Prednedávnom ukazovali v správach o 9ročnom dievčatku ako ju znásilňoval jej otec a na to otehotnela. Buď mala ísť na interrupciu alebo by umrela. Samozrejme, lekári ju nechali aby išla na interrupciu, ale Cirkev s tým nesúhlasila, že interrupcia je proti
niektore tie cirkevne "zakony" su velmi prehnane a pritiahnute za vlasy a v takych situaciach je dobre to, ze prave tieto "zakony" nie su tie rozhodujuce...ako v tom pripade co si povedala ty, dievcatko dostalo moznost a aj ju vyuzilo v takejto situacii interupciu podstupit a uz to ze potom sa to niektorym ludom ci instituciam nepacilo zainteresovanych ludi, cize jej rodinu a znamych nemusi zaujimat...nech si "popindaju" ale uz po funuse...reci uz neublizia, hlavne ze sa problem vyriesil pre to dievca lepsim sposobom a ci sa to uz niekomu paci ci nie je vec druha a nie az tak podstatna
zas si niekto precital bulvarnu spravu, vsimol si a) a ignoroval b)
cirkev zakazuje interupcie to ano
ale v pripade ze matka nie je schopna donosit zdrave dieta, je to ine
a 9rocne dievca urcite nie je schopne donosit a porodit dieta
ovela viac by som sa v tomto pripade zaujimala o to, ako mohol otec znasilnovat vlastnu dceru v jednej domacnosti so svojou manzelkou a teda matkou dievcatka (lebo tak to bolo) bez toho, aby si zena nieco vsimla
navyse dievcatko bolo tehotne uz nejaky stvrty mesiac, co sa na detskom tele musi prejavit
poslala by som na nich socialku, dievcatku psychologa, chlapa nechala vykastrovat a do cirkvi by som sa navazala v poslednom pripade (nehovoriac o tom, ze zastupca cirkvi, ktory tam bol proti tak by som ho nakopala:p lenze to je jeden magor, nie cela cirkev:p)
@5 podla cirkvi to je hriech, zobrat si zivot, pokial to nie je vola bozia... preto ta nepochovaju, lebo tvoja dusa ide podla nich do pekla, a je vecne zatratena...
takze ano, dalsi drbnuty "zakon" ja sa uz nad tym ani nepozastavujem, musela by som velmi nadavat... zbytocne riesit
@shirley ano,nad tym aj ja rozmyslam,ze ako to ze si jeho manzelka nic nevsimla? proste je to priserne..a neviem ani nad tym poriadne rozmyslat.. strasny svet
Akože ja to tiež nechápem... Teraz keby si ich nechala, len preto že to zakazuje nejaká cirkev, tak by radšej mali na svedomí tri deti, ako dve nenarodené, ktoré ani nevedia že existujú??
a po b) Vy.ebani kkti sú to, celá cirkev. Čo kedy dobrého urobila? Ži podľa všetkých božích prikázaní, nežer, nepi, netrtkaj a neskončíš v pekle a podobné kraviny. Celú bibliu napísala banda chlapov ktorým sa ani nevedel postaviť.
A najhoršie na tom je, že sa to dostalo každému do podvedomia. Ja keď som matke povedala že neverím v biblického boha dala mi facku
Cirkev je kktina, ktora sa pletie do veci, do ktorych ju je velke H.!
To, ze ona kradne majetky a penazi ma ako smeti, do toho nech sa nikto nestara... Ale to, aby farar CELUUU omsu kazal o politike a znasilneni- veciach, do ktorych ho je prd (resp. ktore absolutne na omsu nepatria) to nikto nezakaze...
no tak to musel byť inýý kkt ked toto spraví VLASTNEJ DCéRE !a nechápem ako si to jej matka mohla nevšimnúť....
jasné 9ročné znásilnené dieťa podla nich si má to dieťa nechať....TAK TOTO JE CHORéééé !!!!
Toto som nepočula, ale tak ja sa k bulváru nedostanem.
