príšerné, nemám slov, naozaj. dnes som išla cez park v TN a tam feťáci povyvalovaní na zemi, mala som čo robiť aby som ich tam nezačala kopať do hlavy... také festivaly by mali zakázať, iba čo tam ľudia chľastajú a ničia sa, hlasná hudba tiež nieje žiadna výhra, proste totálny nezmysel. ale jasné, jasné. ide o peniažky.
@camilla na to si ako došla, že to boli feťáci? nebodaj tam uprostred toho parku fúkali, či čo? akože sorry, ale teba by za takéto obmedzené reči mali kopnúť do hlavy.. pre teba to je možno nezmysel, ale pre milióny iných ľudí očividne nie, tak kto je potom ten nenormálny? tebe tiež nikto nezakazuje nahá objímať v lese tvoje milované stromy.. a takisto netuším ako si došla na to, že tam ľudia len chlastajú a ničia sa.. bola si niekedy na nejakom festivale? myslíš si, že keď ich zakážu, tí čo chlastajú chlastať prestanú? fakt sorry, ale totálne obmedzené reči máš -.- "feťáci povyvalovaní na zemi" boli pravdepodobne normálni ľudia, ktorí hodiny čakali na vlak, to len tebe prepína a vidíš hneď nad nimi visieť striekačky, lebo nemajú na tričku napísané I love nature
a inac.. prilis drahe, ja idem na fest kvoli hudbe (od roku 2005 kazdorocne slaby line-up).. ale odkedy je to slnko permanentne neznesitelne, tak o festivaly nemam zaujem.. uz len o velkych headlinerov..
@h8u aj tak neviem, čo na takom festivale niekto vidí. nič poriadne tam nieje, iba hluk a chľast, samozrejme chorím ľuďom sa také veci pozdávajú, veď prečo si nezničiť pečeň a krv a ušné bubienky? neviem prečo som ich nazvala práve feťákmi, tak ma to napadlo, vyzerali zvláštne, divné pohľady na mňa hádzali a veru oči triezve nemali. len dúfam, že keď prídu vlakom domov sa poriadne vyspia a nepôjdu do krčmiska.
@8 hovorí za všetko, hlavne tá posledná obava, aby feťáci, čo celý víkend chlastali a stáli pred reprákmi po príchode domov nešli do krčmy xD
a inak k cene ešte, mne sa to absolútne nezdá veľa neporovnávajte s nejakými dedinskými festivalmi pri jazerách za 8 eur, kam príde Polemic, Janko Kuric, Paľo Drapák a v noci zahrá DJ Škulavé oko
@camilla hudba, divadlo, filmy, diskusie = umenie. fakujem na hedlajnerov, ktorých už nepozná ani moja babka, ak máš seriózny záujem o hudbu, a nie len nejaké prijebané rádio expres, tak si tam na 105% nájdeš niečo, čo ťa zaujme. a vôbec nemusíš riešiť to, že sú okolo teba ľudia, čo sa bavia po svojom, tj s fľašou v ruke - to už je problém tých ľudí, nie festivalu ako takého, lebo na festivale ako takom sa ani tvrdý alkohol nepredáva.
som zdravá, páči sa mi tam, a pokojne si to aj o rok absolvujem úplne na triezvo.
a si obmedzená, lebo nie si schopná otvoriť oči a uši niečomu, čo ti denne netlačia do hlavy komerčné televízie a rádiá.
