"Typickými chorobami z prebytku bielkovín v strave je osteoporóza, choroby srdca, artritída a rakovina. Naopak, tí čo nikdy nejedli mäso a živočišné produkty ako vajcia a mlieko, nemali takmer nikdy žiadnu z týchto chorôb."
ja jem bielkoviny a tiez som nikdy ziadnu z tychto chorob nemal
"Všetko ovocie a zelenina, všetky rastliny obsahujú sacharidy tvorené z uhlíka, kyslíka a vodíka, a ak sa to zmieša s dusíkom, ktorého je vo vzduchu ktorý dýchame veľké množstvo, vznikne proteín (C - uhlík, O - kyslík, H - vodík, N - dusík)."
och, ok
hm, počul som, že bielkoviny sa pozdejšie aj tak rozkladajú na aminokyseliny (ktorých je v rastlinách hojne).
a ten článok nie je ktovieako napísaný, čiže v ňom je premlčaný jeden zásadný bod, a to ten (to som pochopil dokonca aj ja), že RASTLINY získavajú všetky tieto veci len zo vzduchu, slnka, pôdy, vody a transformujú ich do podoby a zloženia, aké vyhľadávajú heterotrofné organizmy.
a rovnako je určite myslená aj tá pasáž s materským mliekom.
do ideológií zahŕňajúcich inediu/autotrofiu u ľudí teraz skĺzavať nejdem, nie je na to pripravený ani jeden z nás.
to, že to značne zjednodušuje, mi vôbec neprekáža. čo ma trochu zaráža je to, že sa na tom chce nabaliť. ale to už je takisto vec jeho a jeho "obetí". : )
@oiquell čistá kravina....ako je jasné že všetkého veľa škodí, ale to čo tam on píše ten týpek je určite vegán keď také niečo dá (nič proti nim nemám) človek je všežravec a nie iba bylinožravec...no keď niekto nechce nech neje mäso...je to každého vec
čo sa mňa týka, veciam s relatívne nemalým podielom bielkovín sa skôr vyhýbam než nevyhýbam, pretože mi po ich konzumácii býva vcelku ospalo, čo je dosť nepríjemný vedľajší účinok.
@piter09 tie choroby sa zvyknú prejavovať vo veku 35+, ale to len u tých, ktorých pán boh nechráni. a nás chráni, takže netreba mať obavy.
@lepka veď to, že proti všeobecným poznatkom! ako si vôbec niekto môže dovoliť pokúšať sa spochybniť všeobecné poznatky? asi nevie, že keď sa na niečom zhodne väčšina, tak to zákonite musí byť pravidvé a správne.
Ano nepotrebujeme pre telo prijimat proteiny ALE potrebujeme prijimat aminokyseliny, z ktorych sa proteiny skladaju a to najma esencialne pretoze aj ked telo disponuje schopnostou vytvarat niektore aminokyseliny v peceni (neesencialne) esencialne si nevytvori ani za nic a musia byt prijate potravou. Kedze niesme autotrofne organizmy nedokazeme vytvarat organicke zluceniny( teda aminokyseliny) z anorganickych prvkov ako je samotny uhlik,dusik, vodik takze zo vzduchu to asi nepojde...Na to aby nase telo mohlo vytvarat z tychto stavebnych kamenov nasledne proteiny potrebuje mat k dispozicii vsetky esencialne aminokyseliny v spravnom pomere inak tento dej nemoze bezat cize pri nejakej vyrazne jednostrannej strave moze nedostatok proteinov v tele skutocne nastat. Avsak rovnako je pravda, ze to nemusi nastat pri veganskom stravovani pretoze aj ked niektore rastlinne bielkoviny maju tzv. limitujucu aminokyselinu, ktoru skratka ich bielkovina neobsahuje alebo obsahuje v malom mnozstve spravnymi kombinaciami roznych rastlinnych bielkovin sa da pokryt cela škála potrebnych aminokyselin
@alpynus
presne tí vedci čo skúmajú fungovanie a chémiu tela na drahých prístrojoch sa pletú a klamú spoločnosť lebo im zaplatili ilumináti za to.
Ježiši
@alpynus - @lepka má asi na mysli tých lekárov, ktorí ti budú predpisovať lieky ktoré im nacpali farmaceutické obludy a budú ťa udržovať chorým lebo keby si zapol rozum, už by si lekára nepotreboval a lekár by nemal prácu. vcelku krátky smutný príbeh
@lepka počkať, ktoré z @26 je konšpirácia? to, že lekári predpisujú lieky, ktoré vyrábajú farmaceutické spoločnosti? alebo to, že účinnosť liečby týmito liekmi je taká všelijaké, len nie 90%+ účinná?
