Toto je ťažká otázka. Hlavne ono sa nedá jednoznačne povedať, čo je viac a čo menej dôležité, je to proste kombinácia tých vlastností a spôsobu, akým súznieze a komunikujete.
Pre mňa je asi na prvom mieste tá komunikácia, schopnosť správať sa k sebe s rešpektom a úctou aj v ťažkých situáciách, schopnosť byť si oporou, robiť kompromisy.. spoločne s tým prejavovaním si pozornosti, všímavosť, naladenie sa na partnera a jeho potreby.
A potom príťažlivosť - sexuálna, ale aj osobnostná - proste musí sa mi páčiť, starať sa o seba, potrebujem ho obdivovať. Ale toto je dôležitejšie v tej počiatočnej fáze vzťahu, keď sa zamilovávate a dávate dokopy, keď už spolu ste nejaký piatok a zdieľate spoločnú domácnosť, môže to ísť miestami do úzadia
Čiže na udržanie vzťahu sú pre mňa najdôležitejšie 7 a 6 a iba o malý kúsok menej dôležité 5, 1, 4, 3, 2 ale ako hovorím, nie je to také jednoznačné a je to o dosť komplexnejšie, ako rebríček siedmych bodov a ide o kombináciu vyššie spomenutého.
najdôležitejšie je pre mňa povaha v kombinácii so zdravým sebavedomím, ďalej je dosť dôležité, (keďže ja už som dosť stará ) tak chlap v mojom veku už proste musí byť finančne zabezpečený, ďalej asi kombinácia 6, 5 a 4, no a najmenej dôležitý je pre mňa vzhľad (pretože ak mi niekto absolútne na 100% povahovo sadne, môže byť škaredý pre celý svet, ale pre mňa vždy bude ten najkrajší vo vesmíre)
Povaha/schopnosť dohodnúť sa
Vzhľad
Sexuálne súznenie
Prejavovanie pozornosti
Peniaze/Finančné zabezpečenie
Sebavedomie partnera/priebojnosť...
Sociálne postavenie
@melancholik a @h8u vzhľad hneď na druhom mieste? to je dosť povrchné či? keby partner “zoškaredel”, ja neviem pribral, vypadali mu vlasy, dostal by kožnú chorobu alebo sa mu stal úraz a znetvorilo by ho to tak by ste ho opustili?
1. povaha/schopnosť dohodnúť sa (samozrejme)
2. sebavedomie partnera/priehojnosť (nechcem predsa po svojim boku ustrachaného, nesebavedomého ťuťka)
3. prejavovanie pozornosti (záujem o druhého)
4. sexuálne súznenie (aj keď nepovažujem sex za najdôležitejšiu vec na svete tak keď už má byť s jedným človekom, tak nech to za to stojí)
5. sociálne postavenie (nezostala by som s odpadom spoločnosti)
6. peniaze/finančné zabezpečenie (peniaze boli sú a budú, nekúpiš si za ne všetko ale žiť bez nich sa tiež nedá)
7. vzhľad (nepodstatná telesná schránka človeka)
to je miešanie hrušiek...samozrejme je rozdiel ak partner trpí chorobou kvôli ktorej sa zmení jeho vzhľad.. na druhej strane mi nepríde povrchne ak považujem za jednu z dôležitých vecí vo vzťahu to či má partner priťahuje...čo je vlastne prvý indikátor a dôvod toho prečo vzťah vznikal na prvom mieste.. @dz@9
@melancholik@12 hm aj tak trochu povrchné, ja rozumiem že väčšina vzťahov vzniká na základe “zahľadenia” sa do človeka, pretože sa nám páči tak nás priťahuje, no ja si myslím, že keby bol muž/žena hocijako krásny a mal by v hlave tak by sa mi jednoducho nepáčil a naopak, fyzicky sa mi muž nemusí páčiť ale zaľúbim sa do neho pre jeho osobnosť.
otázka je, zoradiť čo je najdôležitejšie pre zotrvanie vo vzťahu, vzhľad na druhom mieste pred ostatnými oveľa dôležitejšími vecami je také že... plytčina
@dz@13 ja som napríklad pochopil "vzhľad" ako schopnosť sa o seba starať, nezanedbať sa. Pre mňa je to celkom dosť podstatný faktor. Čo je na tom povrchné a plytké?