hm, k téme: Portishead, a už by som mohla spokojne zomrieť. uchvátilo. neskutočné čosi. no samozrejme, že toho dobrého bolo viac. myslím že to všetko stálo za tie peniaze, aj napriek horúčave a nekonečným radom na sprchy a vodu a všetko. a teraz sa konečne vyspať
čerstvo prinavrátená, z toho vraj feťáckeho festivalu...a nemám slov. V dobrom! Naozaj. Netvrdím, že sa v mase 30.000 ľudí nenájdu takí, ktorí sa tam prídu pováľať v tráve s kadečím v sebe, ale ja osobne som teda žiadny problém s tými ľuďmi neriešila. Veď predsa tam niesom s nimi, ale s mojimi známymi a priateľmi. Kto chce sa zabaví, kto nie, môže frfľať a najlepšie doma. 4o sa kapiel týka, tak nemám výhrady. Súhasím s @h8u , že festivalov s Desmodmi,No Name-mami a všetkými ostatnými kapelami onho druhu je dosť.(tým nechcem povedať, že vždy keď niečo od nich počujem sa mi otáča žalúdok veď predsalen aj na to sa dá vyblázniť). Nikto nikoho na pohodu nenúti ísť. 'Hoc aj nepoznala som všetkých headlinerov a tobôž nie všetky mená, je príjemné si rozšíriť hudobné obzory(Lisa Hannigen, Imogen heap, Madness...) a potešiť sluch nejakou tou klasikou, na ktorú sa dá partične "vyšalieť v dave" (Hex, LePayaco, PPE, Sounds like this...). Pohodu som absolvovala sevším všudy, to jest pekne od štvrtku stan,karimatka,opaľovací krém a hektolitre vody. Je pravda, že trošku priháralo , ale poznáme sa...keby bolo iné počasie nadávame, že nie je slnečno...
Atmosféra...niekto tvrdí, že je to všetko nasilu, že všetko je to iba pretvárka a "hippies" ovzdušie. Nesúhlasím. Za tie tri dni som stretla po rokoch toľko známych, spoznala toľko nových ľudí a užila si s tými najbližšími...Kto nezažil, nepochopí...
A ešte aby som sa k cene lístku vyjadrila, podľa mňa je adekvátna...Organizácia na 1-(nejaké maličkosti, ktoré ale neznepríjemnili celkový pocit). Mišo Kaščák a jeho ľudia, to naozaj z roka na rok vyšperkuvávajú! Ako príjemné detaily ma napríklad dosali "crowd asistenti", ktorí počas koncertov sa starali o náš pitný režim...Či naozaj bezpečne pôsobiace množstvo zdravotníkov, dobrovoľníkov( ktorí naozaj zamakali a areál udržiavali v nepochopiteľnej čistote! keď vezmeme do úvahy počet ľudí ktorí sa tam premleli...)...
@flussica no, mne je jedno, ja si tu s nikým názory vymieňať nebudem, svoje som si povedala, tým to pre mňa hasne. keď sa niekomu nepáči - ok - aspoň sa budúci ročník nevypredá, a nebude tam taký šialený dav ľudí
a ešte... @camilla ...tí v parku...po troch dňoch nespánku (alebo veľmi smiešnych časoch vyhradených na spánok , 40-ky teploty, slniečko, tanec, spev, zábava...Pobaliť ráno stany, nasúkať na seba tie vaky a premiestniť sa v preplnených autobusoch na stanicu, kde čakách ďalších x-hodín na spojenie...No som zvedavá ako by si ty vyzerala...každý je potom ako feťák... ...
@cherry159 ...úplne súhlasím... môj prvý festival a nemám výhrad..
@1 čo som počula o iných rockových chlastačkách je toto určite to najlepšie čo máme...samozrejme ak počúvaš iba rádio a komerčné veci tak asi ťažko ťa zaujme program...ale ja som si rada rozšírila obzor a natrafila som na nové kapely.. kvalitné... a mohol si vybrať naozaj každý to svoje čo sa mu páči to sa na všetkých festivaloch nepodarí
..a aký feťáci? .....v sobotu bolo cca 39 stupňov!!!!! ...po troch dňoch tancovania, slabého spánku a tepla nevládze každý skákať ako srna a hlavne, ked máš dlho čakať na tom úpeku.... ..ale ja taký tam boli...viac ich stretneš, ked sa prejdeš večer mestom
zaujímalo by ma, ako by poniektorí zorganizovali podujatie takého rozsahu a kvality s tým, že by nastavili cenu vstupenky na takú hodnotu, ktorú nepovažujú za "vysokú-prehnanú-nevhodnú-čojaviemčoešte". toto by som fakt chcela vidieť.
nech sa páči, nedbám, rada sa zúčastním nejakej alternatívnej pohody so vstupným 5€...