@lepka čo z toho konkrétne ti nedáva zmysel? samozrejme, že keď si zlomíš ruku, ideš rodiť alebo máš nádor veľký ako ekvádor, nemám nič proti lekárom, ale vo väčšine prípadov len potláčajú príznaky namiesto riešenia problémov
pre mňa je zarážajúce že si niekto naozaj myslí, že naše telo nie je schopné regenerácie. ono totiž je a je to zázrak, ale len ťažko to bude fungovať keď sa človek dopuje hlúposťami a s každou chrípkou cupitá k lekárovi po liečiky
@alpynus
Nič,farmaceutické spoločnosti a illumináti platia lekárom za to,aby vám predpisovali lieky čo vás udržujú chorými a berú za to ťažké peniaze,schovávajú pred nami lieky na rozšírené choroby atď.,všetko to je pravda a táto odpoveď ako aj ostatné vôbec nie sú sarkazmus.
Fakt ľudia veria v 20 rokoch na takéto pixloviny?Lol
@lepka 1) neviem, kto sú to ilumináti. 2) lekári štandardne mávajú zmluvy s dodávateľmi liekov a štandardne majú akúsi províziu z predaja týchto liekov. 3) nikde som nepísal, že niekto schováva lieky na rozšírené choroby. 4) ani som nepísal, že liekmi zámerne udržiavajú pacientov chorými, ale len to, že vo väčšine prípadov iba redukujú príznaky chorôb.
@34 myslíš pixloviny?
no, áno, je to predsa len od bielych plášťov. určite im platí vegánska lobby, aby na fronte medecíny šírili túto ideológiu.
a to si proste nemôžem pomôcť.
ja len, ze aj napriek tomu, ze vacsina ludi nie su vegetariani maju nedostatok proteinov v strave, lebo vsade je v poslednym rokoch prilis zamerana strava na sacharidy a hlavne este hrozne zdroje, kde prevazuju cukry.
A to, ze je v medicine velky biznys to hej, ale mate o tom uplne potocene predstavy ako o vsetkom.
a clanok je bullshit, kto napise, to tak, ze telo si dokaze vytvorit kazdu AMK, tak ziadne jeho slovo ohladom stavy sa neda brat vazne.
@oiquell z toho článku jasne vyplýva, že naše telo si bielkoviny vytvára samé z toho, čo načerpá vo vzduchu a z rastlinnej potravy. podľa tohto článku si ľudské telo dokáže vytvoriť bielkoviny samé, nie len zviratá to dokážu, WAU.
ja nejako neviem pochopiť, čo tu spietaš o inertných plynoch a čomu na tom nerozumieš.
@amikadze to čo je v tom článku je totálna pičovina, lebo N2 čo je dusík vo vzduchu je inertný plyn t.j. že mimoriadne ťažko reaguje s inými prvkami a je chemicky stabilný. napíš mi sem chemický vzorec vzniku bielkovín z dusíku,uhlíku, kyslíku, a vodíku alebo mi sem nejeb kokotiny.
@oiquell okrem vzduchu si berieme tieto veci aj z rastlín. aj to stálo v článku, ako vieš že potrebná zložka nie je aj v rastlinách?
nepotrebujem vymýšľať nijaké vzorce ani rozumieť tomu na takej úrovni, živím sa prevažne ovocím a nič mi nechýba, som zdravá ako ryba a to mi stačí.
mimochodom, si nejaký agresívny, skús sa trochu skľudniť, verím že obmedzenie konzumácie mäsa by ti v tom pomohlo
"mimochodom, si nejaký agresívny, skús sa trochu skľudniť, verím že obmedzenie konzumácie mäsa by ti v tom pomohlo" /
toto tvrdenie by ma ešte pred časom naštvalo a to napriek tomu, že som s tým mal osobnú skúsenosť,
ale teraz môžem iba kvitovať. mimochodom, popudlivosť/náladovosť je zmienená aj v tom videu v @33.
tak agresívny, povýšenecký vegáni (či čo to) tu budú nadávať ľuďom do agresívnych pretože jedia mäso. a potom si nezabudnú na krk zavesiť "znak mieru".
Som vegan a ten clanok hore je zavadzajuca picovina.
