Clo sa plati ak tovar pochadza mimo EU a jeho cena presiahne 120 eur (v zakone je tusim aj par vynimiek). Clo je variabilne v zavislosti od druhu tovaru, cennik je na stranke colnej spravy.
@erikman Tato problematika sa tyka vyhradne tovaru dovazaneho z krajin mimo EU (t.j. aj ked si objednas tovar na nemeckom eshope, ale poslu ti ho z Ciny, tak clo platis - rozhodujuce je, z akej krajiny sa importuje ked vstupuje na uzemie EU). Pri tovare nad 22€ platis DPH (bezne 20%), pri tovare nad 150€ platis DPH + clo. Clo sa lisi podla druhu tovaru, bezne od 5% do 50%. Napr. oblecenie ma sadzbu 12%. Existuju aj polozky na ktore sa clo nevztahuje. Upozornujem, ze platis DPH, respektive aj clo AJ Z HODNOTY PREPRAVY!!! Slovenska posta riesi colne veci dost lezerne, kurierske firmy ich ale striktne dodrziavaju. Pre viac info mi napis do spravy. Colny sadzobnik (dost komplikovany): » www.colnasprava.sk/wps/PA_1_0_9D/O...
@maryleennroll nad 22 eur sa plati 20% DPH + sprostrekovanie colneho konania Slovenskou Postou medzi tebou a colnym uradom. Samozrejme to vsetko za predpokladu, ze ti zadrzali zasielku. Ano, ak sa im nepozdava hodnota tovaru, tak si mozu urcit vlastnu hodnotu. Ak sa nepozdava tebe, tak si mozes zaplatit znalca.
@erikman oni tomu hovoria clo, ale je to daň
počítaš 20% z toho koľko stál tovar (poštovné sa nezapočítava) takže ak 50€ tak 20% z toho + colné konanie (3,60 za list a 4,00 za balík)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Takze ešte nie je aktuálny ten zákon?
» www.nakupyvusa.com/clo-a-dph/...
inak neviem o nicom
Viacej neviem.
teraz pred pár dňami som toto musela riešiť neplatí sa nič presné, vypočítajú tui colný dlh z hodnoty obsahu
Nad 22€ do 100€ napríklad
Ináč ďakujem za reakcie
počítaš 20% z toho koľko stál tovar (poštovné sa nezapočítava) takže ak 50€ tak 20% z toho + colné konanie (3,60 za list a 4,00 za balík)