Kdo nechápe rytmusa celkovo čo chce vyjadrit- tak nekomentujte dokaal ste nepochopili texty.
lebo si osobne myslim ze pseudonym rytmus u kazdeho navodi primitivneho debila kery len hresi nadava a texty su na nulovej urovni... kto nepocul, nepochopil tak nech nesuudi...
@prcimir88 A čo svedčí o tom, že to nie je primitívny debil, ktorý len hreší ,nadáva a texty sú na nulovej úrovni? Ja som sa snažila tomu porozumieť, ale nejako sa mi nedarí. Nie je to trochu stále o tom istom? Ako je každý chudák čo vyrastal na ulici, bol hrozne týraný, nikto ho nemal rád, ale teraz je z neho veľký umelec, ktorý zarába ťažké prachy? A o tom že každý "má svoj štýl, je originál, atď.", ale pritom sa z toho stáva už len jedno veľké klišé?
mňa len baví strašne moc sledovať ľudí, ktorí všetci v podstate počúvajú hudbu, ktorá sa nedá zaradiť do umenia, je to proste len výplodom popkultúry a je jedno, či ide o metal/rock/rap/pop/techno čokoľvek... a strašne sa medzi sebou hádajú o tom, kto viac cíti hudbu a rozumie jej.
mali by ste všetci začať počúvať vážnu hudbu a sklapnúť
co chces rytmus vyjadrit ? nadavat na kazdeho a vyhlasovat ze som ovesany kral dokaze i moj synovec a to sa prave naucil kakat do serbla to co tvori neni hudba ....
no dufam ze som napisal tebe no co je hudba to je tvrdej rock metal kde sa riesi problem a nejebe sa na svet jeho krasnym stilom ale jak som napisal hore urobil konecne daco co sa da uz aj pocuvat ....
ak si citala co som pisal nadtim mala by si si to dokazat vyvodit sama ... hudba neni to kde poviem chodte vsetci do ... ja som king blablabla ... prvy prispevok co som napisal by si mohla brat vseobecne na jeho hubdu ... 2 a 3 sa mi zdaze i treti / citat si ho nebudem D / bol pisany v zneni ze henta pesnicka sa da uz pocuvat ....inak tot vse nechapem naco si polozila tuto tazku otazku ked uz bolo nanu odpovedane ... fu tolko pisania
@Soulbreaker ty tak krasne vies naformulovat vety! Urcite si velmi inteligentny a musis byt velmi vazeny vdaka svojim nazorom. Tvoj rozhlad je uchvacujuci!
Tu otazku polozila nato aby si jej vysvetlil co to je HUDBA. Nic si nevysvetlil a pochybujem, ze vysvetlis.
Mimochodom v poslednch tyzdnoch vysli albumy ako Klokocino, MDMA mixtp, Oko Vraha... A tie nekomentoval nikto, celkom smutne, ze v tomto ludia nevidia kvalitu, len preto, lebo to nie je vsade reklamovane...
@soulbraker zaujímavá charakteristika hudby. skutočne. takže napríklad taký Mozart, čo nie je ani tvrdý rock ani metal, teda vôbec nebol hudobník, pravda?
Kaidžas je tiež zabitý ale toho asi menej ludi poznaa si myslim a mas pravdu je to vacej asi o tych baneroch a kto sa jak presadii...a momentalne rytmo a kajo su na nože ak sa mi dobre zda
@45 no mas pravdu vysli ale ani jeden neni tak dobry jak KRAL....... MDMA je len tejp ,OKO VRAHA je stale len o base aj ked chapem ze Luger ma dost spolocne s basou ale tak mohol dat aj ine temy , a KLOKOCINO sa dá mozno nekdo povie ze je lepsi jak KRAL no ja si nemyslim.....a vies preco sa tu diskutuje len o KRALovi ? lebo Rytmus je medialne asi najznamejsi raper a tu neni moc takych ludi co pocuvaju iny rap ako rytmusa . aj ked to je smutne . alebo aj ked je tak nepovazuju za potrebne zakladat diskusie o tychto albumoch...medzi takych patrim aj ja .no dufam ze dost rozumne vysvetlenie aj ked mam nejaky ten alkohol v krvi
@hajzelodkosti ja hej, Tesla a Kaidzas maju urcite lepsie techniku a retoriku ako Rytmus a Luger prisiel s niecim novym zas. Ale ako vzdy ide o osobny nazor.
@prcimir88 Uz dlhsiu dobu asi, v pesnicke Reci sa vypravaju, chleba sa ji je to vysvetlene.
@torpedo08 hej hej aj s alkoholom ti to ide Ja som sa len tak zamyslel, ze preco si stale ludia myslia, ze najznamejsie=najkvalitnejsie z danehho zanru.
