Čo je pre vás láska k druhým?Čo je pre vás láska k súrodencom,matke a otcovi?A nakoniec čo je pre vás láska k partnerovi a kamar
Láska má rôzne podoby ,je to láska k ľudom,dieťaťu,svojej láske,kamarátke,rodine...
Ktoré lásky pre vás čo znamenajú a ako ich vnímate.Cítite lásku od druhých je vám daná alebo skôr odmietaná zo všetkých strán?
Lásku nevnímam nijak od rodiny, je to len pocit spolupatričnosti a vnútorný pocit, že sa knim musím správať inak, než k vonkajšiemu svetu. Takže žiadne city, objatia a hluposti, ako to vidno vo filmoch. Láska k partnerovi je niečo iné, ale držanie za rúčky je len pre malé deti a teplošov, sme dospelý a kto nieje, nech sa drží aj naďalej.
Laska, to je dost siroky pojem, ale pre mna je to najma... Rodina. Partner. A pes. Nie nadarmo je najlepsim priatelom cloveka. Partner je pre mna alfa a omega. Neznesiem vedla seba niekoho kto si ma nevazi. Ale cim som starsia, tym viac docenujem rodinu. A potom je este par ludi, ktorych mozem nazvat priatelmi, za ktorych by som dala ruku do ohna.
A ak by som mala odpovedat na otazku v uvode... tak potom si myslim, ze lasky je na jednej strane naokolo dost, len vela ludi ju ma problem prijimat. A to potom niektorych ludi odradza ju davat, lebo sa sklamali. Taky zacarovany kruh Inak byt zamilovany je snad ten najkrajsi pocit na svete.
Dokonalejsia je snad uz len laska matky k dietatu...
Tazko sa mi definuje nieco tak abstraktne ale zaroven nieco (pre mna) tak konkretne. Co sa tyka lasky k partnerke, vacsmi mi zalezi na tom, aby som dotycnu spravil stastnou. Tym, ze je vo mne take obrovske mnozstvo lasky, pocitujem zaroven obrovsku potrebu odovzdat jej z nej co najviac. Zaroven je to pocit, ze ak by som chcel, mozem kedykolvek odist, no nechcem a to nie kvoli sebe (nevedu ma k tomu nejake zistne dovody a vlastna potreba jej pritomnosti alebo nejakeho pomyselneho vlastnictva), ale kvoli nej samej a kvoli tomu, ze tu pre nu chcem byt, chcem ju lubit a chcem aby citila, ze je lubena. Ale neviem, ci je ta definicia presne taka, ako ju vnimam. Ako som hore vravel, slovami sa mi to tazko definuje, no vo svojom vnutri ten pocit dokazem presne identifikovat.
O laske k rodine sa mi uz pisat nechce, hlavne preto, ze moja rodina je dost rozvratena uz tak som toho povedal dost
@spisovatel Nepripadáš mi ako niekto, kto by mal prečo necítiť lásku okolia... Ja som si ťa celkom obľúbila už len z tvojich príspevkov do fór, keďže mi pripadáš ako jeden z tých múdrejších a uvedomelejších birdzákov, a ak to, čo píšeš, odzrkadľuje tvoje myslenie, mal by si mať okolo seba ľudí, čo si ťa vážia. Možno ich len nevidíš. A možno ich vážne nemáš... Hlupákov je na svete tak veľa, že tí múdrejší sa potom medzi nimi cítia stratení.
@jaune ani som si nemyslel, že za takú chvíľu si ma tu všimne toľko ľudí...ale ja rád spamujem
Vďaka za milé slová - možno by som mal mať okolo seba takých ľudí, no život ma naučil, že všetko sa nedeje tak ako by sme chceli. Nemám okolo seba takých ľudí a priznám sa, že som už na ľudí zanevrel, neverím už nikomu a nikdy nikoho k sebe nepustím. Nikto na svete nie je hlúpy to si zapamätaj, dostal do vienka len to, čo mu bolo ponúknuté zo strany okolia. A každý dostal niečo iné.
@spisovatel No, to poznám... Ale chvalabohu som ja vždy mala aspoň jedného človeka, na ktorého som sa mohla spoľahnúť. Neviem si predstaviť byť tak sklamaná, že by som zanevrela úplne na všetkých. Z toho, čo si napísal, ale vyplýva len to, že si nepripustíš, že ti okolie tú lásku dáva a nechceš ju prijať. Možno by si ju cítil, keby si chcel. Takže to konieckoncov nie je až také zlé. A čo sa týka toho, či je niekto hlúpy, nesúhlasím s tebou, ale to nie je téma tohto fóra, takže sa o tom možno porozprávame niekedy v nejakom inom..
@jaune nikdy som takto neuvažoval - pre takýto život som sa rozhodol až teraz. Vždy bola pre mňa láska spojená s obrovským sklamaním a teraz som sa to rozhodol zastaviť.
Možno to nie je správny postoj ale v tomto svete je jediným, vďaka ktorému možno dokážem prežiť.
A ešte raz vďaka...už nespamujem...možno niekde inde
rodičov ľúbim ako nositelov života, rešpektujem ich ako niekoho kto mi dal život a ako niekoho kto sa o mňa staral a stará ale tu moja láska žial končí, nevybudoval sa medzi nami hlbší cit ... brata lúbim ako človeka mojej krvi, nemám síce k nemu tiež vybudovaný nejaký extra vzťah avšak mám k nemu lepší vzťah ako k rodičom ... s kamarátmi je to zložité, mám ich rád - rešpektujem ich a tolerujem ale nemám s nimi osobnejší vzťah ... partnerku už nemám, tú som ľubil najviac zo všetkých ludí ... a potom je tu špeciálne miesto jednej mojej kamarátky ktorú beriem ako sestru avšak ak by sa postavila reálne do úlohy sestry pri môjho brata ľúbil by som ju viac ... ostatných ludí iba tolerujem a snažím sa chápať
Lasku aku som pocitoval zazije clovek len raz. Nech si hovori cokolvek hoci kto. Nenajdem si inu. Nie po tomto co mam zazite. Nie tak silnu. Nikdy. Cize v lasku okrem tej stratenej neverim
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
A nie, nepociťujem lásku okolia
A ak by som mala odpovedat na otazku v uvode... tak potom si myslim, ze lasky je na jednej strane naokolo dost, len vela ludi ju ma problem prijimat. A to potom niektorych ludi odradza ju davat, lebo sa sklamali. Taky zacarovany kruh Inak byt zamilovany je snad ten najkrajsi pocit na svete.
Dokonalejsia je snad uz len laska matky k dietatu...
O laske k rodine sa mi uz pisat nechce, hlavne preto, ze moja rodina je dost rozvratena uz tak som toho povedal dost
Vďaka za milé slová - možno by som mal mať okolo seba takých ľudí, no život ma naučil, že všetko sa nedeje tak ako by sme chceli. Nemám okolo seba takých ľudí a priznám sa, že som už na ľudí zanevrel, neverím už nikomu a nikdy nikoho k sebe nepustím. Nikto na svete nie je hlúpy to si zapamätaj, dostal do vienka len to, čo mu bolo ponúknuté zo strany okolia. A každý dostal niečo iné.
Možno to nie je správny postoj ale v tomto svete je jediným, vďaka ktorému možno dokážem prežiť.
A ešte raz vďaka...už nespamujem...možno niekde inde
hm...zaujímavé