preto si kúp sklá odolné voči poškriabaniu a s týmto problém mať nebudeš.. ale inak..normálne tou handričkou čo je k okuliarom by to malo ísť..alebo poprípade normálne servítkou
cistim ich tym,co mi pride pod ruku,lebo tu handricku k okuliarom som davno stratila a aj tak ich nosim iba ak sme na jazykoch v ucebni a nevidim na platno takze..
a nevsimla som si ze by boli poskriabane alebo tak
jar+ voda a potom vysuším papierovou utierkou.. to mi ich vyčistí najlepsie. antirefleksnú vrstvu mám, špinave okuliare mam stále aj ked si ich stále čistím a mam ich strasne doskrabane( zrejme preto, lebo si ich čistim o vsetko-tričko, mikina, sveter..čo je po ruke
@horsiq - a sa spytaj, jeho ocino robil s okuliarmi a povedal mi presne to... ze hocijakymi materialmi ked si cistis okuliare tak sa doskrabu sklicka... no snazim sa handrickou... a mavala som aj tie vlhcene aj tie normalne na okuliare, ja uz neviem
Je tam toho o páre skiel . Som rada, že si pamätám približné číslo dioptrií.
Ale poškriabané ich už mám riadne, len čo je pravda. Tak možno to čistenie do trička má istý podiel, nepopieram 8). Ako rýchlo sa špinia, nedokážem definovať. Je na to nejaký výpočet?
ja mám okuliare na čítanie a nenormálne sa mi zaserú stále...hlavne od mejkapu no a čistím ich handričkou čo som k nim dostala, nie je to očistené perfektne ale vždy tak že ma nevyrušuje žiadny mastný fľak keď cez ne pozerám no určite by som ich nečistila ničím iným ako špeci handričkou, ešte aj taká tá servítka má nerovnosti na sebe a vzory :/
hej, tá antireflexná vrstva je náchylnejšia na "zaznamenávanie" odtlačkov prstov aspoň tak sa mi zdá, keď porovnám staré okuliare.
ale nechápem, ako ti tá mäkká handrička môže nestačiť... ako vyžaduje si to o niečo dlhší čas čistenia - asi kvôli tej antireflex vrstve - ale nikdy som s tým nemala problém, že by som to nedokázala vyčistiť...
jar. a prstami kludne neposkriabes to, potom to pod prudom nastavit tak aby ziadne kvapky neostali na skle, netreba to ani potom susit len spodok polozit na nieco co vsiakne zbytok
@4 + ja mam na to taku disperziu ale to je v podstate to iste
a inak tiez mam skla, ktore by sa nemali dat poskriabat a hadajte co, vajcaaa doskrabane ich mam jak kapitan, ale to aj koli tomu, ze barkedy sa mi jebnu na zem a taaak
Záleží či máš sklenené alebo plastové okuliare ale ak si na ne budeš dávať pozor a nebudeš ich čistiť hocičím tak sa nič nestane. V optike predávajú také špeciálne handričky v rôznych farbách (ja mám ružovú a tam ti povedia aj ako sa tie handričky používajú.
@veroniques nič mi nepomôže lepšie ako voda+ trochu jari, umyješ to, osušíš to vreckovkou od vody a je to úplne perfektné Alebo potom ešte tie utierky vlhčené určené na okuliare, ale fakt jar je najlpšia, alebo to isté aj mydlo tekuté.
máte niekto doma ultrazvuk? premýšlala som že si ho kúpim nakoľko sa mi viacej lúbi keď mi tak čistia okuliare v optike....ale nakoľko nemám toľko volného času tam behať tak by sa mi zišiel aj doma.....ak máte ste s ním spokojní ..?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
a nevsimla som si ze by boli poskriabane alebo tak
Otrava
ano, plastove skla sa poskirabu, preto ich uz nenosim, presiel som opat na klasicke skla..
Ale poškriabané ich už mám riadne, len čo je pravda. Tak možno to čistenie do trička má istý podiel, nepopieram 8). Ako rýchlo sa špinia, nedokážem definovať. Je na to nejaký výpočet?
mám ich už dosť dlho a škrabance na nich nie sú
ale nechápem, ako ti tá mäkká handrička môže nestačiť... ako vyžaduje si to o niečo dlhší čas čistenia - asi kvôli tej antireflex vrstve - ale nikdy som s tým nemala problém, že by som to nedokázala vyčistiť...
inak ja ich utieram najčastejšie do trička
a inak tiez mam skla, ktore by sa nemali dat poskriabat a hadajte co, vajcaaa doskrabane ich mam jak kapitan, ale to aj koli tomu, ze barkedy sa mi jebnu na zem a taaak
A inak dobré sú tie handričky z Lidla tie vlhčené