"tí ludia ktorí cítia muziku tým sa to bude páčiť, chladní gádžovci to nepochopia" tak to ma zabilo =D
inak nejdem sa vyjadrovať k téme, rap sa mi celkovo nepáči, ale nech si počúva kto čo chce je mi to fuk, samozrejme vie ma vytočiť keď si to deti (áno, deti,10-14 rokov) púšťajú na mobile keď idú po ulici... ide ma roztrhnúť =/
Tak čo ja viem očakávala som aj viac ale dá sa to celkom počúvať, niečo je v tom albume fakt kvalita a niečo dosť doje.al ale inak šak v pohode.. Počúvam to len chvílku takže dnes večer by som povedala možno iný názor
@Dconan lenze 50 cent posobi na inom trhu, nez rytmus. Zober si, ze ludi ktory si kupa 50 album je niekolko milionov ludi a rytmusa niekolko tisic az desatice. Bohuzial cely svet este nerozumie slovencine.
A hej, nema tam DJ premiera. Chalan DJ premier len tak niekomu svoje hudby neda. Takze je to dost haluz.
V ramci cesko-slovenskeho rapu ma Rytmus vela prvenstiev a k novemu albumu chysta dalsie. Klip, ktory ho bude stat daky ten milionik.
Spomínať v prípade rapu popkultúru je odvážny počin. Slovo popkultúra pozostáva aj zo slova kultúra a Rytmus a kultúra akosi neladia. Vlastne to nie je ani pop, pretože to nie je záležitosť, zámerne sa vyhýbam slovu hudba, populárna, teda pre širšie masy, ale len pre malú skupinku podobne postihnutých.
Ty si učinil zadosť svojim názorom svojmu nicku. Ale verím, že si mal peknú noc a už sa ti ustálila hormonálna hladina.
Keď som si prečítal, že už desať rokov počúvaš čosi, čo malá skupina ľudí nazýva hudbou, prišlo mi z toho tak všelijako. V kontexte s tým ti vlastne nemôžem nič napísať, len ťa chápať. Asi aj ty chápeš felecigáňa Rytmusa, keď ho obhajuješ. Pre mňa je to len scvrknuté úbožiatko, ktoré si kompenzuje vlastnú neschopnosť tým, že bľaboce do mikrofónu, nadáva na celý svet, lebo si myslí, že je to správne a naučil sa to od amerických kolegov, kupuje si veľké silné autá, pretože tak robia aj americkí kolegovia a tým sa vraj tiež niečo kompenzuje, zdobí sa značkovými sračkami na ktorých je z družíc poznať, že sú značkové a lesklými "šperkami", aby všetci dobre videli a pochopili, že on je bohatý, že on je KRÁL! Ale koho je on kráľom?
@radiophonic tak mi je ľúto tvojho malého uzavretého sveta, do ktorého ti akosi nepreniká nič iné okrem toho, čo tam pustíš a vysvetlíš si to po svojom. odporúčam chytiť výkladový slovník a pozrieť si význam slova kultúra.
Ty sa mi páčiš! Si veľmi múdra a sčítaná. Muži ťa musia milovať. Aj preto, že si schopná absorbovať aj to, čo do seba nepustíš a že si otvorená vysvetleniam iných. Keby si ma to naučila...
@mizoyka aký je rozdiel medzi tebou a ním ? . vy nadavate na neho . on si robí z vás srandu a ešte na tom aj zarába .. čo mu závidíš ?? . . odsudzovanie je vždy zlé . nech už odsudzuješ kohokoľvek ..
a k albumu? spáliť, zakopať, poliať kyselinou, vystreliť do vesmíru.
inak, bohovo sa mi páči tá malá kôpka ľudí, ktorá sa snaží vehementne presadiť, že Rytmus je niečo dobré. aj napriek tomu, že drvivá väčšina Rytmusa za hudobníka nepovažuje, tak názor väčšiny je vždy zlý a opovrhnutiahodný, no nie? väčšina ľudí chvalabohu nie je hluchá.
Hudba sa vo všeobecnosti definuje ako špecifická ľudská aktivita, ktorá sa pomocou v priestore a čase charakteristicky zoskupených tónov a zvukov a na základe spoločenských skúseností usiluje o (hlavne estetickú) komunikáciu. Hudba je konkrétnejšie druh umenia, ktorého výrazovými prostriedkami sú tóny a základnými komponentami harmónia, melódia, rytmus a farba. Podľa Cassiodora je hudba matematická veda.
Zvýraznil by som "ľudská aktivita, ktorá sa pomocou v priestore a čase charakteristicky zoskupených TÓNOV a zvukov a na základe spoločenských skúseností usiluje o (HLAVNE ESTETICKÚ) komunikáciu"
Ano z tejto definície vyplýva, že Hiphop, môžme považovať za hudbu za predpokladu, že to neni iba beat a do neho recitácia, teda "rap".
Podtrhol by som výrazy ako "harmónia, melódia, rytmus a farba" Väčšina hiphopu splňuje tak maximálne 2 z týchto kritérii. Neviem, či ide o postačujúce kritéria, takže definícia Hiphopu ako hudby je naozaj diskutabilná ak si to úplne objektívne a úprimne vezmeme, je nemožné 100% určiť, či HH je hudba. Alebo nie.
