmycrow : je to kamoškin prípad, už je celá zúfalá, pretože cíti zodpovednosť, bojí sa, že by jej to dávali ľudia z dediny za vinu (-ako môžu byť ľudia takí primitívni? ... )
netuším prečo to tak je ale väčšinou to sprevádza aj násilie keď to ide zo strany muža (poznám babu, ktorej frajer zlomil ruku. :/) ale tak myslím si, že takéto veci tu boli vždy teraz sa o tom len viac rozpráva
nie je toho viac, len sa o tom viac hovori, lebo je vela psychologov, ktori ti to zaskatulkuju do diagnoz, kym v minulosti to bolo zakryvane, lebo to mohli ludia posudit len moralne a to im nijako nepomohlo.
@fairylady nezdá sa to ale dnes je to násilie bežné či už fyzické psychické len sa o tom nehovorí , tie ženy maju strach , presne tá žiarlivosť nebýva väčšinou samotná ale ide aj sinými vecami ruka v ruke
ja som napriklad ziarliva preto, lebo sa bojim, ze tu osobu stratim. a vobec nejde o to, ci jej verim alebo nie, ide o to, ze na svete je tolko ludi lepsich odo mna..
@hotaru : veď práve, keby im nešlo len o to, že sú na seba nalepení ako kliešte, vedeli by sa tešiť aj z iných vecí, čo prinášajú naplnenie, či už vo vzťahu alebo v živote.
Ja aj ľudia z okolia si všimli, že z viacerých chalanov sa stávajú doslova ufňukanci, ktorí nedokážu prežiť rozchod a to vydieranie so samovraždou len dokazuje, ako si vážia sami seba, len tomu druhému dávajú najavo, že "bez teba nie som nič" a to ešte viac odpudzuje...
@hoperpohroma : hlavne ver sama sebe nemusíš byť lepšia ako ostatní, aby s tebou niekto ostal, stačí byť najlepšia pre toho pravého. Ja viem, je to fráza, ale vidím to na sebe, keď si človek neverí, ľudí tým od seba podvedome odháňa
som chorobne žiarlivá ale kvôli tomu že milujem choro. a viem že keby som mala chorobne žiarlivého muža ktorý by ma miloval tak choro ako milujem ja bola by som maximálne spokojná.
ja si myslim, ze je to tym "super-modernym" trendom "volnych vztahov", takze sa kazdy pomaly boji, ze toho druheho strati....dnes je tazko druhemu verit, lebo dost ludi len rozmysla nad tym ako okabatit toho druheho (a niektori sa tym este aj chvalia)
nic nie je horsie ako ked to niekto zacne prehanat. vacsinou preto, ze si neveri a zo vsetkych sil sa snazi toho svojho/svoju odstavit od akejkolvek moznosti spoznat/byt s niekym, kto je lepsi ako on, co je v tych horsich pripadoch uz aj rodinny prislusnik a pod...podla mna by sa taki ludia mali dat liecit, aby s nimi este niekto niekedy vydrzal
@miaja robia to, lebo dnes je taká doba. všade samá faloš a fakt nikto nikým si nemôže byť istý, čo za prekvapenie pripraví.
veľmi veľa ľudí hrá aj na 3-4 strany, pričom im ide len o jedno a potom tí sklamaní jedinci sú takí ako sú.
chodil som už s jednou brutálnou žiarlivkou a dokázal som ju pochopiť, že správala tak ako správala. mala dôvod a nemám jej to za zle, ale dlho som s ňou proste nevydržal.
súhlasím, voľné vzťahy, klamstvá atď... veru, poznám také prípady, kde sa jeden raz sklamal a natoľko ho to poznačilo, že sa potom správal ako bláznivý žiarlivec. Lenže keď partnera donekonečna porovnáva a prenáša na neho vlastnosti toho predošlého, už ho ani nedokáže vnímať inak.
@husky : presne takto sa správa kamoškin frajer, neustále má strach, že bude niekto od neho lepší, zábavnejší, ale aby si uvedomil, že asi je na ňom niečo, prečo s ním chodí, to nie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
je mi ľúto takých ľudí ktorí dosahujú naplnenie vo vzťahu či ako to mám nazvať tým, že kontrolujú niekoho iného.
a k tomu pripadu @nastasia on to podla mna aj tak neurobi nebude mat na to gule... (len mu to netreba povedat
ale nie som nejako chorobne.. myslim, dufam
Ja aj ľudia z okolia si všimli, že z viacerých chalanov sa stávajú doslova ufňukanci, ktorí nedokážu prežiť rozchod a to vydieranie so samovraždou len dokazuje, ako si vážia sami seba, len tomu druhému dávajú najavo, že "bez teba nie som nič" a to ešte viac odpudzuje...
veľmi veľa ľudí hrá aj na 3-4 strany, pričom im ide len o jedno a potom tí sklamaní jedinci sú takí ako sú.
chodil som už s jednou brutálnou žiarlivkou a dokázal som ju pochopiť, že správala tak ako správala. mala dôvod a nemám jej to za zle, ale dlho som s ňou proste nevydržal.
@husky : presne takto sa správa kamoškin frajer, neustále má strach, že bude niekto od neho lepší, zábavnejší, ale aby si uvedomil, že asi je na ňom niečo, prečo s ním chodí, to nie