Zdravím mám takýto problém: Dnes som si zapol ntb a spustil hru po chvili naskocili na obrazovke take farebne kocky vzápätí boli všade a vypol sa mi ntb. Potom hned naskočil ale obrazovka ostala čierna skusal som vypnut restartovat aj vybrat bateriu ale n
@piter09 skusil som pripojit iny monitor ale ten nenabehol pisalo ziaden signal... tak neviem ci som to zle pripojil ale skusim asi ist do servisu grafika by ma zamrzela nakolko uz nieje v zaruke
graficka karta, este skus rozobrat a pozriet alebo si zisti ci mas onboard alebo zapichnutu v slote, lebo da sa vymenit, este som pocul o moznosti externej cez expresscard do slotu, toto som ale len pocul. ale raz som ked bola na doske grafika, rozobral kupil pastu a dal na novo aj pod cpu aj pod chipset a islo to, asi ked tvrdis ze hra, tak sa zatizala a prehriala nedostatocne chladenie alebo pasta stara. stiahni si service manual na book a mozes rozoberat. mozno vela prachu dnu. ked ti odyde grafika tak je jasne ze ti nepojde ani externy monitor to uz ani nezapinaj a ries.
Nechod do servisu. Zbytocne vyhodene peniaze. 50E od teba zoberu len za diagnostiku. S velkou pravdepodobnostou mas integrovanu graficku kartu, takze grafiku by menili pod strojom za co by si zaplatil tolko co za navy notas.
@niktozaujimav dik za rady... hned zbehnem do servisu a uvidim co povedia no ak je to graficka karta tak to asi rovno kupim novy ntb tento ma uz vela poruch odvtedy ako sa mi nan vyliala slivovica
@qwer28 toto je moj notebook , grafika nieje integrovana aleasi mas pravdu aj 50 evri by bolo zbytocne uz som pred mesiacom don vrazil 30 a to mi poriadne nejde ani klavesnica proste je tam viac zavad co cakam kolko vydrzia
@qwer28@niktozaujimavy tak bol som v servise a vraj je to na 98% grafika tiez tam skusali iny monitor ale nic sa nestalo a vraj oprava by vysla cca okolo 100evri zalezi od zlozitosti prace. A mozno by museli vymenit daky cip ale ten vraj drahy nieje
@aveall naprd je to ze acer travelmate ma naprd grafiku ked je s intelom cpu, a aj spire som uz mal jeden tiez z intelom a tiez to iste, mam tu tri aspire s amd a ani jeden problem, ale travelmate a intel neviem nejak pri vyssej zatazi nevidrzia, inak mam nejake veci nan ale to ti je naprd asi kedze tiez grafika je v passe, ale aj tak rozhod ho a skus tu pastu dat na jednom mi to spojazdnilo, za pokus nic nedas a nemas co stratit iba nejake dva eura za pastu, ocisti aj cpu aj chipset je to na jeden chladic a uvidis, a ked to uz budes mat rozhodene tak si skontroluj kabel co ide do klavesnice ci nieje kusok nasikmo tam je taka hlupa koncovka taka folia zacvaknuta, kedze si spominal aj klavesnicu, ale inak ta sa da zohnat za par eur, a tiez ked bude rozhodeny tak odpoj zatial kym budes davat pastu tak odpoj baterku na bios len tak nech zresetne staci tak na desat minut kym sa vybiju kondiky a skus mozno naskoci, inak nic to nieje a da sa to bez problemov, nemas co stratit
@niktozaujimavy dik za rady pravdepodobne aj oni v servise chceli urobit len takuto opravu a len za rozobratie by si vela zapytali... tak to skusim sam podla nejakeho navodu len dufaam ze to zvladnem pred odchodom do zahranicia kazdopadne este raz dik
@aveall mal som na mysli ze napises do googla service manual a tam je pekne vsetko pofotene a navod tam je, uzemnenie sa roby koli statickej elektrike, ale tam mas coho sa nemas chytat znazornene taky trojuholnik zlty a ruka vnom to je na statiku alergicke toho sa nechytaj, inak mozes v pohode este nikdy som nic statikou neodpalil, samozrejme nie ze to budes robit v umelom svetry pokial sa nebudes suchat nejak triet tak sa nic nestane. uvidis potom daj vediet ako si dopadol.