Úprimne, v hudbe sa nebránim počúvaniu rôznych štýlov, proste keď sa mi pesnička páči, rád si ju vypočujem a je mi jedno, že aký je to štýl. Len nechápem ľudí, čo nemajú pochopenie pre iné štýly. Taktiež napríklad nemusím opery, ale preto ešte nezačnem rozkrikovať, že je to blbé a podobne... Trošku tolerancie by sa vám zišlo, nie sa hneď pustiť do hádky
@Hajzelodkosti slovensky "hip hop" sa mi absolutne nepaci ... jediny rym ktori vedia dat sa zacina , ma v strede a konci sa nadavkou cize si onich myslim svoje
lebo ziaden z vas co ho kritizuje v zivote nepouzil v konverzacii nadavku a vyjadruje sa uplne spisovne.. a metalove kapely maju tak isto krasne nevulgarne texty
keby ste si pustili aspon viac akojednu pesnicku alebo tie co sa nehraju vsade ked tak strasne kritizujete a hlavne si vypoculi tie texty.. nazor ze nie ja to nepotrebujem stacila mi jedna je absolutne hlupy a nemate potom pravo hovorit ci je to kvalitne alebo nie pretoze neviete o com hovorite...
a niektore texty su vazne kvalitne len to ich treba pocuvat.. jeden ma dokonca rozplakal:p
a chcela by som este vidiet aky mate rozhlad v hudbe tipujem ze vacsina ste zaskatulkovani do jedneho stylu a nedate priestor inym tiez velmi kvalitnym interpretom lebo to donho nezapada... a to je velka skoda
a rytmus velmi dobre vie co robi.. robi co ho bavi zaraba na tom a este sa moze zabavat na presne takych idiotoch co nic nechapu a myslia si aky je kokot..
@Zimuska lenze ja svoje nadavky nenahravam a nevydavam, akoze v zmysle toto som ja a to je to najlepsi co viem, metalove kapely maju malokedy vulgarne texty, a ak aj, tak hudba je vacsim umeleckym dielom ako v pripade rapu ci hophopu ci co to vlastne je, aj ked neplati to generalne o kazdom metale, aj tam su veci pod uroven samozrejme. Co ma vsak na tom hrdinovi najviac irituje, je ze vcera este spadol zo stromu a dnes sa hra na svetoveho interpreta..
76Belzeboss a.k.a krivynoss a.k.a zhnojomvoz to je zaujimave nevies ako sa ten zaner vola (rap,hip-hop) ale vies ze su tam veci pod úroveň...takže z toho vyplyva len jedna vec ze mas komplet vsetko od A po Z napocuvane... metal je umelecke dielo?...si sa zblaznil...daj si kazajku
To fakt by ťa zaujímalo, čo tu robím okrem toho, že tu píšem a diskutujem? Je to obrovská záhada. Ani si nevieš dobre predstaviť, čo všetko sa tu dá robiť okrem písania a diskutovania.
@Belzeboss ano hra sa ale kam sa tak dostal.. kazdy ma svoje ciele a on si dokazal za tym svojim ist a splnit si ho.. a moze sa nam smiat teraz.. nejde o to ze ma peniaze ale ze si splnil co chcel a to vela ludi nedokaze..:p
a tak ako je pri metale dolezita hudba pri rape su texty aj ked nie je kazdy dokonaly.. ani punku neslo o hudbu a dokonaly spev.. a mal vela do seba..
a rytmus nie je jediny na svete kto nesklada len skvele veci taka je vacsina interpretov.. jediny kto pre mna nezlozil ani jednu zlu vec bol marek brezovsky..
@Zimuska potom su jeho ciele dost ubohe, aj ked nemam jeho peniaze, "slavu" ak sa to da takto nazvat, rozhodne sa da nad tym pousmiat, no ja mam este cas nieco dosiahnut, ak budem v jeho veku, potom sa mozem retrospektivne poohliadnut a som zvedavy ci sa bude stale moct smiat..mozno ano, ale moj respekt si takouto cestou urcite neziska..
@belzeboss myslim ze ho ani nepotrebuje pozri robi co chce a je v tom dobry co uznaju ti co sa tym zaoberaju.. a pritom nikto ani netusi aky je v sukromi... myslim ze moze byt spokojny
a nikoho tymto nenutim ho pocuvat.. len mi pride hlupe nanho nadavat od ludi co si vypoculi tak jednu radiovu kravinu a zavrhli ho.. nevravim ze sa musi hned pacit vsetkym co si vypocuju od neho ostatne texty.. mne sa tiez kopa kapiel nepaci ale nechodim a nenadavam na nich a nerozhlasujem vsade ze su strasni.. a tiez mozu byt tie kapely dobre v tom co robia.. neviem ako priklad mi napada mayhem
a okrem toho tym ze sa nanho tolko nadava ma akurat obrovsku pozornost.. kolko ludi len pocuva jeho hudbu aby sa zasmiali aky je idiot.. aj zla reklama je reklama:p
@90belzeboss dobry for...si myslis ze ma zaujma nazor zakomplexovanych ludi [nie vsetkych] na birdzi ze ci patri kazajka mne alebo tebe??...ved ty si sa uz zakorenil pred pocitacom a stale si zaveseny len na birdz portali
@L0l0mir zial, to by bol premna privelky luxus na ktory cas zdaleka nemam..mimochodom som celkom pevne presvedceny ze ty si ten, kto z nas dvoch travi pri internete viac casu ako ja, ale holt..mysli si co chces..s tebou cas stracat nemienim, lebo ako som uz povedal, vela ho nemam
@Zimuska o tom nepochybujem ze ho nepotrebuje, ako ani ja nepotrebujem jeho..je to vzajomne..robi co chce a nech si to posudzuje kto chce..lenze ja si mozem nadavat nanho kolko chcem, je to moje pravo, on tiez velmi nerozmysla nad tym na koho a preco prave nadava...mne sa tiez nepaci vela inych veci, lenze tie maju aspon nejaku uroven tak nemam dovod na nich nadavat
..ja mu takuto reklamu prajem, prezentuje sam seba, to nie je zakazane..a je na ludoch kto to chce pocuvat..jeho starost..ja sa ale nastastie s takymit ludmi nestykam..
