Ahojte ľudia...chcela by som sa opýtať ,ako by ste podľa vás povedali slovom čo je to láska ??? pýtam sa len zo zvedavosti a kedže sa nudím, nič iné ma nenapadlo
je mi to jasné , ale som tu nová a potrebujem to vedieť kôli školskej práci takže ak niekto na túto otázku vie odpovedať budem rada....ak nie tak nech nepíše
kdyz chodej kluci s klukamaaaa holky s holkamaaaaaa
laska je cosi (neviem co), coho podstatou je chciet pre druheho cloveka dobro v roznych podobach, zahrna to schopnost a odhodlanie obetovat sa, zrieknut sa veci, ktore by som chcel, ak je to dobre pre toho (tych), ktoremu (ktorym) chcem prejavovat lasku.
@5 lenze LASKA nemusi byt iba k ludom. Ak by pre dobro mojho nepriatela bolo, aby som rozbila svoju gitaru, neurobila by som to. Aj ked je vo vseobecnosti CLOVEK povazovany za nieco vyssie, ako akakolvek neziva vec.
@9 mozno, ale ako moze robit z ludi nieco co nie su? Kazdy zo seba robi iba to, cim v hlbke postaty naozaj zcasti JE. Aj peniaze - nekazia charakter. Iba ukazuju to, co uz v charaktere mame, len to dovtedy nemalo prostrednictvom coho vyst na povrch.
@13@hangtime11 Keby bola zbytocnost, nie sme ludia. Nebyt lasky, nebolo by nenavisti. Nedokazali by sme rozlisovat, vsetko bvy sme robili mechanicky. Ludsky rod by sa prakticky pretransformoval - na robotov. Este stale si myslis, ze je to taka velka zbytocnost? Ja neviem, ale robot by som naozaj byt nechcela.
Tá téma mi hrozila na každučkej olympiáde zo slovenčiny, kde som bola, a dvakrát som ju dostala.. @mielikki , presne to som povedala za tým dlhým výpočet prázdnych fráz, stručné nahliadnutie do marketingového využitia toho slova a roztrúsený cynický komentár..Porotkyne boli zrejme staré dievky, oba razy mi dali plný počet
@16 ešte by to chcelo etymologický pôvod slova, ale ten neviem a ešte kebyže nie som lenivá, opíšem sem význam z angl. výkladového slovníka, lebo KSSJ doma nemám
@flussica - áno ešte stále si myslím že je to zbytočnosť a ničí ľudské životy jediná pravá a naozajstná láska ktorú uznávam a pokladám za správnu je láska k sebe samému. Bodka nehádaj sa so mnou aj tak ma nepresvedčíš .
Láska ? Pre mňa je tento pojem asi znieť divne ale je to premňa pravda...Tak aby som začala..Láska k opačnému pohlaviu je v niektorých prípadoch totálne odveci ak ti ten človek opačného pohlavia tú lásku neopätuje a ak ti ju opätuje tak ako poznám nás ženy či vás chlapoch tak sa rozídete do dvoch mesiacov...už overené v niektorých prípadoch a ĺáska ako ku kamarátke..nemylsím lesbizmus..ale to je proste niečo iné že si veríte máte sa radi proste si zdôverujete všetko a vydrží to dlhšie než vzťah..
Ale zase pre niektorých je láska veĺké šťastie a nechcem zachádzať až do detailov ale proste musíme si nájsť správnu osobu a ja sama som zaĺúbená nebola ešte nikdy ale chcela by som, ale aždo tej správnej osoby ktorú som zatiaľ nenašla..dúfam že to stačí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
laska je cosi (neviem co), coho podstatou je chciet pre druheho cloveka dobro v roznych podobach, zahrna to schopnost a odhodlanie obetovat sa, zrieknut sa veci, ktore by som chcel, ak je to dobre pre toho (tych), ktoremu (ktorym) chcem prejavovat lasku.
i do snu si její obrázek v očích poneseme,
neboť ona ví, co je to láska a bolest, my od ní se to dověděli,
bolest je života půl a láska je život celý...
Jiří Wolker
@flussica - áno ešte stále si myslím že je to zbytočnosť a ničí ľudské životy jediná pravá a naozajstná láska ktorú uznávam a pokladám za správnu je láska k sebe samému. Bodka nehádaj sa so mnou aj tak ma nepresvedčíš .
» www.diva.sk/laska-a-vztahy/...
Ale zase pre niektorých je láska veĺké šťastie a nechcem zachádzať až do detailov ale proste musíme si nájsť správnu osobu a ja sama som zaĺúbená nebola ešte nikdy ale chcela by som, ale aždo tej správnej osoby ktorú som zatiaľ nenašla..dúfam že to stačí