Tento rok som prežila Pohodu úplne inak ako minulý rok, keď som si naplánovala všetko a videla asi milión koncertov...tento rok som workshopovala, hrala logické hry, dve hodiny stála pri klavíri a bolo tam lepšie, než niekde pri stage-i na koncerte, niekto na mňa tak odklepol popol, že mi skoro zhorela taška ...Pohoda je geniálna..je to o spečených ramenách, o hľadaní vody, o smrade z toi toi, o bazovej limonáde...
A ku koncertom... dám řebříčěk: Beirut, Susana Baca, Molotov, Pulp, Lamb, Le Payaco, junikves , PPE, We have band, Peter Bjorn a Jano...a tak...vidíme sa o rok
@camilla tvoje komentáre sú už fakt nenormálne!.. že feťáci.. len ľudia, ktorý toho trochu viac vypili a aj keby si niečo fetli? a? čo máš s tým? ich život...
a k téme, na pohode som nebola, aj keď som chcela ísť :/ no pár mojich kamarátov bolo a tie statusy mi stačili že vraj bolo proste skvele a bodaj by aj nie.. Pohoda je najviac uznávaný festival na Slovensku
lamb, FM_Belfast, B-Complex, Moby a Krush boli moji naj.
bol som aj na Rusko a Dirtyphonics (fakt super, len som bol unavený veľmi).
atmoška sa dala, žiadne problémy, skvelá organizácia (na to množstvo ľudí, veľmi sľubne sa to vykreslieva, i keď na začiatku boli nejaké výhrady k spôsobu, akým "obyčajných ľudí" púšťali do stanového mestečka)
okrem hudby festival disponuje predovšetkým veľkou pestrosťou kultúrnych podujatí, ako je divadlo, čítačky, diskusie apod. takže žiadna feťáčina;
s výnimkov teda tých exotov, ktorým sa podarilo trafiť na nesprávnu "meth fiestu"
nemusíte čakať ani na sprchy, ani na pivo v rade, pokiaľ viete ako; je to veľmi jednoduché. proste byť v správnom čase na správnom mieste, a nie, nehovorím o víajpíčkach ani o prredbiehaní.
toitoiky=humus, splacháče boli v "pohode".
ešte by som rád poukázal na iné veci, čo ma zaujali : Nederlands Dans Teater, Vivaldi koncerty by komorný orchester, včeličkovská usilovnosť množstva dobrovoľníkov, ktorí sa tiež postarali o pohodový chod festivalu. toto boli fakt popýč
a zľahka znechutili: koncentrácia hipsterov a ľudí všeznale sa pretŕčajúcich; ľudia sediaci alebo nadrbaní alebo sfetovaní potme v tmavom oblečení uprostred davu na koncerte (a ešte sa čudujú keď sa o nich potkneš )
hoci to bol zážitok byť dobrovoľníčkou, ale nemohla som tak vidieť všetko, čo som chcela a tento rok to boli naozaj kapely podľa môjho gusta. Absolútne som si užila dEUS, We have band atď.
No a organizácia - keďže som do niektorých vecí videla, tak môžem povedať, že nemali všetko pod palcom, ale snažili sa a taký mega fest s toľkými ľuďmi sa nedá tak ľahko koordinovať.
@b0ng aja im zaviidm celu POHODU .. dneska mi prisiel porozpravat kamos co ako.. no bohaa ja snim asi na buduci rok idem.. normalne kedm i ukazoval videa normalna taak zavist!! neskutocna
znie to neuveritelne,ale pocas sluzby mi niekto ukradol zubnu kefku, podotykam pouzitu,ktora bola odo mna vzdialena asi 20cm ..ale ako kompenzaciu som si nasla tricko,krasne ciste v toi toi budke - tolko k stratam a nalezom
koncerty som prilis nestihala,ale u mna vyhrala M.I.A ..
a dakujem vsetkym navstevnikom, ze boli tento rok velmi mili a nerobili ziadne problemy a nenadavali na navratky
Čo sa týka koncertov, u mňa to jednoznačne vyhral Trombone Shorty, potom aj Pulp boli super, aj keď som videl len kúsok. Skvelá show bola aj WWW a samozrejme sobotná noc v podaní Ruska a Dirtyphonics.
