ak tu niekto cvičí alebo má skúsenosti s chudnutím, tak by bolo super keby ste mi poradili.. Mám problém s tukom na bruchu, na nete som sa čo to už dočítala no lepšie by bolo keby mi poradil niekto kto s tým má skúsenosti.. čítala som že na spalovanie tuk
"čítala som že na spalovanie tukov je najlepšie HIIT ale priamo pri tom sa nechudne že okrem stravy ešte treba niečo cvičiť a tak.." --- nechápem.. však pri HIIT cvičíš
potom sem daj fotku ako s schudla -.- a mam radu, obmedzit stravu a zvysit pohyb..ono to potom zazracne ide..a kludne si to pomenuj aj ako HITT beta 2.04
@momoglamorous ved ale ja toto vieem.. len som chcela vedieť čo je vhodné na spalovanie tukov nie na svaly a podobne.. lebo niekde hovoria že beh, niekde že beh ale nie na dlhé vzdialenosti ale na intenzitu, tak to chcem proste vedieť len
behanie je na to najlepšie....ale konkretne dlhšie ako 30 min lebo až po 30 min nepretržiteho behu začne telo spalovat s tukov. Obdoba behania može byt plavanie, korčulovanie a pod. ..pri tom dost schudneš celoplošne
@denafilth
pokiaľ viem HIIT sa používa aj pri obéznych ľudí... osobne s ním skúsenosti nemám .. ale asi by som skúsila napr skákanie rýchlo pomaly rýchlo pomaly.. alebo takto s behom a rýchlou chôdzou nič tým nepokazíš.. ak skákanie ak máš možnsoť radšej trampolínu a beh najlepšie poľná cesta aby netrpeli kĺby.... a potom pár krát dní v týždni cvičiť... ja osobne cvičím 3 dni pričom zvyšujem počty a štvrtý mám voľný.. váhu si plus mínus kilo udržiavam už viac rokov.... čo sa týka jedla skús zaradiťť viac zeleniny je mámo kalórií takže jej môžeš zjesť koľko chceš .... nemusíš tieto zmeny spraviť všetky naraz nehc to nieje pre telo veľký šok
@denafilth
a aby som nezabudla jesť môžeš v podstate všetko ale radšej pomenej a najdôležitejšie je jesť pravidelne (metabolizmus by mal lepšie rpacovať a tuky sa tak nebudú ukladať)
Hlavna je strava a ku kardiu tak jake ti viac vyhovuje. Podla mna dlhe intervalove kardio je ucinejsie priamo na spalovanie tuku ( nie cerpania energie a naslednej nahradenia enegie z tuku po tom ale prave pri ). Ono tam je taky metabolizmus, ze zalezi na akej si strave ale pri 30-45min dosiahnes uroven cerpania z tukov asi 50%, pri 15min to bude tak 10-20%. Z toho vyplyva, ze je lepsie 1x 2hod behat ako 4x30 min.
A viac svalstva ochranis ak chudnes s nejakeho kalorickeho deficitu a kardia ako z velkeho kalorickeho deficitu. @Patuskoo
tuky su v potrave velmi dolezite. Keby nejedla tuky tak zomrie.
úprava stravy + kardio ...neschudneš nikdy len s brucha...lebo telo chudne po kúsku z každej časti...ale ak budeš cvičiť aj na brucho tak svaly tam sa ti spevnia ...+ jesť bielkoviny a vyváženú stravu aby nebol úbytok na svalstve ...
ja len ze ked niesi trenovana, tak HIIT bude pre teba predstavovat znacny problem, lebo je to ovela narocnejsie na kondicku ako klasicke kardio, u mna teda vyhrava HIIT nad klasikou, lebo ja sa 2 hodiny nebudem pomalym tempom ondit, ale zas HIITko robim take, ze za tych 15-20 minut idem zdochnut a aj to mi niekedy chyba motivacia, neviem ako na tom budes s nou ty... ja teraz uz zacinam HIITkovat a sranda to neni... xD
najucinnejsie mi pride HIITko, potom zacvicit s heavy weights a potom obmedzovat sacharidy, medzi jednotlivymi HIITkami aspon 1 rest day, ak nie dva a pojde to, ale tak toto bezny smrtelnik da sam asi tazko
Ja ti poviem tak že už vieš že musíš obmedziť stravu tak to si na internete a v knihách trochu naštuduj čo jesť a potom na spaľovanie by som ti odporúčala napríklad ten beh ale zase keď budeš len behať budeš síce spaľovať resp. nepriberať ale nebudeš mať takú pevnú postavu tak by si mala občas skočiť aj do fitka a potom ak máš vážne rada šport ešte by si mohla sa niečomu mimo toho všetkého venovať ako yóga nech si zas trochu oddýchneš a zároveň tiež pospaľuješ kalórie a ponaťahuješ sa. A nepýtaj sa ma ako, proste dvihni riť a choď.