Ale k veci, s cirkvou som si zažila svoje. ako prišla som o ľudí len kvôli tomu lebo tvrdili, ze znásilnenie je hriech a zhrešila aj osoba, ktorá bola znásilnená a nezaslúži si žiť. A tak prichádza človek o priateľov, ale aj zvláda takéto niečo ťažšie. Zakázala by som to vymývanie mozgov cirkvou. Ako bez urážky, veriť ale s mierou, rozlišovať čo áno a čo nie.
tak.. interupcia, by sa aj mohla pokladať za vraždu, lebo je to už niečo živé, je to nový život.. takže tak, ale zase to preháňajúú.. .. keď 9 ročné dieťa si musí nechať dieťa.. je to hlúposť..
cirkev si ide vždy sama proti sebe , každý "zákon" v biblii ide vždy zase proti nejakému zákonu , majú to nedomyslené a veľmi primitívne , neverím im ani slovo
ono, takto...tu si večšina ludí pletie dve veci.cirkev a vieru..cirkev to je ako inštitúcia to ako s tým nezmeníme a tak je podla mna ..mno proste tam není všetko tak ako by malo byť..ano súhlasím, tie niektoré ich zákony sa aj mne zdajú ako keby no neviem také čudné..iné slovo ma nenapadá..je to tak ... potom druhá vec je viera..to už je iné,to je na každom človeku ako sa k viere postaví, či už bude chodiť do kostola šetriť tomu čo sa rozpráva v kosotle veriť v to a byť presvedčený že je to dobre...je to každého vec
1. k teme: z cirkevneho hladiska je v niektorych pripadoch povoleny potrart, a podla mojho nazoru...toto je adekvatny priapad....
2. @5 ...nie je pravda...moze byt cirkevne pochovany....len sa vynechavaju nejake modlitby (asi).....a sa mi zda, ze v sprievode sa nenosia nejake zastavy, popripade su zahalene....ale isto moze byt!...a ani nie je pravda ze ked niekto spravi samovradzu ze sa nedostane do neba...to ti nikto nepovie,,,,
a k cirkvi....staci si uvedomit ze cirkev je organizacia, ktoru tvoria ludia a teda nikdy nebude dokonala...a to vsetci ci veriaci(aj aj), ci enveriaci...vedeli, vedia, a budu vediet...niet co riesit...
len uvediem fakty ze si vravela nepravdive tvrdenia !!! tj. nepriamo povedane klamstva... napr. vo vete> "Tak potom prečo všetci chlapi potom zdupkajú, keď sa dozvedia že budú otcom? " jednak si nahadzala vsetkych chlapov do jedneho vraca, co dobre vies nieje pravda... sa mi to nepaci... a aj tebe by sa nepacilo keby toto iste povedal niekto o zenach...
este dobre, ze toto je len diskusia a nemate ziadne prava.... ci ste uz proti cirkvi alebo za...
najhorsie je ze clovek ktory podla toho nezije vytiahne jeden zakon z krestanstva a uz moralizuje
nechajte to tak, 1. tomu nerozumiete, 2. s tym nic nespravite
no, oni sami nevedia, co chcu, pretoze mat sex v rodine, to cirkev zakazuje, cize to dieta je hrubo povedane "nezakonne" , lenze teraz nevedia kam z konopi tak trepu hovadiny, na jednej strane je to, ze ho ma s otcom, na druhej ten potrat...
niezeby som to myslela zle, som veriaca, ale taketo veci beriem s rezervou, ved je to chore!!!
verim v Boha,neverim v cirkev...a inak by ma zaujimalo ze na co je spoved ked vsetci ti fanatici hovoria ze Boh vie vsetko? tak potom by mal aj vediet ake hriechy robime a ci to lutujeme a nepotreboval by na to spoved...teda skor by som to povedala tak,ze verim ze niekto je nad nami, ale cele sa mi to zda divneee...a dost ma zaraza ze knazi a mnisky nam hovvoria o tom ako by sme sa mali spravat vo vztahu k opacnemu pohlaviu co sa tyka sexualnej stranky ale ako nam o tom oni moznu hovorit ked sa do toho prd rozumeju? alebo taki homosexualni knazi...tak o com to potom je hm?
Cirkvou pohŕdam zvysoka a tými čo do nej pchajú peniaze a svoj čas, pohŕdam ešte viac, pretože oni ju držia pri živote.
Ešte horšie je, keď na to navádzajú iných ludí. Ale rešpektujem to, predsa len máme slobodu viery a názoru, čiže ich skôr ignorujem ako napádam.
Všimnite si, čo len majú na sebe oblečené, čo majú na hlavách, kde sa stretávajú a ako tie stretávky vyzerajú. Zamyslite sa nad tým. Ja tam vela rozdielov od diabolských sékt, ktoré vidíme vo filmoch nevidím.