Čo sa týka ostatného, sprievodné programy super, jediné mínusy dávam za pitnú vodu, nechať pre celé stanové mestečko jednu cisternu mi príde trošku málo a potom za umývadlá, ktoré tento rok stáli na tráve takže po pár hodinách sa tam ľudia brodili v blate.
pohoda je 1 extremne nechutne predrazeny vydridussky festival, za ktoreho cenu by si kascak zasluzil nakopat do hlavy. kebyze tam nemavam vstup zadarmo, osral by som ich zvysoka. ale atmosfera tam bola dobra, aj tie riesicky, co som mal posledny den
@camilla obmedzená preto, lebo si hneď hodila všetkých na kopu označila za feťákov a chorých a obmedzená preto lebo máš pocit že okrem tvojej pravdy neexistuje žiadna iná... preto
super len musim zmenit ,,partiu ludi,, s ktorymi tam pojdem ... isli sme asi 5 a boli stale 2-ve s kamoskou s ktoru si uz malo rozumieme ... takze nalada bola vselijaka ...
stihla som toho malo, ale celkovy dojem je isto taky AJ BUDUCI ROK clovek len nevie co skor lebo lietat z jedneho miesta na druhe je dost sranda ale nejako sa to dalo ...
pocasie bolo dost slnecne, ale predsa zase kebyze je skaredo tak tiez nadavame som fascinovana, ze tolko ludi na jednom mieste a ako tak to funguje vsetko
kapely: IMOGEN HEAP bola skvela, na MADNESS nemam slov, PETER LIPA jaj a dalsie ktorych neviem nazov tento rok som bola malo na headlinerov, ale cekujem na nete aby som to ,,dobehla,, podla mna 3 dni na Pohodu je malo a k cene listka .... neviem s akymi festami to porovnavate, ja som bola uz na TOpfeste, Zakovici, Vidlomete, Duchonke a Pohoda sa neda s nicim porovnat ... ak mi niekto povie, ze bol na Topfeste a POhoda ho nelaka preto ze bol na TOpfeste a to mu staci .. mam chut ho nakopat... Pohoda je proste Pohoda... a ta cena listka.. v zahranici normalna cena .. a adekvatna kvalite si myslim, v predpredaji 50 eur ... pre niekoho vela pre niekoho malo ... pre mna malo ( nod obre tento rok som mala zadarmo ale isto by som si ho kupiila ) za takuto akciu, plnu vsetkeho mozneho co sa mi v tejto chvili nechce menovat kedze to pisali ludia vyssie ludia daju 50 eur za teplaky, tricko alebo inu vec co z nej maju osoh nosenia len a za fest nie... kazdy mame ine priority ine zaujmy ale to hundranie jaj
@ridiculousnotion , @h8u totalny suhlas s vami .... nemam silu sa k tej camille ani vyjadrovat ... skoda reci na taykch ludi
dotkla som sa M.I.A, docasne mozem zomriet... a teda bolo to uzasne, az na to, ze som nepochopila, co sa stalo s poctom cisterien tento rok... na druhej starostlivost o toiky bola maximalna a tepla voda bola v sprche este v sobotu... vau
Pohoda aneb Najkrajšie dni v roku strávené s perfektnými ľuďmi.
Bolo úplne skvelo. Tak ako už spomenula @drusilladayerova , spečené plecia, dekolt a krk (už sa šúpu), hnusné teplo ráno v stane, super teplá voda ráno o 4 v sprche, pecka gyros, rady pred O2 nabíjačkárňou, a tak dále...
