čítali ste niekto knihu ,,riskem to s punkerom,, ?
Ja som ju čítala na nete som videla na ňu velké chváli....mala super obal.....a keď som ju začala čítať prvých 100 strán.....ma uplne nudilo až potom ma to trochu zaujalo.....som dosť sklamana z nej...
bolo to dosť odveci. čakala som niečo viac. aj pri punkovej princeznej. dostala som ju pred štyrmi rokmi, a vtedy som z nej bola mimo. každému som hovorila: "och, aká úžasná knižka". ale teraz ju radšej s nepriateľstvom v očiach obchádzam. Prišla som na to, že väčšiu hlúposť som nečítala. V "Risknem to s punkerom" aspoň píšu o normálnom punku. V "Punkovej princeznej" je to len dievča, ktoré sa snaží hrať na nezávislú.
Nemám žiadne predsudky čo sa týka slovenských autorov. Napríklad Džínsový denník 1. Ten bol fakt dobrý. Dvojka bol trochu dosť mimo. Aj Aprílové dievča, ako kniha, nie je až taká zlá. A čo neodporúčam je Spoveď jedného dievčaťa. Pár vecí si tam úplne protirečilo.
@doyouhearme hej mne sa zase lúbil skor džínsový denník 2 ako jendotka ....vlastne som čítala všetky knihy o ktorých píšeš....a myslím si že slovenský autory píšu dost nerealisticky ,,teen knihy,, ale v,,risknem to s punkerom,, proste mi to tiež prišlo nereálne všetci mi prišli taký neoviazaný a na to že mali okolo18-22 rokov .....uplne mi prišli ako v mojom veku ....
Mne sa náhodou velmi páčila, bola taká v pohode, príjemné čítanie. Nie jak tie sračky upírske a anjelske a neviem čo šetko na jedno kopyto, to sa už neda čítať :/
@sixteen ja som čítala aj to aj to ...aj o upíroch aj takéto,.......a myslím že nie som ani na jedno .......i ked keby bol tam pútavejší dej bolo by to o inom proste mi to príde dost nerealne :
teraz je dosť kníh o upíroch. a nejak ma už tá twilight-mánia prešla. radšej niečo tenšie, ale s hlbším obsahom.
Denník Anny Frankovej
Chatrč
a čo odporúčam z romantických je Slovo premeny. Vydané za socializmu, ale konečne nie nejaké sentimentálne hovadiny. Alebo Pán Tragáčik. Tie knihy milujem
ja by som si to zo srandy prečítala môžem hodiť amatérsky predpoklad o čom to asi je? oukej, takže: Hlavná hrdinka má 15 (alebo 16) rokov, vyrastá na dedine alebo malom meste, kde predsudky tvrdia muziku a byť iným ejkejej byť sám sebou sa nepripúšťa, fičí na tokio hotely, pod vankúšom ukrýva Bravíčko (satanov plátok) a dlho-predlho váha či si má odfarbiť vlasy na čierno alebo červeno aby sa prejavila jej osobnosť...zatial však na to nenašla odvahu. Jedného toho rovnako suchopárneho dňa v škole príde teta súdružka učitelka do triedy s novým spolužiakom, ktorý na prvý pohlad búra všetky konvencie, zmätené pohlady spolužiakov pásovej výroby ho ešte viac rajcujú a prisadne si k našej hlavnej hrdinke (lebo ved' sedí sama ked'že chce by iná). Tá pocíti šteklenie v bruchu, motýliky, cíti sa jak v inej dimenzii blablabla...patetické drísty minimálne na 2 strany a pol. Čuduj sa svete náš "pankáč" ju hned' pozve k sebe domov lebo cíti že je tá pravá a že majú toho hafo spoločného. Hrdinka urputne prikyvuje a s napätím vchádza do jeho izby ktorá vypadá jak sídlo branosu a jej život naberá nový zmysel. Konečne našla samu seba v ňom. Hádky s rodičmi sú na dennom poriadku, babky sa križujú ked' ich vidia spolu, ale oni bojúju za svoju lásku až kým náš ťažkoandrgraundový priatel neprehlási že je tu len dočasne lebo otec je velvyslanec z Kuvajtu (nenávidí všetkých velvyslancov vrátane svojho otca) a že sa musia odsťahovať do východného Berlína. Ona chce ísť s ním no nemôže. Opäť nemá odvahu, opäť sa bojí vlastného zlyhania. So slzami v očiach mu dáva posledné zbohom...ale čo to? Panker vystupuje zo sedmičkového bavoráku a beží v ústrety jeho láske a ostáva s ňou až kým...až kým mu neslúbi že prestane pozerávať Velkého Rockyho. Hepyend jak vyšitý.