Dúfam, že raz sa svet tohto bremena zbaví, aj keď dnes už má väčšina ľudí zmanipulovaný mozog, čiže je to nemožné.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
cirkev zakazuje interupcie to ano
ale v pripade ze matka nie je schopna donosit zdrave dieta, je to ine
a 9rocne dievca urcite nie je schopne donosit a porodit dieta
ovela viac by som sa v tomto pripade zaujimala o to, ako mohol otec znasilnovat vlastnu dceru v jednej domacnosti so svojou manzelkou a teda matkou dievcatka (lebo tak to bolo) bez toho, aby si zena nieco vsimla
navyse dievcatko bolo tehotne uz nejaky stvrty mesiac, co sa na detskom tele musi prejavit
poslala by som na nich socialku, dievcatku psychologa, chlapa nechala vykastrovat a do cirkvi by som sa navazala v poslednom pripade (nehovoriac o tom, ze zastupca cirkvi, ktory tam bol proti tak by som ho nakopala:p lenze to je jeden magor, nie cela cirkev:p)
takze ano, dalsi drbnuty "zakon" ja sa uz nad tym ani nepozastavujem, musela by som velmi nadavat... zbytocne riesit
súhlasím
a po b) Vy.ebani kkti sú to, celá cirkev. Čo kedy dobrého urobila? Ži podľa všetkých božích prikázaní, nežer, nepi, netrtkaj a neskončíš v pekle a podobné kraviny. Celú bibliu napísala banda chlapov ktorým sa ani nevedel postaviť.
A najhoršie na tom je, že sa to dostalo každému do podvedomia. Ja keď som matke povedala že neverím v biblického boha dala mi facku
To, ze ona kradne majetky a penazi ma ako smeti, do toho nech sa nikto nestara... Ale to, aby farar CELUUU omsu kazal o politike a znasilneni- veciach, do ktorych ho je prd (resp. ktore absolutne na omsu nepatria) to nikto nezakaze...
cela cirkev je na hovno...
To by už snáď mohlo byť jasné každému, kto nepodľahol manipulácii a zachoval si jasné myšlienky.
Nedávno sa o tom dokonca aj dosť čerstvo diskutovalo.....
@yukari hm,zdá sa mi že v Brazílii či tak nejak..neviem prepáč
jasné 9ročné znásilnené dieťa podla nich si má to dieťa nechať....TAK TOTO JE CHORéééé !!!!
Ale k veci, s cirkvou som si zažila svoje. ako prišla som o ľudí len kvôli tomu lebo tvrdili, ze znásilnenie je hriech a zhrešila aj osoba, ktorá bola znásilnená a nezaslúži si žiť. A tak prichádza človek o priateľov, ale aj zvláda takéto niečo ťažšie. Zakázala by som to vymývanie mozgov cirkvou. Ako bez urážky, veriť ale s mierou, rozlišovať čo áno a čo nie.
2. @5 ...nie je pravda...moze byt cirkevne pochovany....len sa vynechavaju nejake modlitby (asi).....a sa mi zda, ze v sprievode sa nenosia nejake zastavy, popripade su zahalene....ale isto moze byt!...a ani nie je pravda ze ked niekto spravi samovradzu ze sa nedostane do neba...to ti nikto nepovie,,,,
a k cirkvi....staci si uvedomit ze cirkev je organizacia, ktoru tvoria ludia a teda nikdy nebude dokonala...a to vsetci ci veriaci(aj aj), ci enveriaci...vedeli, vedia, a budu vediet...niet co riesit...
najhorsie je ze clovek ktory podla toho nezije vytiahne jeden zakon z krestanstva a uz moralizuje
nechajte to tak, 1. tomu nerozumiete, 2. s tym nic nespravite
niezeby som to myslela zle, som veriaca, ale taketo veci beriem s rezervou, ved je to chore!!!
» www.birdz.sk/webka/mezomus/b...
ale myslela som trochu ine typy muzov
Ešte horšie je, keď na to navádzajú iných ludí. Ale rešpektujem to, predsa len máme slobodu viery a názoru, čiže ich skôr ignorujem ako napádam.
Všimnite si, čo len majú na sebe oblečené, čo majú na hlavách, kde sa stretávajú a ako tie stretávky vyzerajú. Zamyslite sa nad tým. Ja tam vela rozdielov od diabolských sékt, ktoré vidíme vo filmoch nevidím.
Dúfam, že raz sa svet tohto bremena zbaví, aj keď dnes už má väčšina ľudí zmanipulovaný mozog, čiže je to nemožné.