Keby som stretol toho co to napisal tak mu vyjebem zuby. Ocividne mi obmedzenie masa nepomaha s agresivitou
Take pavedecke dristy robia akurat kokotov z ludi co sa cely zivot venuju studiu komplikovanych dejov v (nielen) ludskom organizme. Okrem toho robia aj kokotov z ludi co sa snazia stravovat zdravo alebo alternativne, ale s pouzitim vedeckych faktov.
Clovek potrebuje bielkoviny (aminokyseliny), inak ma problem s vytvaranim tkaniv - v skratke povedane. Okrem toho, ze niektore aminokyseliny si vie clovek vytvorit, su aj take ktore si vytvorit nevie. A vsetky su potrebne v istom pomere na stavbu tkaniv - nielen svalov ale aj klbov a krviniek. A niektore sa pouzivaju v mozgu ako neurotransmiter, cize ked ti chybaju bielkoviny tak ti nefunguje spravne mozog dopice. A presne to sa asi stalo cloveku co pisal ten clanok.
@alpynus@amikadze ide sa u nas prijat zakon, ktory plati vo vacsine krajin, ze lekari predpisuju len ucinnu latku a ty si mozes vybrat sam, popripade ti moze lekarnik alebo lekar poradit aky liek s touto latkou budes pouzivat
@amikadze vieš, ja mám alergiu na kraviny, a takéto nehorázne blbiny a zavádzanie rozčúli snáď každého. čítaj @50 a @55 , carpathian to napísal dokonale.
Ten portál je už preslávený tým, že píše bullshity na počkanie. Nie že by kvôli tomu bolo teraz stopercentne isté že každý nový článok bude znova bullshit, ale skrátka jeho dôveryhodnosť je u mňa nulová.
článok som nemal možnosť prečítať už pretože bol preč ale vyjadrím sa pretože ide o myšlienku nejedenia ...
a až do nedávna som si myslel že je to hlúposť alebo aspoň nezmysel ktorý nieje realizovatelný dnes ešte (a ono sa to dá ale má to nejaké nežiaduce učinky)
čiže narazil som na dokument (cez discovery - čiže rátam že to nebolo nič konšpiračné) ... kde súkromná firma konkr. jedna osoba prišla z nápadom otvoriť si chemické laboratorium kde miešali chemické zložky ktoré človek potrebuje a príjíma z potravy nutné na prežitie a vytvorili z toho takú tekutinu (skor podobnú jogurtu) ono sa to zarábalo z vodou a bolo to vo forme prášku (možno to nájdem ešte na nete a ak hej dam to sem)
1. samotný zakladatel na tom fičal myslím tri roky, z váhy ubral minimum a absolutne sa to neprejavilo na ničom (negativne) čo sa jeho života týkalo (tak to prezentoval) ... čiže tuším tri krát denne sa to zarabalo a pilo pričom človek už nemusel nič jesť, žiadne jedlo
2. ten dokument bol o tom že sa to pokusim vyskušať jeden človek ako nestranná osoba ... vysadil teda jedlo a začal piť tu zlučeninu ... prvé dva dni bol šokovaný pretože popisoval ako sa cítim nasýtený po ,,dopití,, a proste malo to taký efekt že do teba dostal to čo potreboval a jesť už mu netrebalo, vydržal mesiac ... no boli na ňom vidieť stopy (kultúrnej alebo evolučnej potreby)
začal mať depresie z toho že dookola pil rovnaku nechutnú chuť tej látky, nemohol si zajesť nič chutné (pretože testoval či to ide bez jedla) čiže už nepoužíval chuťové zmysli, už to iba pil, potom ďalej netreba zabudnuť na fakt že jedlo je kultúrny spájač ludí, čiže vela krát odmietol pozvanie do reštaurácie atď, proste jedna scéna tam bola ako sedia v reštaurácii a jeho priatelia si dávaju jedlo a on tam iba sedí ... a najdôležitejšia vec, museli prežúvať žuvačky pretože by ich žuvacie svaly stratili silu ... po mesiaci to vysadil a povedal že je to zvláštna skusenosť ale je to nesmierne psychicky náročné, avšak nie nemožné !
ten zakladatel proste na tom fičí neustále niekolko rokov a ide ďalej, (vraj si dá jedlo tuším jedno jedlo do mesiaca - asi kvoli psychike) a iba pije tú látku ... a vraj sa cíti psychicky aj fyzicky výborne ... čiže ja verím že to ide, no sám by som na to asi neprístupil, jednak kvôli čelusti a jednak kvôli chutiam, ťažko by sa mi ich vzdávalo
@melancholik zaujímavé celkom. Btw článok bol o tom, že človek nepotrebuje prijímať biekoviny ale dokáže si ich syntetizovať zo vzduchu, čo je totálny bullshit.