no, strava spraví veľa, bez dobrej stravy sa ti nepodarí schudnúť - viď. ja
ale kamarát výrazne schudol s tou knižkou Najedzte sa do štíhlosti, a momentálne ju mám v pláne vyskúšať aj ja. ale samozrejme popritom cvičiť. Kardio je super. Ale závisí napr. aj na tom, kedy a čo pred cvičením zješ ... veľa veľa faktorov, najlepšie by bolo, keby si sa poradila s jedným človekom, riadila sa jedným postupom - keď nevyjde, skúsiš iný. Najhoršie je takto miešať milión teórií.
Ale fakt skús tu knižku. Vyzerá byť celkom múdra a dá sa stiahnuť aj na nete
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
ja nezerem ja papam ! a asi tak ako totebe vyhovuje, dolezita je aj tka ta strava ... pri behu spalis najviac..good luck
ja neviem, naco chcu ludia kupovat hentie marketingove blbosti, proste ked clovek obmedzi stravu a zacne cvicit aspon trochu, tak chudnut musi....
pokiaľ viem HIIT sa používa aj pri obéznych ľudí... osobne s ním skúsenosti nemám .. ale asi by som skúsila napr skákanie rýchlo pomaly rýchlo pomaly.. alebo takto s behom a rýchlou chôdzou nič tým nepokazíš.. ak skákanie ak máš možnsoť radšej trampolínu a beh najlepšie poľná cesta aby netrpeli kĺby.... a potom pár krát dní v týždni cvičiť... ja osobne cvičím 3 dni pričom zvyšujem počty a štvrtý mám voľný.. váhu si plus mínus kilo udržiavam už viac rokov.... čo sa týka jedla skús zaradiťť viac zeleniny je mámo kalórií takže jej môžeš zjesť koľko chceš .... nemusíš tieto zmeny spraviť všetky naraz nehc to nieje pre telo veľký šok
a aby som nezabudla jesť môžeš v podstate všetko ale radšej pomenej a najdôležitejšie je jesť pravidelne (metabolizmus by mal lepšie rpacovať a tuky sa tak nebudú ukladať)
A viac svalstva ochranis ak chudnes s nejakeho kalorickeho deficitu a kardia ako z velkeho kalorickeho deficitu.
@Patuskoo
tuky su v potrave velmi dolezite. Keby nejedla tuky tak zomrie.
najucinnejsie mi pride HIITko, potom zacvicit s heavy weights a potom obmedzovat sacharidy, medzi jednotlivymi HIITkami aspon 1 rest day, ak nie dva a pojde to, ale tak toto bezny smrtelnik da sam asi tazko
3 min rozohriatie
20s sprint
40s vyklus
20s sprint
40s vyklus - toto opakujem 8x
3 min zaverecny vyklus
neskor chcem 30s sprint 30s vyklus, ale postupne, nechcem vsetko hned
ale kamarát výrazne schudol s tou knižkou Najedzte sa do štíhlosti, a momentálne ju mám v pláne vyskúšať aj ja. ale samozrejme popritom cvičiť. Kardio je super. Ale závisí napr. aj na tom, kedy a čo pred cvičením zješ ... veľa veľa faktorov, najlepšie by bolo, keby si sa poradila s jedným človekom, riadila sa jedným postupom - keď nevyjde, skúsiš iný. Najhoršie je takto miešať milión teórií.
Ale fakt skús tu knižku. Vyzerá byť celkom múdra a dá sa stiahnuť aj na nete