Tak vzhľad si myslím, že by sa sem ani nemusel zaraďovať, keďže už z prvého momentu mi musí byť ten človek aspoň niečím sympatický (teda charakterovo najmä, vzhľadovo v menšej miere), aby sa to vďaka týmto vlastnostiam mohlo posunúť do vzťahu. Tiež aj kamarátky mi musia byť niečím sympatické, aby som si s nimi písal, väčšinou stačí, že je milá, slušná, to ja oceňujem a tým si ma získava. A teda keď už to je vo vyššom leveli - vzťahu, tak je samozrejmé, že sa mi musí páčiť a ja hovorím, aj keby pribrala trošku (kilo či dve), tak ja ju neopustím, stále ju budem mať rád, ak samozrejme aj ona mi bude verná, a budem ju ešte stále vôbec "baviť", lebo ja si myslím, že som svojský a mám aj svoje bledé aj silné stránky, a som aj nervózny, preto moje pochybenia ako ma bude brať ona. Ale mne sa páči veľa báb, ale taká nejaká slušná baba, čo je aj šikovná aj pekná a ochotná ma milovať, by bola ideálna. Niektoré dievčatá sa mi páčia z prvého videnia, sú pekné v tváričke, niektoré aj pekné telom, teda aj sexuálne by to možno mohlo ísť, ale dalo by sa to jednoducho iba zhrnúť, že mi musia byť iba sympatické a takých je dosť, len nie každá je slušne vychovaná, je milá k partnerovi, váži si ho a je verná.
Ale zhrnul by som to z týchto možností tak, že rozhodujúce by boli:
7. Povaha/schopnosť dohodnúť sa,
6. Prejavovanie pozornosti,
2. Peniaze/finančné zabezpečenie
1. Vzhľad,
5. Sexuálne súznenie
3. Sebavedomie partnera/priebojnosť
4. Sociálne postavenie
@kerrang@17 Budem sa radšej tváriť, že som ten cringe, ktorý si tu vylial, ani nečítal a zahryznem si do jazyka. Chcem sa ale opýtať. Prečo máš na treťom mieste peniaze? Z toho, čo si tu písal, mám pocit, že máš dosť podpriemernú mzdu. Prečo teda tak vysoká pozícia?
@lostinthedark@20 čo som vylial?
No ja ani neviem.. Ja som chcel aj napísať na záver toho komentu, že tie stredové a koncové pozície sa môžu medzi sebou meniť, tak v tých ešte nemám tak jasno. Ale prvé 2 pozície by som povedal, že mám jasné.
A inak čo sa týka platu, tak ja sa nemám nejako zle na to, že robím na Slovensku a ani nie v tisícke v hrubom. Dalo by sa povedať, že asi dobre hospodárim, keď som z nejakých asi pôvodných 2500€ sa momentálne vyšplhal k 8000-ke za 6 mesiacov. Ja ani skoro nič neminiem, lebo ja som šetrný, ja aj hľadám lacnejšie riešenia, ale dobré a veľa si viem aj sám urobiť namiesto toho, aby som niekoho volal.. No dobre, tú podstavu pod domček som si až tak netrúfal urobiť, lebo nemám miešačku (nemal by som kde robiť betón), nemám žabu (aj keď oboje sa dá požičať a nemám ani čas, skoré stmievanie mi tiež nepomáha v činení sa, a stavbári majú viac skúseností ako ja, vedia zrejme kde sú uskalia, aby betón bol dobrý atď., rôzne veci. No a nemám žehličku, ale nie takú na žehlenie, ale inú.
No a mne samostatne ako vidno plat postačuje, ale moje ambície je zarábať čo najviac. Viem, že keby mám niekoho živiť a ženu, deti, tak by to až tak moc nestačilo a bolo by to málo, keby bola na materskej a ja z toho platu robím..
Ale tak plat som ani tak nezisťoval, ani na zoznamkách, či niektorá zarába dosť, keď väčšinou študujú.
@kerrang@21 Ty si fakt schopný prezradiť aj veľkosť treniek, aj keď sa nikto nepýtal Ale keď už si to tu napísal - za 6 mesiacov si si odložil 5500€ z platu <1000€ v hrubom? To vychádza, že si si odložil viac ako si zarobil. Či si to investoval?
@lostinthedark@22 no viac ale neprezradím a je to len číslo. Ostatné nič nepoviem.
Však aj som si viac odložil ako zarobil.. Ja som niekedy nejakých cca 50€ mesačne minul a potraviny všetky cez stravné lístky. Viac som minul stravných lístkov. Viac ako trištvrtinu si odložím, ale niekedy ako teraz už trocha miniem, lebo budem musieť kúpiť zimné pneumatiky, ale neviem ešte či nové alebo z Bazošu aspoň rok staré, ktoré sú lacnejšie. Zatiaľ som ale nezohnal, volal som včera a nedvíhal dotyčný.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Pre mňa je asi na prvom mieste tá komunikácia, schopnosť správať sa k sebe s rešpektom a úctou aj v ťažkých situáciách, schopnosť byť si oporou, robiť kompromisy.. spoločne s tým prejavovaním si pozornosti, všímavosť, naladenie sa na partnera a jeho potreby.
A potom príťažlivosť - sexuálna, ale aj osobnostná - proste musí sa mi páčiť, starať sa o seba, potrebujem ho obdivovať. Ale toto je dôležitejšie v tej počiatočnej fáze vzťahu, keď sa zamilovávate a dávate dokopy, keď už spolu ste nejaký piatok a zdieľate spoločnú domácnosť, môže to ísť miestami do úzadia
Čiže na udržanie vzťahu sú pre mňa najdôležitejšie 7 a 6 a iba o malý kúsok menej dôležité 5, 1, 4, 3, 2 ale ako hovorím, nie je to také jednoznačné a je to o dosť komplexnejšie, ako rebríček siedmych bodov a ide o kombináciu vyššie spomenutého.