Live vysielanie efemka opäť nemalo chybu, Baláž a Hubinák perlili ako obvykle, skvelá muzika, nádherná atmosféra, pocit slobody a samozrejme, žiadne Hovno
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
maximálne súhlasím s @h8u
K téme sa nevyjadrím, nebola som
a inac.. prilis drahe, ja idem na fest kvoli hudbe (od roku 2005 kazdorocne slaby line-up).. ale odkedy je to slnko permanentne neznesitelne, tak o festivaly nemam zaujem.. uz len o velkych headlinerov..
a inak k cene ešte, mne sa to absolútne nezdá veľa neporovnávajte s nejakými dedinskými festivalmi pri jazerách za 8 eur, kam príde Polemic, Janko Kuric, Paľo Drapák a v noci zahrá DJ Škulavé oko
som zdravá, páči sa mi tam, a pokojne si to aj o rok absolvujem úplne na triezvo.
a si obmedzená, lebo nie si schopná otvoriť oči a uši niečomu, čo ti denne netlačia do hlavy komerčné televízie a rádiá.
Atmosféra...niekto tvrdí, že je to všetko nasilu, že všetko je to iba pretvárka a "hippies" ovzdušie. Nesúhlasím. Za tie tri dni som stretla po rokoch toľko známych, spoznala toľko nových ľudí a užila si s tými najbližšími...Kto nezažil, nepochopí...
A ešte aby som sa k cene lístku vyjadrila, podľa mňa je adekvátna...Organizácia na 1-(nejaké maličkosti, ktoré ale neznepríjemnili celkový pocit). Mišo Kaščák a jeho ľudia, to naozaj z roka na rok vyšperkuvávajú! Ako príjemné detaily ma napríklad dosali "crowd asistenti", ktorí počas koncertov sa starali o náš pitný režim...Či naozaj bezpečne pôsobiace množstvo zdravotníkov, dobrovoľníkov( ktorí naozaj zamakali a areál udržiavali v nepochopiteľnej čistote! keď vezmeme do úvahy počet ľudí ktorí sa tam premleli...)...
Takže snaď len...Pohoda tento...a aj budúci rok!
Ale...je to ten najpríjemnejší druh únavy...
@1 čo som počula o iných rockových chlastačkách je toto určite to najlepšie čo máme...samozrejme ak počúvaš iba rádio a komerčné veci tak asi ťažko ťa zaujme program...ale ja som si rada rozšírila obzor a natrafila som na nové kapely.. kvalitné... a mohol si vybrať naozaj každý to svoje čo sa mu páči to sa na všetkých festivaloch nepodarí
..a aký feťáci? .....v sobotu bolo cca 39 stupňov!!!!! ...po troch dňoch tancovania, slabého spánku a tepla nevládze každý skákať ako srna a hlavne, ked máš dlho čakať na tom úpeku.... ..ale ja taký tam boli...viac ich stretneš, ked sa prejdeš večer mestom
.POHODA bola super....
nech sa páči, nedbám, rada sa zúčastním nejakej alternatívnej pohody so vstupným 5€...
A ku koncertom... dám řebříčěk: Beirut, Susana Baca, Molotov, Pulp, Lamb, Le Payaco, junikves , PPE, We have band, Peter Bjorn a Jano...a tak...vidíme sa o rok
a k téme, na pohode som nebola, aj keď som chcela ísť :/ no pár mojich kamarátov bolo a tie statusy mi stačili že vraj bolo proste skvele a bodaj by aj nie.. Pohoda je najviac uznávaný festival na Slovensku
bol som aj na Rusko a Dirtyphonics (fakt super, len som bol unavený veľmi).
atmoška sa dala, žiadne problémy, skvelá organizácia (na to množstvo ľudí, veľmi sľubne sa to vykreslieva, i keď na začiatku boli nejaké výhrady k spôsobu, akým "obyčajných ľudí" púšťali do stanového mestečka)
okrem hudby festival disponuje predovšetkým veľkou pestrosťou kultúrnych podujatí, ako je divadlo, čítačky, diskusie apod. takže žiadna feťáčina;
s výnimkov teda tých exotov, ktorým sa podarilo trafiť na nesprávnu "meth fiestu"
nemusíte čakať ani na sprchy, ani na pivo v rade, pokiaľ viete ako; je to veľmi jednoduché. proste byť v správnom čase na správnom mieste, a nie, nehovorím o víajpíčkach ani o prredbiehaní.
toitoiky=humus, splacháče boli v "pohode".
