Jój, nemám rada takto písané príspevky. Cítim sa ako v zatvorenej cele, pri hlave pištoľ a nátlakový výsluch, nie je škoda toľkých otáznikov a výkričníkov? To len na okraj.
A podľa mňa sám musíš vedieť na čo máš. Odkiaľ napr. ja mám vedieť, čo ti ide?
Ekonomicku zvladne skôr ten,kto studoval na Obchodnej akademii ako niekto iny. .aspon si myslim,nie ??? ... ked sa pytas co tam treba ovladat....musis ovladat celu Obchodnu ..ja osobne volim Ekonomicku
Takze, ja sam som na EU manazment, kamarat je na UK manazment a sestranica je v NR na manazmente....
Do NR sa dostane kazdy, je najlahsie tam vydrzat ale ten titul manazera z polnohospodarskej skoly je onicom. Sestranica tam isla lebo sa zle ucila a mala napicu znamky a ani nevim jak saa tam dostala.
Kamarat na UK, kde som absolvoval prijmacky aj ja, nic nerobi, skuskove ma zasebou behom tyzdna a len sa flaka, suka zensku na intraku a opija sa. Z hladiska toho, ze ako moze byt fakulta manazmentu na skole kde sa neuci ekonomia, som sa na tuto skolu vybodol. Ekonomicke zazemie je nulove.
Ja som na EU manazment, EMP (ekonomika a manazment podniku) nie je to lahke. Pre ludi z obchodnej je tazka matika. Gymplaci su zvyknuti sa ucit takze ekonomiu doberu ale mozno uctovnictvu venovat znacnu pozornost. Ja som isiel sem lebo skola ma tradiciu. Taktiez ma nieco prinutia sa naucit. Niektore predmety sa daju studovat vo viacerych jazykoch. Ked chces vediet viac tak napis spravu...
Podla mna je lepsia Fakulta managementu UK. Je pravda, ze sa tam clovek zrovna nepotrha, ale ma cas sa venovat svojim veciam, napriklad robote, cim ziska prax uz pocas skoly. Urcite tam vyzaduju menej zbytocnych hovadin, ako na EU. Dalsia obrovska vyhoda je pristup. Kym na FM UK Vam stale hucia do hlavy, ako ste na najlepsej skole a ste elita, az kym tomu naozaj neuverite, na EU Vam vacsina ludi akurat dava najavo, ze ste uplne ho..., neporobite skusky, vyrazia Vas a nic nedosiahnete... A co pocuvam ohladom reputacie medzi zamestnavatelmi, tiez z toho vitazne vychadza FM UK.
Sindy, to je blbost... Na EU mozes tak isto robit popri skole, ja mam teraz skolu 2 dni v tyzdni a 3 mozem robit. To ze Ti hucia ze ste naj skola je sice pekne ale co z toho? VS je o tom aku mas TY disciplinu a jak sa TY postavis k ucneniu. A co sa tyka zamestnavatelov tak tam sa prihliada na studijne vysledky nie na skolu, ale byt ja zamestnavatel tak jednoznacne EU, kedze potrebujem manazera s ekonomickymi zakladmi a nie manazera zo skoly ktora ma jednu ekonomicku fakultu aj to pofidernu a zalozenu preto lebo je o to zaujem tak preco sa nenabalit na uchadzacoch. A este jedna vec: na UK manazment ked som robil prijmacky tak spravilo tolko ludi, ze by naplnili rocnik na 25%, tak zobrali aj takych co mali 25b z matematiky (min. 40) O com je to teda skola, ked daju latku a nedodrzia ju? Ked niekto chce elitu tak nech ju zobere, nie ze potom naberu kazdeho aby zaplnili stavy. Na EU zoberu kazdeho kto vyhovie prijmackam ale prvym rocnikom prejde cca 60% studentov. BTW. na UK som vyhovel v prijmackach ale som sa im na to vysral ked zobrali aj moju kriplu byvalu spoluziacku co mala 20b z matiky a nevedela vypocitat par logickych prikladov na ktore clovek dostane 2 hodiny a pritom mu staci 1.h.
Komenskeho manazment sa len hra na dobru skolu, pritom je to flakaren kde ta k nicomu nedonutia. Na EU aspon ked chces ostat, musis neco robit a nieco sa na teba nalepi. Minimalne navyk ze nic nie je zadarmo.
nesúhlasím uplne s názorom že je ľahké dostať sa na SPU, ja som sa tam minulý rok hlásila,chodila som aj na tie prípravné kurzy po sobotách, a urobila som prijímačky. Lenže ma nezobrali pre nedostatok miesta ani na odvolanie.....
