Čo ja viem... @azizi@2 ja som si raz kúpila také hotové akože bryndzové halušky, čo sa len zohrejú v mikrovlnke a tiež to bolo riadne hnusné a musela som to vyhodiť
Ja som kupoval niekedy tie Babickine a dali sa XD Ale uz len robim. Ked uz kupujem nepasterizovanu 100% ovciu bryndzu tak nebudem do toho pchat polotovar XD
inak ked ste ako ja a nechce sa vam cuchat tak odporucam tie mlincekove struhadla. Neni to uplne na jemno nastruhane ale mzslim ye to ani netreba. Cesto na placky, halusky mate raz dva bez namahy.
S haluškami je kopec roboty, tie mrazené sú dobré, nevidím na nich nič zlé, keď ich dobre rozmrazíš a ohreješ, bezproblémov.
ale akože predavaju sa už aj urobené bryndzové halušky len nejako schladené, napr. v lidli som to videl... ale to je niečo iné...
tie predavane hej, ono v navode píšu buď na panvici, alebo v mikrovlnke, ale rodičia nedaju dopustiť na klasiku keď robia oni... a akože je to účinné.
Je rozdiel aj na akom sporáku sa to robí. Na indukčnom by to malo byť najkratšie a podľa mňa aj efektívnejšie a asi zdravšie ako v mikrovlnke, kde tie mikrovlny nejaký vplyv na nepatrný prejav na zdraví majú.
@dezolat@10 fakt rozmyšlam, keď pomyslím na to, koľko času a činnosti a vlastne aj financii to celé stojí, pripraviť jedlo, či nie je lacnejšie fakt chodiť jesť na obed do jedálne a doma len niečo jednoduché ako praženica, pečivo, ovocie, párky, puding a podobné menšie jedlá...
@3kratadost@12 no však vplyv majú na zdravie z tých mikrovĺn, teda žiarenia. Myslíš, že prečo si niekto stále nekúpi mikrovlnku, aj keď žijeme v 21. storočí a ohrieva si jedlo v hrncoch na sporáku?
@kerrang@13 Keby zavrel si sa do dnu ty sám, vtedy by malo to na zdravie vplyv. Ale neviem, ako to funguje, že bude to aj na jedlo vlyv mať, keď ho zohreješ tam, a potom ho zješ, tak aký vplyv na zdravie to mať bude. No a od akej frekvencie to žiarenie potom nebezpečné je? Lebo mikrovlnky že majú najviac do 0,5 THz, ale viem, že žiarenia sú aj také, čo vyššiu frekvenciu majú, napríklad takú, že 500 THz a to je oveľa viac, sú také žiarenia viacej nebezpečné ešte?
@3kratadost@14 tak zas ja nejaký elektrotechnik nie som, tak sa tým žiareniam nerozumiem až tak, no vychádzam z toho aj čo mi ľudia hovorili a čo majú zo zvyku, napríklad aj že od mikrovlnky by som sa mal odstúpiť alebo sa trošku vzdialiť kvôli žiareniu, keď hreje.
@kerrang@17 Ja sa tiež nevyznám, ale myslím, že žiarenia aj také sú, ktoré majú dokonca ešte väčšiu frekvenciu ako mikrovlnka a potom musia mať asi aj viacej energie si myslím. A to bude potom ešte asi ešte viac nebezpečné také žiarenie, keď už mikrovlnka môže mať nejaký vplyv na zdraví a tieto sú silnejšie, tak asi väčší vplyv ešte budú mať, nie?
@3kratadost@18 však môžu byť aj kilowatovo silnejšie a aj čo sa týka žiarenia silnejšie potom.. Taký stroj ma síce nenapadá, ale určite nejaké sú na niečo.. Možno aj na preparovanie pôdy funguje stroj na takom princípe, netuším..
Aj asi DVB-T vysielač by mohol mať viac žiarenia. To je už človeku škodlivé sa k takým približovať. A keď už som pri technike, tak aj možno 5G sieť vysiela veľké množstvo žiarenia, pre človeka v tesnej blízkosti škodlivého.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Hodina ohrievania na plynovom sporáku na menšom plameni stojí cca 5 centov.
ale akože predavaju sa už aj urobené bryndzové halušky len nejako schladené, napr. v lidli som to videl... ale to je niečo iné...
tie predavane hej, ono v navode píšu buď na panvici, alebo v mikrovlnke, ale rodičia nedaju dopustiť na klasiku keď robia oni... a akože je to účinné.