Viete mi poradiť ako môžem nahradiť chlieb , rožky , múčne výrobky alebo iné obilniny ktoré by sa nemali konzumovať ,lebo asi všetci viete že ako sa z rožkov a chleba priberá a ešte 1000 iných vecičiek.
@allan keď ti nechutí čistá zelenina tak skús napr tú spomínanú brokolicu chvílu povariť, nakrájať na malinké kúsky, zmiešať ešte napr s nastúhanou mrkvou a inou zeleninou, syrom, veľa korenia a dať zapiecť, mamina to robí ako taký koláč a je to úžasné, ani nevieš že ješ zeleninu
bože to je teraz nejaká nová moda nežrať pečivo? dlhé desaťročia aj storočia z toho nikomu nič nebolo a zrazu nikto nechce jesť chlieb ani rožky, lebo sa z toho priberá atd.. pomaly už nikto nebude jesť ani mäso, ani jedlo s obsahom cukrov a tukov... tak jedzte len ovocie a zeleninu ... nemám už slov...
pecivo v takej forme a takym sposobom ako sa vyraba dnes urcite neexistuje storocia. A ano za posledne desatrocia z toho ludom "nieco bolo", ked si pozries narast civilizacnych chorob. A jasne, ze to nie je len tym ale tie kila lepku a nekvalitnych sacharidov co do seba ludia pchaju su skvelym predpokladom pre vsecko mozne zlo.
Predstav si ze existuju aj ludia co nejedia ani pecivo, ani maso a ziju, dokonca sportuju a maju svaly. Ci pána, magia. A vies preco? Lebo priemyselne spracovane jedlo nas priviedlo tam kde sme - k infarktom a rakovine. A aby som ta informoval, ovocie a zelenina obsahuju aj cukry aj tuky aj bielkoviny.
@carpathian povedala som pečivo ako také. to že ho dnes ludia vyrabaju zo samých chemikálií je druha vec. ale myslím že sa da kupiť aj normalne pečivo ktoré neobsahuje všetky tie blbosti. a ja viem že zelenina obsahuje to všetko. naražala som skôr na to že ako ludia hromadne nasleduju potravinové trendy ... a uprimne si myslím že v dnešnej dobe je jedno či človek je chlieb, zeleninu, mäso či jogurty. vo všetkom su chemikálie... jedine žeby si to niekto sám vypestoval na záhradke, sám choval zviaratá atd. alebo nakupovať v drahých bioobchodoch... takže podla mna nemá cenu priveľmi selektovať stravu. do istej miery ano, ale nie prehnane.
@miaja ja sa snazim vyberat to najlepsie z toho bordelu. A niektore veci moji rodicia pestuju na zahradke, takze mam sem-tam pristup k fajn nezavadnej zelenine.
Samozrejme mas z velkej casti pravdu. Ale pecivo fakt nie je nic bez coho by sa ludstvo nezaobislo, vacsina paciva ma nutricnu hodnotu bliziacu sa k nule. Akurat to celozrnne tmave je fajn, z toho si obcas kupujem. Alebo ked uz tak nejake tie placky a podobne veci, ktore sa daju pouzit ako "obal" na ine jedlo.
Mna skor hnevaju ti ludia ktori si dovodom ze vsade sa hovori ze treba jest zeleninu a ovocie lebo ja to jem cely zivot a milujem to a neviem si predstavit bez toho zivot a ludia co na zeleninu a ovocie hovoria fuj su pre mna ufoni. Najchutnejsie potraviny. Nutit sa do toho? Wtf sak sa tesim z kazdej napr paradajky viac nez z bravcoveho kolena ktore mimochodom vyzera tak grcne ze mi je jasne ze je to hnus a ani som to nikdy nejedla hlavne ze vsade pocut :ako sa neprezrat napr tym kolenom. @miaja
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
nahradiť sa to dá hocičím, ale ja milujem sacharidy a hlavne čerstvé pečivo a po čase mi to vždy začne chýbať, lebo niet nad dobrú bielu bagetu
pecivo v takej forme a takym sposobom ako sa vyraba dnes urcite neexistuje storocia. A ano za posledne desatrocia z toho ludom "nieco bolo", ked si pozries narast civilizacnych chorob. A jasne, ze to nie je len tym ale tie kila lepku a nekvalitnych sacharidov co do seba ludia pchaju su skvelym predpokladom pre vsecko mozne zlo.
Predstav si ze existuju aj ludia co nejedia ani pecivo, ani maso a ziju, dokonca sportuju a maju svaly. Ci pána, magia. A vies preco? Lebo priemyselne spracovane jedlo nas priviedlo tam kde sme - k infarktom a rakovine. A aby som ta informoval, ovocie a zelenina obsahuju aj cukry aj tuky aj bielkoviny.
Samozrejme mas z velkej casti pravdu. Ale pecivo fakt nie je nic bez coho by sa ludstvo nezaobislo, vacsina paciva ma nutricnu hodnotu bliziacu sa k nule. Akurat to celozrnne tmave je fajn, z toho si obcas kupujem. Alebo ked uz tak nejake tie placky a podobne veci, ktore sa daju pouzit ako "obal" na ine jedlo.