@aveall tam na tom videu ja ale aspire ale v podstate tak to mas spravit ako on ale aj pod chipset treba dat lebo sa mi zda ze on len pod cpu dava, som to len tak prebehol cize nevsimol som si, dalej na aspire ak si si vsimol nieje baterka taka okruhla ploska ako mas na travelmate, a niektore travelmate sa nemusia tak velmi rozoberat lebo maju vacsi zadny krit a baterku ma hned pod kritom co je na hdd a ram, aspire maju niektore aj tri kritky a kazda je na ine, jedna na hdd, druha na ramky a tretia na wifi, neviem ani ja vsetky modeli ale zhruba tak sa to roby ale najdi si service manual nemyslim ze az takto to musis rozobrat, ja som musel ale islo o ine modeli, travelmate mi pride taky lahsi.
Ak ho uz neplanujes davat opravovat a nezalezi ti na nom tak mozes skusit este jednu moznost.
Zapni elektricku trubu na 250 stupnov a ked bude nazhavena daj tam maticnu dosku asi na 5 minut.
Procesor vyber a odpoj co sa da. Plasty sa mozno troska roztavia ale preziju.
Ide o to ze pod integrovanym cipom sa obcas vytvori studeny spoj. Ty ho tymto postupom roztavis (cin) a mozno sa studeny spoj znova spoji normalne.
Osobne s tym skusenosti nemam ale vraj to dost casto pomoze a ak nie nemas co stratit.
V servise za 100 e spravia to iste akurat maju trocha lepsiu pec.
Akonahle by mali pregulickovat bga chip tak to uz radsej kup novy ntb
@Niktozaujimavy tak hotovo zvladol som to nic som nepokazil no bohuzial robi stale to iste pasta nepomohla... v servise hovorili o vymene nejakeho cipu tak neviem ci sa dakde neda zohnat a doma vymenit... ale grafika je zrejme na maticnej takze ak to inak nepojde tak neviem...
@Sylver987 pregulickovat to mi nieco hovori :/ hmm ale v servise hovorili daco o vymene cipu mozno to skusim urobit sam ale toto s trubou znie zaujimavo no este to premyslim mozno nakoniec kupim novy notas a len si vezmem veci z hardisku a necham to bratovvi nech si snim robi co chce
Pokial ten chip je onboard (nie v patici) tak ho sam nevymenis. Aspon nie pokial nemas ten gulickovaci stroj, ktory stoji zopar tisic eur.
A oni ti povedia aby si mohli vykazat vykon a vyuctovat peniaze. Ale ver ze najprv ho zapecu a ak to nepomoze az potom pregulickuju pripadne budu menit chip. Pravda je taka ze ak ma ten notas 4-5 rokov tak uz ho neopravuj ale radsej nasetri na novy. S tymto uz budu len problemy
@aveall tak si aspon skusil, ono chip nevimenis este taky na povrchu som videl menit ale nie na pc, pomozou teplovzdusnej pistole ale to by som sa ani ja nepustil a uz vobec na notebooku, bohuzial tam uz asi nic nespravis, rozpredaj na bazosi, disk si kup za 7 eur nejaku skatulku na usb a mas externy ostatok predas obrazovku ramky atd, dolozis a mas kupis iny
@niktozaujimavy ved preto vaham donho vlozit a skusal som aj taketo moznosti on je totiz poliaty slivovicou... obrazovka ma skvrny asi nepredam klavesnica tiez je chybna o jej vimene uz som uvazoval dlhsie nejde na nej numericka atd... tiez asi nepredam neviem asi jedine co tam je na predaj je ramka a a hardisk na externy .... ale aspon som rozobral svoj prvy ntb ... dik za rady páni
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
skus pripojit iny monitor a ked pojde, bude to v monitore
» www.alza.sk/acer-travelmate...
a co poviet na tento navod vyzera to podobne akoo k mojmu ntb ale niekde som cital nieco o uzemneni ze bez neho si znicim ntb uplne ....
Zapni elektricku trubu na 250 stupnov a ked bude nazhavena daj tam maticnu dosku asi na 5 minut.
Procesor vyber a odpoj co sa da. Plasty sa mozno troska roztavia ale preziju.
Ide o to ze pod integrovanym cipom sa obcas vytvori studeny spoj. Ty ho tymto postupom roztavis (cin) a mozno sa studeny spoj znova spoji normalne.
Osobne s tym skusenosti nemam ale vraj to dost casto pomoze a ak nie nemas co stratit.
V servise za 100 e spravia to iste akurat maju trocha lepsiu pec.
Akonahle by mali pregulickovat bga chip tak to uz radsej kup novy ntb
A oni ti povedia aby si mohli vykazat vykon a vyuctovat peniaze. Ale ver ze najprv ho zapecu a ak to nepomoze az potom pregulickuju pripadne budu menit chip. Pravda je taka ze ak ma ten notas 4-5 rokov tak uz ho neopravuj ale radsej nasetri na novy. S tymto uz budu len problemy