V prvom rade roztriedil tých, s ktorými sa dá niečo robiť a tých ktorý sú nenapraviteľný. Neposkytoval by som im žiadne výhody nad rámec občana slovenskej republiky, pretože to nieje žiadna menšina v pravom slova zmysle. Od kedy sa rozhodli žiť a čerpať výhody slovenska sú povinný plniť si aj určité povinnosti a na uvedomenie si tohoto by som dával najväčší doraz. Tiež zmena vezenského systému na niečo čo zaviedol jeden ujo v Amerike a posilnil tak ich význam a odlahčill poplatníkov, ktorý na túto menšinu a iných kriminálnikov doplácajú najviac... no je toho zrejme viac čo by bolo treba a je to na dosť dlho...
v nasom state, bez porusenia zakladnych prav a slobod a bez porusenia pozitivnej diskriminacie narodnostnych mensin a etnickych skupin sa podla mna romska otazka NEDA vyriesit. Aspon nie uplne. Nasa socialna politika je nastavena tak, ze to jednoducho nejde. A tito neprisposobivi spoluobcania tento system vyuzivaju.
pripájam s k @1 že najprv treba rozdeliť na "zlých" a "dobrých" ( všetci hádam chápeme ako je to myslené ) a následne im zriadiť rezerváciu niekde v afrike a všetkých ich tam odsťahovať nech si tam robia čo chcú
naco riesite neriesitelne ? ved ktory stat by sa nechal vykoristovat mensiou viac nes ten nas a pritom by im to bolo tolerovane od statu ? v akom state si mozes postavit chajdu na cierno a nezburaju ti ju ? v ktorom state moze cigan vyrubovat drevo v narodnom parku a nic mu nespravia ?... kto mi odpovie ?
Ako som povedala - romovia ako narod si zasluzia svoj vlastny stat, najlepsie niekde za obratnikom kozorozca
Pre kazdeho by som (romov aj bielych) by som zaviedla, ze moze dostavat maximalne na 4 deti vyzivne. Pre kazdeho, kto si nenasiel pracu v podobe x rokov, by boli pridelene verejnoprospesne prace (normalny clovek si je schopny najst pracu za menej ako rok, aspon na dohodu, ked uz nic ine).
ja súhlasím s postojom Francúzska - vyhostili ich a zaplatili pokutu a majú pokoj... rozhodne nepodporovať rómske deti aby chodili do školy štipendiami lebo to zase zaplatíme my. Hlavne že nám chcú spoplatniť vysoké školy
@edisek to nieje o rozdeľovaní zlých a dobrých. Ale keď napríklad postavíš v osade nejaké sociálne zariadenie a oni ho do dňa rozkradnú nech nečakajú, že o mesiac ho dáš renovovať. Vysvetľovať takýto systém triedenia je ale nadlho, keďže je tu možnosť, že trebárs za vandalizmus jednotlivca by trpela celá skupina, alebo obdobné problémy... Naopak keď niekde budeš vidieť snahu, starať sa o zverené a podobne, máš vačšiu šancu z takej osady aj niečo urobiť, začleniť ich do normálnej spoločnosti a zabrániť aby v nej rástli zlodeji a arogantný blbci. V jednoduchosti: "Kto chce kam, pomôžme mu tam." Ale tento problém a jeho riešenie si vyžaduje úpravy v mnohých smeroch, v ktorých by často tieto úpravy nemali zmysel len pre riešenie rómov...
a ked som videl nazov prispevku hned mi prebleskla vo vnutornych usiach zona a
no co ti poviem, s ciganma je tazko, bol by som rad keby sa vytratil zo slovenska pojem rasizmus, pretoze cigani niesu rasa ale etnikum, taktiez su eropoidi aj ked sa nespravaju ako normalni ludia (cest vynimkam teda). Ja som poznam normalneho cigana iba jedneho aj ten sa mi uz nepozdravi, takze ich mam na salamke, a myslim ze riesenim by bolo hm... v prvom rade vymenit tych co su teraz vo vlade, v druhom rade ti co chcu robit tych zamestnat, tych co nechcu robit tym nedat robotu - za to ze su nedbali oni preco by na to mali doplacat ostatni obcania? rieseni je vela, bohuzial niekomu sa neda vysvetlit ze maju uplne odlisne zmyslanie a preto treba pre nich uplne odlisne zakony. osobne som za prevychovavacie centra ale je to UDAJNE proti ludskym pravam. (bullshit... to hovoria len ti co s nimi nemaju docinenia)
a s nazorom ze je to neriesitelne nesuhlasim, riesitelne to je - akurat sa im to riesit nechce! papalasom je dobre oni ostatnych ludi riesit nepotrebuju. Hold mentalita Slovakov - kazdy si formickuje na svojom piesocku
@kawanabe šak tak som to myslel len som bol lenivý sa rozpisovať
veď je vela rôznych panelákov ktoré si teda nejakým spôsobom zrenovovali a sú pekné a správajú sa ako zvyšok dediny a nikto na nich nepovie ani slovo... je to niekde v čechách, skúsim to nájsť
Odstahovať ich mimo nášho štátu, čím nám klesne nezamestnanosť a štát nebude musieť vyplácať toľko nezamestnaneckých dávok a prídavkov na mnohopočetné cigánske rodiny. Nie je to proti ľudským právam lebo cigáni nie sú ludia resp. večšina z nich sa tak nespráva. Keby boli ludia tak by sa správali ako ludia. Ale oni sa vyčleňujú od ludí a žijú samostatne v osadách ako zvieratá žijú samostatne v lese
@motorbreath nie neda. Lebo ta neprisposobiva cast z nich ma uplne ine hodnoty a normy ako nasa spolocnost a mozes robit co chces a ako dlho chces, ale ked oni sami nebudu chciet nepomoze ti to.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Pre kazdeho by som (romov aj bielych) by som zaviedla, ze moze dostavat maximalne na 4 deti vyzivne. Pre kazdeho, kto si nenasiel pracu v podobe x rokov, by boli pridelene verejnoprospesne prace (normalny clovek si je schopny najst pracu za menej ako rok, aspon na dohodu, ked uz nic ine).
no co ti poviem, s ciganma je tazko, bol by som rad keby sa vytratil zo slovenska pojem rasizmus, pretoze cigani niesu rasa ale etnikum, taktiez su eropoidi aj ked sa nespravaju ako normalni ludia (cest vynimkam teda). Ja som poznam normalneho cigana iba jedneho aj ten sa mi uz nepozdravi, takze ich mam na salamke, a myslim ze riesenim by bolo hm... v prvom rade vymenit tych co su teraz vo vlade, v druhom rade ti co chcu robit tych zamestnat, tych co nechcu robit tym nedat robotu - za to ze su nedbali oni preco by na to mali doplacat ostatni obcania? rieseni je vela, bohuzial niekomu sa neda vysvetlit ze maju uplne odlisne zmyslanie a preto treba pre nich uplne odlisne zakony. osobne som za prevychovavacie centra ale je to UDAJNE proti ludskym pravam. (bullshit... to hovoria len ti co s nimi nemaju docinenia)
veď je vela rôznych panelákov ktoré si teda nejakým spôsobom zrenovovali a sú pekné a správajú sa ako zvyšok dediny a nikto na nich nepovie ani slovo... je to niekde v čechách, skúsim to nájsť