myslím, že je fér ak je to rozdelené podľa výšky príjmu, hlavne teda ak je rozdiel dosť výrazný...na druhej strane, delenie 50:50 tiež nie je blbosť, aspoň si nebudú mať čo vyčítať/závidieť ale samozrejme, záleží na dohode, isto by som nikoho netlačila do toho, aby platil viac, lebo viac zarába. no s mojim priateľom sme to počas celého vzťahu mali presne takto a teda on platil viac, lebo zarábal výrazne viac ako ja, hoci som mu hovorila, že kľudne môžeme ísť 50:50, on trval na tom, že nie
Ja som bola v tom že 50/50, ale priateľ sa sám ponúkol že bude viac prispievať keďže trocha viac zarába… ja som sa nebránila len ma to zaskočilo,
Ale myslím si, že by to malo byt niečo medzi, že nie vyslovene pomerovo, ale ze trocha viac môže prispieť ten, čo viac zarába že aspoň čiastočne to kompenzovať. Aj keď závisí aj že o koľko samozrejme… a ďalšie okolnosti
Riesime to v poslednom obdobi, som za nejako mastaveny pomer, kedze zarabam viac a priatelka este dokoncuje skolu. Zaroven stanovit nejaky konkretny pomer nechcem, pretoze jej plat je dost flexi momentalne a nechcem nech ju kvoli tomu stresuju financie... vyriesili sme to ciastocne zalozenim spolocneho uctu, z ktoreho sa budu platit spolocne vydavky. Prispievam tam podla toho, kolko zarobim dany mesiac a uvazim
Vzhladom na to, ze zarabame porovnatelne, tak aj tie vydavky su cca 50:50, ale tak v pripade paru, kde je velmi vyrazny rozdiel vo vyske zarobku, by ten rovnaky diel bol asi dost neunosny az likvidacny, pre tu jednu stranu ?♀️
Tak v podstate zalezi na tom, ako to tym ludom vyhovuje a na com sa dohodnu
Neda sa to pausalizovat podla mna. Ak ma napriklad jeden z paru hypo na byt a deuhy sa k nemu pristahuje tak je nefer ist 50/50 lebo potom sa jednemu splaca hypo a ma zaroven ovela vyssi zivotny standard ako by mohol mat. Opacny pripad je ak ma jeden z parnerov byt od rodicov kde byva za symbolicke najomne a ten druhy tam pride byvat tak je to tiez trochu nefer voci tej rodine - aspon mne to bolo proti srsti.
Máme spoločné peniaze, aj keď mám vyšší plat, nikdy by mi nenapadlo, že dnes som platil nákup ja, zajtra zaplatíš ty, my sme spolu ale 8 rokov, ale mali sme to vždy tak. V živote sme sa o peniazoch nehádali, ani jeden krát.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Ale myslím si, že by to malo byt niečo medzi, že nie vyslovene pomerovo, ale ze trocha viac môže prispieť ten, čo viac zarába že aspoň čiastočne to kompenzovať. Aj keď závisí aj že o koľko samozrejme… a ďalšie okolnosti
Tak v podstate zalezi na tom, ako to tym ludom vyhovuje a na com sa dohodnu