@oiquell ano suhlasim
kto vie ako pokroci za par stoviek rokov veda, mozno nieco podobne bude mozne vdaka nejakemu vynalezu ale samozrejme dnes je toto hlupost
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
skús sa teda ty vyjadriť, prečo si to myslíš, ja na tieto veci nie som odborník, iba sa dívam, ako to je.
ja jem bielkoviny a tiez som nikdy ziadnu z tychto chorob nemal
"Všetko ovocie a zelenina, všetky rastliny obsahujú sacharidy tvorené z uhlíka, kyslíka a vodíka, a ak sa to zmieša s dusíkom, ktorého je vo vzduchu ktorý dýchame veľké množstvo, vznikne proteín (C - uhlík, O - kyslík, H - vodík, N - dusík)."
och, ok
Odporúčam stránku Lovci šarlatánov na fb
a ten článok nie je ktovieako napísaný, čiže v ňom je premlčaný jeden zásadný bod, a to ten (to som pochopil dokonca aj ja), že RASTLINY získavajú všetky tieto veci len zo vzduchu, slnka, pôdy, vody a transformujú ich do podoby a zloženia, aké vyhľadávajú heterotrofné organizmy.
a rovnako je určite myslená aj tá pasáž s materským mliekom.
do ideológií zahŕňajúcich inediu/autotrofiu u ľudí teraz skĺzavať nejdem, nie je na to pripravený ani jeden z nás.
to, že to značne zjednodušuje, mi vôbec neprekáža. čo ma trochu zaráža je to, že sa na tom chce nabaliť. ale to už je takisto vec jeho a jeho "obetí". : )
@piter09 tie choroby sa zvyknú prejavovať vo veku 35+, ale to len u tých, ktorých pán boh nechráni. a nás chráni, takže netreba mať obavy.
presne tí vedci čo skúmajú fungovanie a chémiu tela na drahých prístrojoch sa pletú a klamú spoločnosť lebo im zaplatili ilumináti za to.
Ježiši
@alpynus - @lepka má asi na mysli tých lekárov, ktorí ti budú predpisovať lieky ktoré im nacpali farmaceutické obludy a budú ťa udržovať chorým lebo keby si zapol rozum, už by si lekára nepotreboval a lekár by nemal prácu. vcelku krátky smutný príbeh
DD
to fakt v 20 rokoch veríš konšpiračným teóriam z internetu? smutné veľmi smutné
pre mňa je zarážajúce že si niekto naozaj myslí, že naše telo nie je schopné regenerácie. ono totiž je a je to zázrak, ale len ťažko to bude fungovať keď sa človek dopuje hlúposťami a s každou chrípkou cupitá k lekárovi po liečiky
Nič,farmaceutické spoločnosti a illumináti platia lekárom za to,aby vám predpisovali lieky čo vás udržujú chorými a berú za to ťažké peniaze,schovávajú pred nami lieky na rozšírené choroby atď.,všetko to je pravda a táto odpoveď ako aj ostatné vôbec nie sú sarkazmus.
Fakt ľudia veria v 20 rokoch na takéto pixloviny?Lol
a prajem príjemné sledovanie.
no, áno, je to predsa len od bielych plášťov. určite im platí vegánska lobby, aby na fronte medecíny šírili túto ideológiu.
a to si proste nemôžem pomôcť.
A to, ze je v medicine velky biznys to hej, ale mate o tom uplne potocene predstavy ako o vsetkom.
a clanok je bullshit, kto napise, to tak, ze telo si dokaze vytvorit kazdu AMK, tak ziadne jeho slovo ohladom stavy sa neda brat vazne.
ja nejako neviem pochopiť, čo tu spietaš o inertných plynoch a čomu na tom nerozumieš.
samozrejme, na SVK to asi bude úplne čosi iné, všakže
nepotrebujem vymýšľať nijaké vzorce ani rozumieť tomu na takej úrovni, živím sa prevažne ovocím a nič mi nechýba, som zdravá ako ryba a to mi stačí.
mimochodom, si nejaký agresívny, skús sa trochu skľudniť, verím že obmedzenie konzumácie mäsa by ti v tom pomohlo
toto tvrdenie by ma ešte pred časom naštvalo a to napriek tomu, že som s tým mal osobnú skúsenosť,
ale teraz môžem iba kvitovať. mimochodom, popudlivosť/náladovosť je zmienená aj v tom videu v @33.
