Voľby by sa opakovali, nehovoriac o tom, že by mali zaviesť povinné voľby pre všetkých ľudí, ktorý odvádzajú alebo aspoň 3 roky odvádzali daň štátu-aby to malo kur*a úroveň.
vyhral by smer a nastolil by vladu komunizmu ako v severnej korei. dalej by to malo dopad aj na klimu, prudko by sa ochladilo. dolar by sa oslabil, a naopak euro a libra by stupli, imigranti by prestali imigrovat na zapad a presmerovali sa na vychod. Rusko by vratilo Krym naspat Ukrajine. Ceny ropy za barrel by isli dole. A Boris Kollar by mal dieta so svojou dvanastou zenou.
Vsetka moc by sa sustredila v Kiskovych rukach a ten by nateseny konecne predal Slovensko USA.
O mesiac neskor by sme museli chodit povinne 2x denne na vakcinacie, vsetku pitnu vodu by sme odvadzali do Izraela a narodne jedlo by sa zmenilo na geneticky modifikovany Havelburger, ktory by Obama zul pri triumfalnom prelete z BA do Kosic na obrovskom orlovi, loviac nevinnych slovenskych brancov.
Štát by stratil legitimitu. Už nikto by nemohol tvrdiť, že je nutné obmedzovať slobody ľudí a kradnúť im peniaze v mene verejného blaha. To sa však nestane, pretože ľudia sú psychicky nedospelá banda kromaňoncov, ktorí stále potrebujú niekoho (štát, cirkev, školy, rodičov), na koho by presunuli bremeno zodpovednosti za svoj život. Pán policajt, buzerujte ma, pokutujte ma, inak nabúram. Pán úradník, vymyslite nejaké nové regulácie a zákazy, v obchodných centrách neplatia žiadne pravidlá pešej premávky, to je škandalózne, neviem čo mám robiť! Pán daňový kontrolór, sledujte ma či platím dane, pretože keby som ich neplatil, tak by nebolo z čoho platiť tie tisíce zbytočných úradníkov a prašiví politici by nemali z čoho kradnúť. Štát predsa potrebujeme!!! Veď inak by ľudia jednali podľa svojho vlastného rozumu a to je samozrejme škodlivé. Takže deti, o mesiac si pekne choďte splniť svoju občiansku povinnosť ako poslušné opičky a dajte štátu signál, že bez neho neviete žiť. Banda celoživotných politikov sa vám už čoskoro odvďačí a v snahe dokázať svoju užitočnosť pre vás vymyslí nejaké skvelé nové predpisy, napríklad ako správne používať záchod a tak podobne, a to je skvelé! Pretože sa vôbec nebudete musieť zaoberať tým, čo vám veľmi nejde - premýšľaním.
@weeman veľmi dobrá myšlienka. S tým presúvaním bremená súhlasím. Dnes som premýšľal nad tým, aké to mali ľudia bez štátov, keď existovali len kmene, či vtedy ľudia boli tiež pod nejakým vplyvom vyšších náčelníkov utláčaní a vytvárali na nich hlúpe požiadavky, len aby zabezpečili vlastné blaho. Strašne by ma zaujímalo, ako predtým žili v spoločenstvách. Lebo hoc ľudia hovoria, že sa nič nezmenilo, samozrejme, nezmení sa, lebo sa tak naučili, že treba voliť, treba sa odbremeniť a nechať rozhodovať druhých o vašich snoch, o tom ako sa vysrať, čo si obliecť a ako zdravo využívať voľný čas.
Realne by sa nestalo nic, kedze tento system nie je zavisli od poctu hlasov, ci vysledku volieb, ale od platby dani. Ak by prestali vsetci (alebo aspon majorita) platit dane, to by uz bolo o inom. V tom pripade by to bol koniec statu ako ho dnes pozname.
