napr. v situácii, kde vy ste zásadne proti tomu, aby váš partner niečo spravil/niekam išiel a on tam pôjde a
1) priamo vám povie, že tam nešiel
2) nepovie vám nič a odpovediam na otázky sa bude vyhýbať
v partnerskom vzťahu podľa mojej predstavy nebudú ani klamstvá a ani tajnosti ... ale keď už si musím vybrať určite je horšie klamanie ... mať dôvod zatajiť je prijateľnejšie od človeka ktorého milujem ako akceptovať jeho dôvod prečo mi klamal ... resp. neakceptovať
to mi príde rovnako zlé, aj keď oboje z iného hĺadiska. som myslela že pod tajnosťami sa myslí že mi ani nepovie že niekam ide, nie že sa bude vyhýbať odpovedi na otázku či tam bol
Tajomstvá máme každý. Nezáleží na tom či malé alebo naopak veľké. Máme ich. A kto vraví, že nie, klame. Na tom, že máme tajomstvá nie je nič zlé. Priam sú nutné, pretože pohroma by skôr nastala vtedy, kedy ich nemáme. Vzťahy, život s tajomstvami funguje.
Naopak vzťahy s klamstvami nefungujú. Ak klamete, neklamete len danú osobu, ale aj seba. Ak klame nehovorite skutočnosť pred ním ani pred sebou. Robíte sa niekým kým nie ste. Naopak tajomstvá sú to čím ste.
aj ked ja som zvyknutá že si hovoríme všetko, ale radšej nech si niečo nechá pre seba akoby mi mala klamať. ked už mi niekto niečo hovorí tak nech je to pravda, a ked nechce povedať pravdu nech mlčí...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
1) priamo vám povie, že tam nešiel
2) nepovie vám nič a odpovediam na otázky sa bude vyhýbať
ale 2. ma vie solídne nasrať
Naopak vzťahy s klamstvami nefungujú. Ak klamete, neklamete len danú osobu, ale aj seba. Ak klame nehovorite skutočnosť pred ním ani pred sebou. Robíte sa niekým kým nie ste. Naopak tajomstvá sú to čím ste.
ale mám dojem, že jeden človek sa len nastavil na "svoju realitu" a teda tie klamstvá bral aj sám pred sebou za pravdu.
Tajnosti mam pozehnane, ale k vacsine by som sa bola ochotna priznat. Cize alibisticky tie su neskodnejsie
za klamanie by som vešala.
aj ked ja som zvyknutá že si hovoríme všetko, ale radšej nech si niečo nechá pre seba akoby mi mala klamať. ked už mi niekto niečo hovorí tak nech je to pravda, a ked nechce povedať pravdu nech mlčí...