(ale netýka sa to iba mäsa, nedávno som čítal nejaký článok o opiciach a príliš sladkom ovo:
» www.westerndailypress.co.uk/Paignton-Zoo-ba...
)
som tak rada, že som už vyrástla z potreby takto sa s voľakým ohadzovať hrachom.
:happy:
je mi z vás smutno, už zase.
Keby som stretol toho co to napisal tak mu vyjebem zuby. Ocividne mi obmedzenie masa nepomaha s agresivitou
Take pavedecke dristy robia akurat kokotov z ludi co sa cely zivot venuju studiu komplikovanych dejov v (nielen) ludskom organizme. Okrem toho robia aj kokotov z ludi co sa snazia stravovat zdravo alebo alternativne, ale s pouzitim vedeckych faktov.
Clovek potrebuje bielkoviny (aminokyseliny), inak ma problem s vytvaranim tkaniv - v skratke povedane. Okrem toho, ze niektore aminokyseliny si vie clovek vytvorit, su aj take ktore si vytvorit nevie. A vsetky su potrebne v istom pomere na stavbu tkaniv - nielen svalov ale aj klbov a krviniek. A niektore sa pouzivaju v mozgu ako neurotransmiter, cize ked ti chybaju bielkoviny tak ti nefunguje spravne mozog dopice. A presne to sa asi stalo cloveku co pisal ten clanok.
aby si náhodou neostal ušetrený od našej krvilačnej svorky
a až do nedávna som si myslel že je to hlúposť alebo aspoň nezmysel ktorý nieje realizovatelný dnes ešte (a ono sa to dá ale má to nejaké nežiaduce učinky)
čiže narazil som na dokument (cez discovery - čiže rátam že to nebolo nič konšpiračné) ... kde súkromná firma konkr. jedna osoba prišla z nápadom otvoriť si chemické laboratorium kde miešali chemické zložky ktoré človek potrebuje a príjíma z potravy nutné na prežitie a vytvorili z toho takú tekutinu (skor podobnú jogurtu) ono sa to zarábalo z vodou a bolo to vo forme prášku (možno to nájdem ešte na nete a ak hej dam to sem)
1. samotný zakladatel na tom fičal myslím tri roky, z váhy ubral minimum a absolutne sa to neprejavilo na ničom (negativne) čo sa jeho života týkalo (tak to prezentoval) ... čiže tuším tri krát denne sa to zarabalo a pilo pričom človek už nemusel nič jesť, žiadne jedlo
2. ten dokument bol o tom že sa to pokusim vyskušať jeden človek ako nestranná osoba ... vysadil teda jedlo a začal piť tu zlučeninu ... prvé dva dni bol šokovaný pretože popisoval ako sa cítim nasýtený po ,,dopití,, a proste malo to taký efekt že do teba dostal to čo potreboval a jesť už mu netrebalo, vydržal mesiac ... no boli na ňom vidieť stopy (kultúrnej alebo evolučnej potreby)
začal mať depresie z toho že dookola pil rovnaku nechutnú chuť tej látky, nemohol si zajesť nič chutné (pretože testoval či to ide bez jedla) čiže už nepoužíval chuťové zmysli, už to iba pil, potom ďalej netreba zabudnuť na fakt že jedlo je kultúrny spájač ludí, čiže vela krát odmietol pozvanie do reštaurácie atď, proste jedna scéna tam bola ako sedia v reštaurácii a jeho priatelia si dávaju jedlo a on tam iba sedí ... a najdôležitejšia vec, museli prežúvať žuvačky pretože by ich žuvacie svaly stratili silu ... po mesiaci to vysadil a povedal že je to zvláštna skusenosť ale je to nesmierne psychicky náročné, avšak nie nemožné !
ten zakladatel proste na tom fičí neustále niekolko rokov a ide ďalej, (vraj si dá jedlo tuším jedno jedlo do mesiaca - asi kvoli psychike) a iba pije tú látku ... a vraj sa cíti psychicky aj fyzicky výborne ... čiže ja verím že to ide, no sám by som na to asi neprístupil, jednak kvôli čelusti a jednak kvôli chutiam, ťažko by sa mi ich vzdávalo
ale ide to
kto vie ako pokroci za par stoviek rokov veda, mozno nieco podobne bude mozne vdaka nejakemu vynalezu ale samozrejme dnes je toto hlupost