Šalalalajlalaj....Hahah koneeeeeeeeeec to je track...Mam iny vkus ale paci sa mi aj toto ale nie každy pochopil o čo Rythmusvi ide myslim tymto albumom...Som baba co si vypocuje vsetko a ma rada dobru hudbu ale na tomto albume som sa nasmiala...:oD
Ale ako myslela som v dobrom..ma to nieco doseba a ludia co ho pocuvaju a kusok poznaju pochopia co tym chcel vyjadrit...Mne sa to paci....:o) Rythmus zase ukazal ze je ,,Kral,, klobuk dole ...
@L0l0mir - ako tak citam tak tvoj nick svedči o šeckom.. si obyčajný LOLO ... určite som neni žadny vypatlany nacek ani si nerobim srandu z Rytmusa... pokaal ma nepoznaš nesud..zato ze mam dve osmicky nemusim byt hned nacek...toto sa mi lubi takyto pokecovy macher co ked sa pozrem na diskusiu ma proti kazdemu secko lebo sade bol secko vedel kazdeho jebal... ale akurat tak sam seba do huby pojebal.
Otvára chrápu tam de nemá, kazdemu jennemu hlada mená, lebo nanho chudaka nikdo nemá.
@prcimir88 ale si inak by si si tam to cislo nedal...to tvoj nick svedci o vsetkom...oblíž mi nohy ty pojebany zdegenerovany nácek co sa hra na rytmusa..to neni dobra kombinacia ...ejha ako zarimoval pozrime sa na nacka,tym co napisal sa sam prefackal,lebo sa strapnil ,byt na jeho mieste by som sa hanbil..spadnu ti gamby ...jeho nick hovori za vsetko,jeho meno je maly robertko...rano vstane tvar si namaluje,nechty nalakuje a potom v nitre s nackami hailuje...vecer ked skonci vrati sa na byt a pusti si 88conflikt
@ L0l0mir stel si rym mas ho mas....ze kto sa tu strápnil si zabil... hovorim ked ma nepoznas tak zatvor chrapu... lebo vela ludi co je tu ta nechaapu... davas rymy onicom, choc to bar aj povedat tvojim starym rodicom, chudak lolko s dvomi nulami, co nema kokot s gulami... navaril si si sám, nebojsa jebkov netrestám, slabym dissom mi kamo chces meno poskodit?veru toto neskusaj nemusis to rozchodit. takeho debila jak si ty asi este nevyrobili, co tu na druhych vyprava a popritom si s tatkom čera kokoty honili... smišny si
keby si neni sprosty a kuknes sa vyzsi nez to tvoje ego male saha tak uvidis ze som pisal ze 8 je moje stastne cislo...a mam na to vacej dôvodov...
rada by som podotkla, že definícia hudby, ktorú si uviedol:
"Hudba je konkrétnejšie druh umenia, ktorého výrazovými prostriedkami sú tóny a základnými komponentami harmónia, melódia, rytmus a farba. Podľa Cassiodora je hudba matematická veda."
je výsledkom europocentrizmu. absolútne zanedbáva napríklad systém indických rag alebo africký dôraz čisto len na rytmus.
vychádzať z európskej vážnej hudby pri akejkoľvek definícii hudby je úzkoprsé. pokiaľ vezmeš ohľad aj na akúkoľvek folklórnu hudbu z iných kontinentov, tak nemáš problém zaradiť aj hip-hop do pojmu hudba. akýkoľvek.
Keď som si prečítal, že už desať rokov počúvaš čosi, čo malá skupina ľudí nazýva hudbou
- kto su to tí malá skupina? To si ako ty a kto este? Clovek, ktory hudbe rozumie tak nikdy neodsudi ziadny prejav ako nieco zle. To urobi len clovek, ktory nechape pojmu hudba. To si ty.
, prišlo mi z toho tak všelijako.
- aj mne z teba uz dlhsi cas a tiez to nerozoberam
Asi aj ty chápeš felecigáňa Rytmusa, keď ho obhajuješ.
- nechapem co to ma s chapanim a o akom chapani pises.
Pre mňa je to len scvrknuté úbožiatko, ktoré si kompenzuje vlastnú neschopnosť tým, že bľaboce do mikrofónu, nadáva na celý svet, lebo si myslí, že je to správne a naučil sa to od amerických kolegov, kupuje si veľké silné autá, pretože tak robia aj americkí kolegovia a tým sa vraj tiež niečo kompenzuje, zdobí sa značkovými sračkami na ktorých je z družíc poznať, že sú značkové a lesklými "šperkami", aby všetci dobre videli a pochopili, že on je bohatý, že on je KRÁL! Ale koho je on kráľom?