Majlos: Dovolim si nesuhlasit. To, ze na managemente UK su divne prijimacky, to suhlasim uplne. Nevadilo by mi, ze su dost tazke (matika porovnatelnej obtiaznosti nie je podla mna na prijimackach na ziadnej inej skole v SR vratane matfyzu). Skor mi tam vadi, ze jednotlive verzie testov nie su rovnako narocne. Uz niekolko rokov je verejne tajomstvo, ze cim neskor tam ides, tym su lahsie
V com nesuhlasim je, ze je to pochybna fakulta a flakaren a ze ekonomicka univerzita pripravi lepsie. Podla mna to, ci je skola dobra, nevyplyva z toho, kolkych z nej vyrazia a na kolkykrat sa robi jedna skuska. Co pocuvam o niektorych skuskach na EU (konkretne napr VET, hospodarska geografia a pod.), tak je to skor o sikanovani, ako o discipline. A ze FM UK skoncia aj niektori uplni dementi? Uprimne, nemas aj vo svojom kruzku ludi, ktori tam podla Teba nepatria??
Sindy: Ti co na skolu nepatria davno odisli, preto nas z 27 ostalo 15... Inak nikto ta nemoze sikanovat ked sa dobre naucis a spravas sa k ludom normalne...
Neviete mi pls niekdo povedať že ako vyzerajú prijímacie skúšky na SPU v nitre? Či je to test s formou vyberu spravnej odpovedi alebo tam budem musieť napísať tu odpoved
Predám zbierku úloh „Alžbeta Foltínová a kolektív: Nákladový controlling (Prípadové štúdie)“ s vyriešenými príkladmi z predmetu Manažérske účtovníctvo, (ktoré boli podmienkou absolvovania predmetu); najnovšie vydanie (2014). Zbierka je vhodná pre študentov FM UK v Bratislave, (1. ročník bakalárskeho štúdia) a (4.ročník Mgr. štúdia: blok marketing a financie; personálny manažment a financie). Môže byť dobrou študijnou pomôckou aj pre študentov iných fakúlt ekonomického zamerania. Cena: 11€ + poštovné.
Kontakt: zuzanakelemenova619@gmail.com
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
A podľa mňa sám musíš vedieť na čo máš. Odkiaľ napr. ja mám vedieť, čo ti ide?
Ćo je podľa Vás lepšie EUBA alebu UK Manažment ?
Do NR sa dostane kazdy, je najlahsie tam vydrzat ale ten titul manazera z polnohospodarskej skoly je onicom. Sestranica tam isla lebo sa zle ucila a mala napicu znamky a ani nevim jak saa tam dostala.
Kamarat na UK, kde som absolvoval prijmacky aj ja, nic nerobi, skuskove ma zasebou behom tyzdna a len sa flaka, suka zensku na intraku a opija sa. Z hladiska toho, ze ako moze byt fakulta manazmentu na skole kde sa neuci ekonomia, som sa na tuto skolu vybodol. Ekonomicke zazemie je nulove.
Ja som na EU manazment, EMP (ekonomika a manazment podniku) nie je to lahke. Pre ludi z obchodnej je tazka matika. Gymplaci su zvyknuti sa ucit takze ekonomiu doberu ale mozno uctovnictvu venovat znacnu pozornost. Ja som isiel sem lebo skola ma tradiciu. Taktiez ma nieco prinutia sa naucit. Niektore predmety sa daju studovat vo viacerych jazykoch. Ked chces vediet viac tak napis spravu...
Komenskeho manazment sa len hra na dobru skolu, pritom je to flakaren kde ta k nicomu nedonutia. Na EU aspon ked chces ostat, musis neco robit a nieco sa na teba nalepi. Minimalne navyk ze nic nie je zadarmo.
univerzita na uk = neviem co to je
polnohospodarska vyska = kamarad tam chodi a zaraba si uz 25 000 sk mesacne a ma 20 rokov.. takposud sam..
V com nesuhlasim je, ze je to pochybna fakulta a flakaren a ze ekonomicka univerzita pripravi lepsie. Podla mna to, ci je skola dobra, nevyplyva z toho, kolkych z nej vyrazia a na kolkykrat sa robi jedna skuska. Co pocuvam o niektorych skuskach na EU (konkretne napr VET, hospodarska geografia a pod.), tak je to skor o sikanovani, ako o discipline. A ze FM UK skoncia aj niektori uplni dementi? Uprimne, nemas aj vo svojom kruzku ludi, ktori tam podla Teba nepatria??
Kontakt: zuzanakelemenova619@gmail.com