Problém niečo vysloviť, v niektorých prípadoch koktanie alebo zajakávanie sa. Je lepšie, ak niekto s tým žije a je s tým plne zmierený alebo je lepšie, ak navštívi odborníka a pokúsi sa to odstrániť? Sú obavy z odsudzovania oprávnené? Je hanba chodiť logo
jasne, ze je lepsie, ked je s tym plne zmiereny, ale optimalne je, ked je plne zmiereny a chodi k odbornikovi a snazi sa to odstranit - mnohym veciam mozu logopedovia fakt pomoct
Myslím, že to záleží od rozsahu. Ak je to iba maličkosť, ktorá nebráni normálnej komunikácii tak to nie je žiadny problém. Horšie je to ked niekto silno koktá alebo tak....to už vážne. :/ Obavy z odsudzovania? Blbosť, nikto normálny za to človeka neodsúdi.
vobec mi to nevadi, v niektorych pripadoch to moze byt az silno sexi a preco by mala byt hanba to liecit v dospelom veku? nic zle na tom nevidim, nedajboze na hanbu
nie som si ista ci sa s tym da nieco robit v dospelosti ... u malych deti este hej ... ja ked som bola mala tak som nevedela povedat R ... zostalo mi to trocha do dnes, ale uz nevem pri rozpravani rozlysit S aZ no starnem
juj, mne to vadí, ja sama mám také slabšie r a s (aj to po zásahu logopéda), ale to preto, lebo odvšadiaľ počúvam renganie a račkovanie.......je to nákazlivé
ale poviem vám, brať detstvo kvôli odstraňovaniu rečových vád..........je to peklo........deti by sa mali hrať, nie cvičiť r pred zrkadlom....viem z vlastnej skúsenosti, preto dotyčným nič nehovorím......
ja troska sem tam kokcem...ale to len v tedy ked strasne rychlo hovorim lebo niekedy fakt mi idu usta ...par ludi sa zo mna aj smeje ale ja ich neriesim...
ja som koktal aj kokcem respektive zajakavam sa k logopedovi som chodil asi 10 rokov pomohlo to ale moj problem to neoctranilo ked som rozruseny tak sa to vracia
ja neviem r a po rokoch u logopeda ho stale neviem a je mi to jedno a ked chcem toho vela rychlo povedat tak kokcem ale to asi kazdy takze vtedy len BLEEEE nadych vydych znova a pomaly
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
a aj koktanie je sexy, ked to robi niekto, pretoze to vacsinou robi ked je nervozny cize sa mu tne druhy paci
ale poviem vám, brať detstvo kvôli odstraňovaniu rečových vád..........je to peklo........deti by sa mali hrať, nie cvičiť r pred zrkadlom....viem z vlastnej skúsenosti, preto dotyčným nič nehovorím......
ja sa koktám keď chcem niečo povedať a je toho veľa a ja sa zakokotávam vtedy a ešte keď sa hanbím
A viem, ze najprv som sa naucila hovorit Ř, az potom normalne R - to doteraz nechapem .
PS: naozaj netusim co je natom sexi