- keby si mal peniaze tak by si jazdil na trabante a nosil bizuteriu nebodaj?
Nenavidim ludi ako ty, ktory o druhych hovoria ako su bohaty a hlavne nevedia pochopit preco, lebo sami to nedokazali ci nedokazu. Ty proste nedokazes vstrebat to, ze niekto povire kokot pica u holica a ma BMW 7. Skus to ty, ale nepodari sa ti to, preco? Zamysli sa.
Ak nechapes korenom hip-hopu tak nemozes pochopit ani samotny rap (ak vobec vidis rozdiel medz hh a rapom). Prosim ta, nepis o veciach, ktore poznas iba zo svojho laickeho pohladu, ale radsej sa venuj veciam, ktorym rozumies lebo rap ide uplne mimo teba.
@34 a tebe sa nahodou nezda, ze @30 a @33 su si svojim sposobom velmi podobne? ale zly je pre teba len ten druhy koment. podla mna su tak akosi "hlupe" oba.
@107 nesuhlasim ani s jednym z vas a neplanujem na ten vas spor nejako komplexne reagovat, ale:
treba si uvedomit, ze pre niekoho tie peniaze a ozdoby naozaj nie su vsetkym. a ze naozaj nebude mat BMW 7, ked povie "kokot pica u holica", pretoze tento druh talentu nema a vobec ho to nemusi zaujimat, pretoze honba za peniazmi nie je jeho zivotna priorita. ty nikdy neziskas nobelovu cenu za fyziku a tiez ta to nemusi zaujimat, hoci pre niekoho to dolezite je. a ten niekto by sa ti mohol vysmievat, ze si chudak a mohol tu medailu nosit nalepenu na cele a vsade sa nou chvalit a ty by si si o nom pravdepodobne myslel, ze je divny. je to otazka priorit a preto sa nemozes cudovat, ked mu niekto tie jeho auta a sperky naozaj zavidiet nebude.
podla mna, nech si robi, co chce, ja na neho nadavat nebudem. ale poznam x hudobnikov, ktori su pravdepdoobne niekolkokrat bohatsi ako on a nedavaju to najavo. mne je sympatickejsie taketo spravanie.
@prcimir88 zabil si sa sam...pocuvaj ma ty dildo s dvoma osmickami a s troma oblickami chod sa jebat do zoo s opickami zevraj tvoje stastne cislo je dve osmicky?som pocul ze ked si isiel od holicky smeroval si do sekaca po cierne lodicky... vacsieho debila vyrobili...teba...to vtedy ked tvoj oco napackal na maslovy chleba vonku ta vyhodili a okno za tebou zatvorili tvoja skoda ze si len zebrak a triafas vedla...to je ten prcimir co nikdy neprcal ked videl hole dievca hned sa dogrcal je on na chlapov tí sa mu lubia, vecer spolu s frajerom sa k sebe tulia a navzajom hulia...je to tak ty osrany vtak na rodicom nedavam..ale ked si uz zacal
@Grietusha No napriek tomu napr. tradičné Africké skladby hoci majú iba rytmický podmaz, ich melodickú zložku zastáva spev. Aj blues sa vyvinul práve z takejto hudby, keď na plantážach v USA otroci do rytmu vytvoreného tlieskaním a udieraním nespievali, iba vydávali melodické zvuky.
Pochopiť Hiphop znamená pochopiť jeho korene. Hiphop vznikol v chudobných amerických štvrtich, kde skutočne chudobní ľudia, žijúci v strese a strachu v podstate o všetko nemali príliš veľa možností vyjadriť sa. A možno by aj vedeli urobiť čosi zložitejšie ako Hiphop, ale nebol čas ani priestor a ani ich to akosi nemal kto naučiť. A tak vznikol Hiphop. Napriek tomu, niekto, kto vyrástol na Piešťanskom sídlisku (a kurva dopiče, čím sa to Piešťanske odlišuje napr. od Trenčianskeho), je pravda, že síce v horších pomeroch, ale ľudí ako on poznám kopy, spieva o veciach, akoby sa z najhorších sračiek NY Bronxu kde od 13tich bez zbrane nevyjdeš z domu, vypracoval až na nejakú svetovú Hiphop modlu "Ja som lepší než bol 2Pac, kto neverí, ten je hlupak!".
Nezavídím mu. Vcelku ho aj uznávam, že sa mu podarilo, čo sa mu podarilo. Ale neobdivujem ho, a nerešpektujem ho ako hudobníka. Lebo to on nieje. Je to človek, čo mal v správnom čase správny nápad. Ale to ho nerobí ani najlepším, ani najmúdrejším, ani najspravodlivejším, typu: "Všetci ste kokoti, len ja som lietadlo."
strasne slabeee takke priteplene je to kedy som si to kupil by som lutoval tie LOwe
este ze som to len stiahol......asi najlepsia pesnicka je 11ka SALALAJ feat EGO pecka to je stary rytmus....ale napr:9ka NIKDY SA NEZAVDACIS je asi najvetsia traposina teploska aku som kedy pocul......ale 1000 ludí 1000chutí ........
