@Popcorn neviem, ako je to na inych skolach, ale na geografii na prirodovedeckej fakulte sa s matematikou stretnes (kartografia, statistika, matematika samotna, planetarna geografia)
po vystudovani politologie je jasne, ze ak nechces pracovat pre nejaku politicku stranu, tak budes dlho nezamestnana. tak je to s mojou sestrou. viac ako pol roka je doma. vystudovat to je narocne, ak mas maly vztah k europskej unii, instituciam, demokratickym a nedemokratickym rezimom, lebo toto sa tam prebera. ako je to s parlamentmi, vladami, ciastocne historia okolo tohto. takze ak mas k tomu nejaky vztah, zvladnes to. moja sestra chodila na UCM. ale mozes mi verit, ze na kazdej skole su neprijemne veci, takze ak mas velky vztah k geografii, ale nejde ti moc matika - neriesil by som to. ja studujem matiku na VS, na strednej som ju ovladal na trojku a vytrval som. som stvrtak. a nevybral som si matiku, pretoze by som chcel, ale pretoze sa inak v danej chvili nedalo. a som rad. pomozem detom ako ucitel matiky a dufam, ze im to bude jasnejsie. hlavne zistuj, ci tam nie su prilis prisni ucitelia. to by mohol byt hlavny dôvod nezvladnutia studia - ak by chceli, aby si sa este lepsie naucila, hoci by si na to E (trojku) mala body.
Ja si skôr myslím, že je blud vyhlásiť, že ak nechceš pracovať pre politickú stranu budeš nezamestnaná. To nie je celkom o tom. Aj v našej rodina je jedna vyštudovaná politológia a uplatnenie sa našlo. Ja si tiež dávam prihlášku aj tam. Uplatnenie sa dá nájsť aj v nejakých tých mimovládkach alebo organizáciach ktoré súvisia hoci so sociológiou a podobne. Jasné žeby to človeka malo baviť Takže si treba zvážiť či by Ťa bavila a preštudovať ako sa kde študuje. Ale inak si myslím, že aj geografia je fajn. Počula som aj o školách kde sa dá študovať bez matiky geografia so zameraním na cestovný ruch. Nehovoriac o informatike, čo je dosť dobrá voľba dnes ak to človek vie a zaujíma sa o to. Už len zistiť čo najviac chceš. Veľa šťastia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
ale inak ani ja neviem kam, tie fakulty co som si vypisala tento vikend su skor tak z haluze
myslim ze mi este dlhsie potrva, kym sa uplne ze "najdem"
4 seminare: slovencin, anglictina a 2 volitelne