@insanebutalive pripomína mi toto asi 10 kníh akurát táto je iná DD divčatko je o 2-3 roky staršie stretne bývaleho kamarata na jendom punkovom koncerte ....začne sa s ním baviť, neskor chodiť....bla blá bla...... potom sa s ním rozíde lebo si myslí ...že jebal s jej najlepšou kamoškou .....a potom neviem ako ale preskočila som nakoniec a tam som zistila že su opeť spolu DD
@qossyend chcela som sa ťa spýtať, prečo sa ti zdajú tie knihy slovenských autorov nereálne (nečítala som ich len ma to zaujíma ) ale po zhrnutí tuto nižšie mi je to už jasné
@synekdocha tie čo som čítala sú nereálne .....nemyslím tie pre dospelých tie su fajn ale taký pre teenagerov alebo vek 14-18 ...proste každá ma rovnaký motív.....uplne obyčajné skormne dievčatko sa zalúbi do dokonaleho chlapca a na konci sa daju do kopy plus nejaká menšia zápletka..... všetko otom jednom očakávaný koniec......a nič čo by sa naozaj v skutočnosti stalo ..teda čest úžasným výnimkám ktoré nepoznám .....viem že sa dá písať aj o realita ktorá je pekná niekedy a nie stále len tie sladké romantické sračky na jedno kopyto ..osobne preto radšej čítam knihy určené dospelím
@qossyend neviem, ja som totiž žiadne také knihy nečítala....ale však tento koncept že hentaká baba a úžasný chalan, o tom sú podľa mňa ÚPLNE všetky knihy pre túto vekovú skupinu /teda, tuším sú nejaké výnimky, ale si pravdepodobne nespomeniem a ak aj áno, asi to bude staršia literatúra, na ktorú táto generácia s odporom hľadí
ja osobne mám na tieto knihy rovnaký názor ako na knihy od Urbaníkovej a podobných "spisovatelie" ...a nie je veľmi pozitívny, aj keď uznávam, nemala by som súdiť, ak ich nepoznám
@synekdocha ja som v podstate dlho čítala takéto knihy ..takže poznám dost od slovenských spisovateliek pre teenagerov...... ale momentálne som si našla aj knihy nové....ale z tématikou druhej sv.vojny a podobne ..... a konečne som zistila že celý ten čas čo som čítala knihy boli len braky na jedno kopyto čo by som v podstate napísala aj ja .)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Nemám žiadne predsudky čo sa týka slovenských autorov. Napríklad Džínsový denník 1. Ten bol fakt dobrý. Dvojka bol trochu dosť mimo. Aj Aprílové dievča, ako kniha, nie je až taká zlá. A čo neodporúčam je Spoveď jedného dievčaťa. Pár vecí si tam úplne protirečilo.
Kvôli tomu názvu by ma to ani nenapadlo čítať.
Denník Anny Frankovej
Chatrč
a čo odporúčam z romantických je Slovo premeny. Vydané za socializmu, ale konečne nie nejaké sentimentálne hovadiny. Alebo Pán Tragáčik. Tie knihy milujem
Taktiež odporúčam od tejto spisovateľky Čo koho do toho+ pokračovanie o
LoL..niee som sa pomylila unková princezna bola lepšia....aspon podla mna
ja osobne mám na tieto knihy rovnaký názor ako na knihy od Urbaníkovej a podobných "spisovatelie" ...a nie je veľmi pozitívny, aj keď uznávam, nemala by som súdiť, ak ich nepoznám