Radšej som toto celé ani nedočítala...Boha.Zase sa hádate,za hudbu,každý má iný názor,čo pičujete ?Keď sa vám nepáči,nekomentujte...Každý počúva niečo iné,každému sa páči niečo iné,neviem čo stále riešite...
A ten album som počúvala,niektoré pesničky sú v pohode
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
121 komentov
lebo si osobne myslim ze pseudonym rytmus u kazdeho navodi primitivneho debila kery len hresi nadava a texty su na nulovej urovni... kto nepocul, nepochopil tak nech nesuudi...
inak uz to vyslo? Az 30, nie?
Lebo podľa mňa hej.
hm a ty ako mas v nicku cislo 88 a pocuvas Rytmusa ? to mi nejak nejde do kopy sorryy ked to cislo znamena neco ine jak myslim...
Tí ľudia, ktorí cítia muziku, tí rýchlo rozpoznajú, že toto nie je muzika.
mali by ste všetci začať počúvať vážnu hudbu a sklapnúť
prosím, napíš mi, na základe akých kritérií si vymedzil, že práve tvrdý rock a metal hudbou sú a rap už nie.
normálne sem napíš kritéria, ktoré klasifikujú podľa teba hudbu.
Ale zato ho vsetci nemusite povazovatza stereotyp rapu a odsudzovat ho, takisto ako rap.
@soulbreaker aha, takze hudba je len tvrdy rock/metal... Zaujimavy poznatok a najme ten, ze sa tam riesi problem...
Tu otazku polozila nato aby si jej vysvetlil co to je HUDBA. Nic si nevysvetlil a pochybujem, ze vysvetlis.
@prcimir88 Uz dlhsiu dobu asi, v pesnicke Reci sa vypravaju, chleba sa ji je to vysvetlene.
@torpedo08 hej hej aj s alkoholom ti to ide Ja som sa len tak zamyslel, ze preco si stale ludia myslia, ze najznamejsie=najkvalitnejsie z danehho zanru.
inak nejdem sa vyjadrovať k téme, rap sa mi celkovo nepáči, ale nech si počúva kto čo chce je mi to fuk, samozrejme vie ma vytočiť keď si to deti (áno, deti,10-14 rokov) púšťajú na mobile keď idú po ulici... ide ma roztrhnúť =/
A hej, nema tam DJ premiera. Chalan DJ premier len tak niekomu svoje hudby neda. Takze je to dost haluz.
V ramci cesko-slovenskeho rapu ma Rytmus vela prvenstiev a k novemu albumu chysta dalsie. Klip, ktory ho bude stat daky ten milionik.
Spomínať v prípade rapu popkultúru je odvážny počin. Slovo popkultúra pozostáva aj zo slova kultúra a Rytmus a kultúra akosi neladia. Vlastne to nie je ani pop, pretože to nie je záležitosť, zámerne sa vyhýbam slovu hudba, populárna, teda pre širšie masy, ale len pre malú skupinku podobne postihnutých.
@Hajzelodkosti
Ty si učinil zadosť svojim názorom svojmu nicku. Ale verím, že si mal peknú noc a už sa ti ustálila hormonálna hladina.
Keď som si prečítal, že už desať rokov počúvaš čosi, čo malá skupina ľudí nazýva hudbou, prišlo mi z toho tak všelijako. V kontexte s tým ti vlastne nemôžem nič napísať, len ťa chápať. Asi aj ty chápeš felecigáňa Rytmusa, keď ho obhajuješ. Pre mňa je to len scvrknuté úbožiatko, ktoré si kompenzuje vlastnú neschopnosť tým, že bľaboce do mikrofónu, nadáva na celý svet, lebo si myslí, že je to správne a naučil sa to od amerických kolegov, kupuje si veľké silné autá, pretože tak robia aj americkí kolegovia a tým sa vraj tiež niečo kompenzuje, zdobí sa značkovými sračkami na ktorých je z družíc poznať, že sú značkové a lesklými "šperkami", aby všetci dobre videli a pochopili, že on je bohatý, že on je KRÁL! Ale koho je on kráľom?
Ty sa mi páčiš! Si veľmi múdra a sčítaná. Muži ťa musia milovať. Aj preto, že si schopná absorbovať aj to, čo do seba nepustíš a že si otvorená vysvetleniam iných. Keby si ma to naučila...
a k albumu? spáliť, zakopať, poliať kyselinou, vystreliť do vesmíru.
inak, bohovo sa mi páči tá malá kôpka ľudí, ktorá sa snaží vehementne presadiť, že Rytmus je niečo dobré. aj napriek tomu, že drvivá väčšina Rytmusa za hudobníka nepovažuje, tak názor väčšiny je vždy zlý a opovrhnutiahodný, no nie? väčšina ľudí chvalabohu nie je hluchá.
Hudba sa vo všeobecnosti definuje ako špecifická ľudská aktivita, ktorá sa pomocou v priestore a čase charakteristicky zoskupených tónov a zvukov a na základe spoločenských skúseností usiluje o (hlavne estetickú) komunikáciu. Hudba je konkrétnejšie druh umenia, ktorého výrazovými prostriedkami sú tóny a základnými komponentami harmónia, melódia, rytmus a farba. Podľa Cassiodora je hudba matematická veda.