ešte by som rád poukázal na iné veci, čo ma zaujali : Nederlands Dans Teater, Vivaldi koncerty by komorný orchester, včeličkovská usilovnosť množstva dobrovoľníkov, ktorí sa tiež postarali o pohodový chod festivalu. toto boli fakt popýč
a zľahka znechutili: koncentrácia hipsterov a ľudí všeznale sa pretŕčajúcich; ľudia sediaci alebo nadrbaní alebo sfetovaní potme v tmavom oblečení uprostred davu na koncerte (a ešte sa čudujú keď sa o nich potkneš )
No a organizácia - keďže som do niektorých vecí videla, tak môžem povedať, že nemali všetko pod palcom, ale snažili sa a taký mega fest s toľkými ľuďmi sa nedá tak ľahko koordinovať.
koncerty som prilis nestihala,ale u mna vyhrala M.I.A ..
a dakujem vsetkym navstevnikom, ze boli tento rok velmi mili a nerobili ziadne problemy a nenadavali na navratky
Bola som prvýkrát a určite plánujem ísť aj budúci rok, aj potom a potom.
A obdivujem Miša Kaščáka za to, čo dokázal na Slovensku vybudovať.
Čo sa týka koncertov, u mňa to jednoznačne vyhral Trombone Shorty, potom aj Pulp boli super, aj keď som videl len kúsok. Skvelá show bola aj WWW a samozrejme sobotná noc v podaní Ruska a Dirtyphonics.
Čo sa týka ostatného, sprievodné programy super, jediné mínusy dávam za pitnú vodu, nechať pre celé stanové mestečko jednu cisternu mi príde trošku málo a potom za umývadlá, ktoré tento rok stáli na tráve takže po pár hodinách sa tam ľudia brodili v blate.
stihla som toho malo, ale celkovy dojem je isto taky AJ BUDUCI ROK clovek len nevie co skor lebo lietat z jedneho miesta na druhe je dost sranda ale nejako sa to dalo ...
pocasie bolo dost slnecne, ale predsa zase kebyze je skaredo tak tiez nadavame som fascinovana, ze tolko ludi na jednom mieste a ako tak to funguje vsetko
kapely: IMOGEN HEAP bola skvela, na MADNESS nemam slov, PETER LIPA jaj a dalsie ktorych neviem nazov tento rok som bola malo na headlinerov, ale cekujem na nete aby som to ,,dobehla,, podla mna 3 dni na Pohodu je malo a k cene listka .... neviem s akymi festami to porovnavate, ja som bola uz na TOpfeste, Zakovici, Vidlomete, Duchonke a Pohoda sa neda s nicim porovnat ... ak mi niekto povie, ze bol na Topfeste a POhoda ho nelaka preto ze bol na TOpfeste a to mu staci .. mam chut ho nakopat... Pohoda je proste Pohoda... a ta cena listka.. v zahranici normalna cena .. a adekvatna kvalite si myslim, v predpredaji 50 eur ... pre niekoho vela pre niekoho malo ... pre mna malo ( nod obre tento rok som mala zadarmo ale isto by som si ho kupiila ) za takuto akciu, plnu vsetkeho mozneho co sa mi v tejto chvili nechce menovat kedze to pisali ludia vyssie ludia daju 50 eur za teplaky, tricko alebo inu vec co z nej maju osoh nosenia len a za fest nie... kazdy mame ine priority ine zaujmy ale to hundranie jaj
@ridiculousnotion , @h8u totalny suhlas s vami .... nemam silu sa k tej camille ani vyjadrovat ... skoda reci na taykch ludi
@h8u ved s tebou, ked som ti dal ten diazepan do napoja
Bolo úplne skvelo. Tak ako už spomenula @drusilladayerova , spečené plecia, dekolt a krk (už sa šúpu), hnusné teplo ráno v stane, super teplá voda ráno o 4 v sprche, pecka gyros, rady pred O2 nabíjačkárňou, a tak dále...
Live vysielanie efemka opäť nemalo chybu, Baláž a Hubinák perlili ako obvykle, skvelá muzika, nádherná atmosféra, pocit slobody a samozrejme, žiadne Hovno