2. Vzhľad
3. Sexuálne súznenie
4. Prejavovanie pozornosti
5. Sebavedomie partnera/priebojnosť...
6. Peniaze/Finančné zabezpečenie
7. Sociálne postavenie
Vzhľad
Sexuálne súznenie
Prejavovanie pozornosti
Peniaze/Finančné zabezpečenie
Sebavedomie partnera/priebojnosť...
Sociálne postavenie
Sexuálne suznenie; Vzhľad
Sociálne postavenie, vzdelanie
Prejavovanie pozornosti
Peniaze
2. sebavedomie partnera/priehojnosť (nechcem predsa po svojim boku ustrachaného, nesebavedomého ťuťka)
3. prejavovanie pozornosti (záujem o druhého)
4. sexuálne súznenie (aj keď nepovažujem sex za najdôležitejšiu vec na svete tak keď už má byť s jedným človekom, tak nech to za to stojí)
5. sociálne postavenie (nezostala by som s odpadom spoločnosti)
6. peniaze/finančné zabezpečenie (peniaze boli sú a budú, nekúpiš si za ne všetko ale žiť bez nich sa tiež nedá)
7. vzhľad (nepodstatná telesná schránka človeka)
otázka je, zoradiť čo je najdôležitejšie pre zotrvanie vo vzťahu, vzhľad na druhom mieste pred ostatnými oveľa dôležitejšími vecami je také že... plytčina
Ale zhrnul by som to z týchto možností tak, že rozhodujúce by boli:
7. Povaha/schopnosť dohodnúť sa,
6. Prejavovanie pozornosti,
2. Peniaze/finančné zabezpečenie
1. Vzhľad,
5. Sexuálne súznenie
4. Sociálne postavenie
6. Prejavovanie pozornosti
3. Sebavedomie partnera/priebojnosť...
1. Vzhľad
5. Sexuálne súznenie
2. Peniaze/Finančné zabezpečenie
4. Sociálne postavenie
7, 6, 5, 1, 3, 4, 2
No ja ani neviem.. Ja som chcel aj napísať na záver toho komentu, že tie stredové a koncové pozície sa môžu medzi sebou meniť, tak v tých ešte nemám tak jasno. Ale prvé 2 pozície by som povedal, že mám jasné.
A inak čo sa týka platu, tak ja sa nemám nejako zle na to, že robím na Slovensku a ani nie v tisícke v hrubom. Dalo by sa povedať, že asi dobre hospodárim, keď som z nejakých asi pôvodných 2500€ sa momentálne vyšplhal k 8000-ke za 6 mesiacov. Ja ani skoro nič neminiem, lebo ja som šetrný, ja aj hľadám lacnejšie riešenia, ale dobré a veľa si viem aj sám urobiť namiesto toho, aby som niekoho volal.. No dobre, tú podstavu pod domček som si až tak netrúfal urobiť, lebo nemám miešačku (nemal by som kde robiť betón), nemám žabu (aj keď oboje sa dá požičať a nemám ani čas, skoré stmievanie mi tiež nepomáha v činení sa, a stavbári majú viac skúseností ako ja, vedia zrejme kde sú uskalia, aby betón bol dobrý atď., rôzne veci. No a nemám žehličku, ale nie takú na žehlenie, ale inú.
No a mne samostatne ako vidno plat postačuje, ale moje ambície je zarábať čo najviac. Viem, že keby mám niekoho živiť a ženu, deti, tak by to až tak moc nestačilo a bolo by to málo, keby bola na materskej a ja z toho platu robím..
Ale tak plat som ani tak nezisťoval, ani na zoznamkách, či niektorá zarába dosť, keď väčšinou študujú.
Však aj som si viac odložil ako zarobil.. Ja som niekedy nejakých cca 50€ mesačne minul a potraviny všetky cez stravné lístky. Viac som minul stravných lístkov. Viac ako trištvrtinu si odložím, ale niekedy ako teraz už trocha miniem, lebo budem musieť kúpiť zimné pneumatiky, ale neviem ešte či nové alebo z Bazošu aspoň rok staré, ktoré sú lacnejšie. Zatiaľ som ale nezohnal, volal som včera a nedvíhal dotyčný.
6. Prejavovanie pozornosti
5. Sexuálne súznenie
1. Vzhľad
2. Peniaze/Finančné zabezpečenie
4. Sociálne postavenie
Prejavovanie pozornosti
Vzhľad
Sebavedomie partnera/priebojnosť
Sexuálne súznenie
Peniaze
Sociálne postavenie
bez 1+3 by asi nic ani nezacalo
2 do takej miery, aby bol samostatny a schopny uspokojit vlastne naroky, tu nepotrebujem nutne nadstandard od mojho standardu
4 absolutne zbytocny bod