Zvýraznil by som "ľudská aktivita, ktorá sa pomocou v priestore a čase charakteristicky zoskupených TÓNOV a zvukov a na základe spoločenských skúseností usiluje o (HLAVNE ESTETICKÚ) komunikáciu"
Ano z tejto definície vyplýva, že Hiphop, môžme považovať za hudbu za predpokladu, že to neni iba beat a do neho recitácia, teda "rap".
Podtrhol by som výrazy ako "harmónia, melódia, rytmus a farba" Väčšina hiphopu splňuje tak maximálne 2 z týchto kritérii. Neviem, či ide o postačujúce kritéria, takže definícia Hiphopu ako hudby je naozaj diskutabilná ak si to úplne objektívne a úprimne vezmeme, je nemožné 100% určiť, či HH je hudba. Alebo nie.
Uzavrel by som otázku:
"Je hip-hop hudba?"
na odpoveď:
"Ako ktorý"
keby ste si pustili aspon viac akojednu pesnicku alebo tie co sa nehraju vsade ked tak strasne kritizujete a hlavne si vypoculi tie texty.. nazor ze nie ja to nepotrebujem stacila mi jedna je absolutne hlupy a nemate potom pravo hovorit ci je to kvalitne alebo nie pretoze neviete o com hovorite...
a niektore texty su vazne kvalitne len to ich treba pocuvat.. jeden ma dokonca rozplakal:p
a chcela by som este vidiet aky mate rozhlad v hudbe tipujem ze vacsina ste zaskatulkovani do jedneho stylu a nedate priestor inym tiez velmi kvalitnym interpretom lebo to donho nezapada... a to je velka skoda
a rytmus velmi dobre vie co robi.. robi co ho bavi zaraba na tom a este sa moze zabavat na presne takych idiotoch co nic nechapu a myslia si aky je kokot..
a to vobec nepocuvam hiphop ani rap:p
To fakt by ťa zaujímalo, čo tu robím okrem toho, že tu píšem a diskutujem? Je to obrovská záhada. Ani si nevieš dobre predstaviť, čo všetko sa tu dá robiť okrem písania a diskutovania.
a tak ako je pri metale dolezita hudba pri rape su texty aj ked nie je kazdy dokonaly.. ani punku neslo o hudbu a dokonaly spev.. a mal vela do seba..
@zubrienka7 suhlasim..
a rytmus nie je jediny na svete kto nesklada len skvele veci taka je vacsina interpretov.. jediny kto pre mna nezlozil ani jednu zlu vec bol marek brezovsky..
a nikoho tymto nenutim ho pocuvat.. len mi pride hlupe nanho nadavat od ludi co si vypoculi tak jednu radiovu kravinu a zavrhli ho.. nevravim ze sa musi hned pacit vsetkym co si vypocuju od neho ostatne texty.. mne sa tiez kopa kapiel nepaci ale nechodim a nenadavam na nich a nerozhlasujem vsade ze su strasni.. a tiez mozu byt tie kapely dobre v tom co robia.. neviem ako priklad mi napada mayhem
a okrem toho tym ze sa nanho tolko nadava ma akurat obrovsku pozornost.. kolko ludi len pocuva jeho hudbu aby sa zasmiali aky je idiot.. aj zla reklama je reklama:p
..ja mu takuto reklamu prajem, prezentuje sam seba, to nie je zakazane..a je na ludoch kto to chce pocuvat..jeho starost..ja sa ale nastastie s takymit ludmi nestykam..
Otvára chrápu tam de nemá, kazdemu jennemu hlada mená, lebo nanho chudaka nikdo nemá.
@Jaja7 presne tak- Pán Král !
keby si neni sprosty a kuknes sa vyzsi nez to tvoje ego male saha tak uvidis ze som pisal ze 8 je moje stastne cislo...a mam na to vacej dôvodov...
...stacilo...s chudakom si tu pisat nebudem...
rada by som podotkla, že definícia hudby, ktorú si uviedol:
"Hudba je konkrétnejšie druh umenia, ktorého výrazovými prostriedkami sú tóny a základnými komponentami harmónia, melódia, rytmus a farba. Podľa Cassiodora je hudba matematická veda."
je výsledkom europocentrizmu. absolútne zanedbáva napríklad systém indických rag alebo africký dôraz čisto len na rytmus.
vychádzať z európskej vážnej hudby pri akejkoľvek definícii hudby je úzkoprsé. pokiaľ vezmeš ohľad aj na akúkoľvek folklórnu hudbu z iných kontinentov, tak nemáš problém zaradiť aj hip-hop do pojmu hudba. akýkoľvek.
aký.aká.aké. koľvek.
Keď som si prečítal, že už desať rokov počúvaš čosi, čo malá skupina ľudí nazýva hudbou
- kto su to tí malá skupina? To si ako ty a kto este? Clovek, ktory hudbe rozumie tak nikdy neodsudi ziadny prejav ako nieco zle. To urobi len clovek, ktory nechape pojmu hudba. To si ty.