@Hoperpohroma hlas nevolica neprepada v prospech najsilnejsej strany. Vobec sa do volebneho vysledku nezaratava a nema na neho ziaden vplyv. Matematicky je to proste neexistujuci hlas. Vysledky volieb sa pocitaju len z platnych hlasov. To len politicka luza sa snazi ludi presvedcit o opaku, aby sa potom mali na koho vyhovarat, ak nedosiahnu pozadovane vysledky.
Dokonca statisticky, je tvoj jeden jediny hlas absolutne zanedbatelny, kedze situacia, ze by jedna strana mala 50% hlasov a zvysok by mal presne rovnaky diel nikdy nenastala a pravdepodobne nikdy ani nenastane. Cize povedzme, ze by stalo milion hlasov, proti dalsiemu milionou hlasov a ty by si bola ta, co by rozhodola o vysledku.
Jedine hlasy stran, ktore sa nedostali do parlamentu idu v prospech najsilnejsieho, resp vsetkych ostatnych.
V prvom rade by podľa mňa nemali rozhodovať šudia o smerovaní štátu, ktorý do systému nič nepriniesli. Nehovoriac o deťoch, ktoré v 18-tich netušia čo to je život (zbytočnosť, ako aj neplatiči daní). Druhá vec je, že pokiaľ tu máme nejakú vláda, ktorá je volená *ľuďmi*, mala by byť účasť povinná. Lebo aj nevoliť znamená darovať hlas. A obraz ako to u nás vyzerá netreba popisovať.
@tommyhot viem, co tym myslis, ale kedze smer bude mat vacsinu, tak pojdem volit PROTI nemu. keby som nesla, tak by mal smer percentualne viac. sice ja jednotlivec som zanedbatelna, ale nastastie neuvazujem takto ako jedina.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ale bohuzial. kedze pojde vacsina, tak pojdem aj ja - stale radsej volit mensie zlo, ako nechat hlas prepadnut vacsinovej strane
O mesiac neskor by sme museli chodit povinne 2x denne na vakcinacie, vsetku pitnu vodu by sme odvadzali do Izraela a narodne jedlo by sa zmenilo na geneticky modifikovany Havelburger, ktory by Obama zul pri triumfalnom prelete z BA do Kosic na obrovskom orlovi, loviac nevinnych slovenskych brancov.
môj človek
@Hoperpohroma hlas nevolica neprepada v prospech najsilnejsej strany. Vobec sa do volebneho vysledku nezaratava a nema na neho ziaden vplyv. Matematicky je to proste neexistujuci hlas. Vysledky volieb sa pocitaju len z platnych hlasov. To len politicka luza sa snazi ludi presvedcit o opaku, aby sa potom mali na koho vyhovarat, ak nedosiahnu pozadovane vysledky.
Dokonca statisticky, je tvoj jeden jediny hlas absolutne zanedbatelny, kedze situacia, ze by jedna strana mala 50% hlasov a zvysok by mal presne rovnaky diel nikdy nenastala a pravdepodobne nikdy ani nenastane. Cize povedzme, ze by stalo milion hlasov, proti dalsiemu milionou hlasov a ty by si bola ta, co by rozhodola o vysledku.
Jedine hlasy stran, ktore sa nedostali do parlamentu idu v prospech najsilnejsieho, resp vsetkych ostatnych.
Tu mas pekne vysvetlene preco je tvoj hlas len prazdne gesto a absolutne nic neznamena » mises.org/library/why-vot...
@weeman
- medieval Iceland
- ancient Ireland
- Zomia
V prvom rade by podľa mňa nemali rozhodovať šudia o smerovaní štátu, ktorý do systému nič nepriniesli. Nehovoriac o deťoch, ktoré v 18-tich netušia čo to je život (zbytočnosť, ako aj neplatiči daní). Druhá vec je, že pokiaľ tu máme nejakú vláda, ktorá je volená *ľuďmi*, mala by byť účasť povinná. Lebo aj nevoliť znamená darovať hlas. A obraz ako to u nás vyzerá netreba popisovať.
@17 presne presne presne ako pises.
A ak je aj niekto zvedavy ako to je konkretne tu na sr moze si pozret