, prišlo mi z toho tak všelijako.
- aj mne z teba uz dlhsi cas a tiez to nerozoberam
Asi aj ty chápeš felecigáňa Rytmusa, keď ho obhajuješ.
- nechapem co to ma s chapanim a o akom chapani pises.
Pre mňa je to len scvrknuté úbožiatko, ktoré si kompenzuje vlastnú neschopnosť tým, že bľaboce do mikrofónu, nadáva na celý svet, lebo si myslí, že je to správne a naučil sa to od amerických kolegov, kupuje si veľké silné autá, pretože tak robia aj americkí kolegovia a tým sa vraj tiež niečo kompenzuje, zdobí sa značkovými sračkami na ktorých je z družíc poznať, že sú značkové a lesklými "šperkami", aby všetci dobre videli a pochopili, že on je bohatý, že on je KRÁL! Ale koho je on kráľom?
- keby si mal peniaze tak by si jazdil na trabante a nosil bizuteriu nebodaj?
Nenavidim ludi ako ty, ktory o druhych hovoria ako su bohaty a hlavne nevedia pochopit preco, lebo sami to nedokazali ci nedokazu. Ty proste nedokazes vstrebat to, ze niekto povire kokot pica u holica a ma BMW 7. Skus to ty, ale nepodari sa ti to, preco? Zamysli sa.
Ak nechapes korenom hip-hopu tak nemozes pochopit ani samotny rap (ak vobec vidis rozdiel medz hh a rapom). Prosim ta, nepis o veciach, ktore poznas iba zo svojho laickeho pohladu, ale radsej sa venuj veciam, ktorym rozumies lebo rap ide uplne mimo teba.
@107 nesuhlasim ani s jednym z vas a neplanujem na ten vas spor nejako komplexne reagovat, ale:
treba si uvedomit, ze pre niekoho tie peniaze a ozdoby naozaj nie su vsetkym. a ze naozaj nebude mat BMW 7, ked povie "kokot pica u holica", pretoze tento druh talentu nema a vobec ho to nemusi zaujimat, pretoze honba za peniazmi nie je jeho zivotna priorita. ty nikdy neziskas nobelovu cenu za fyziku a tiez ta to nemusi zaujimat, hoci pre niekoho to dolezite je. a ten niekto by sa ti mohol vysmievat, ze si chudak a mohol tu medailu nosit nalepenu na cele a vsade sa nou chvalit a ty by si si o nom pravdepodobne myslel, ze je divny. je to otazka priorit a preto sa nemozes cudovat, ked mu niekto tie jeho auta a sperky naozaj zavidiet nebude.
podla mna, nech si robi, co chce, ja na neho nadavat nebudem. ale poznam x hudobnikov, ktori su pravdepdoobne niekolkokrat bohatsi ako on a nedavaju to najavo. mne je sympatickejsie taketo spravanie.
Pochopiť Hiphop znamená pochopiť jeho korene. Hiphop vznikol v chudobných amerických štvrtich, kde skutočne chudobní ľudia, žijúci v strese a strachu v podstate o všetko nemali príliš veľa možností vyjadriť sa. A možno by aj vedeli urobiť čosi zložitejšie ako Hiphop, ale nebol čas ani priestor a ani ich to akosi nemal kto naučiť. A tak vznikol Hiphop. Napriek tomu, niekto, kto vyrástol na Piešťanskom sídlisku (a kurva dopiče, čím sa to Piešťanske odlišuje napr. od Trenčianskeho), je pravda, že síce v horších pomeroch, ale ľudí ako on poznám kopy, spieva o veciach, akoby sa z najhorších sračiek NY Bronxu kde od 13tich bez zbrane nevyjdeš z domu, vypracoval až na nejakú svetovú Hiphop modlu "Ja som lepší než bol 2Pac, kto neverí, ten je hlupak!".
Nezavídím mu. Vcelku ho aj uznávam, že sa mu podarilo, čo sa mu podarilo. Ale neobdivujem ho, a nerešpektujem ho ako hudobníka. Lebo to on nieje. Je to človek, čo mal v správnom čase správny nápad. Ale to ho nerobí ani najlepším, ani najmúdrejším, ani najspravodlivejším, typu: "Všetci ste kokoti, len ja som lietadlo."
rozprávam o hip hope všeobecne, ja viem, že je to téma o rytmusovi, ale od začiatku idem všeobecne, ak si si nevšimol
viem, ako vznikol hip hop. opravovala som však tvoju definíciu hudby.
btw. tradičná africká skladba neexistuje, keďže sa oblasť Afriky, čo sa hudby týka, delí na
juh
východ + stred
západ
to je, akoby si povedal... ja neviem... tradičná európska skladba. pozri sa napr. na folklór z oblasti stredozemia a z oblasti napr. strednej európy.
a viem to, práve som z toho robila skúšku!
este ze som to len stiahol......asi najlepsia pesnicka je 11ka SALALAJ feat EGO pecka to je stary rytmus....ale napr:9ka NIKDY SA NEZAVDACIS je asi najvetsia traposina teploska aku som kedy pocul......ale 1000 ludí 1000chutí ........
A ten album som počúvala,niektoré pesničky sú v pohode