co jedavate najcastejsie na ranajky obed olovrant veceru ?
Ja osobne na ranajky prevazne mozzarellu a jablko
Na obed zemiaky, cestoviny, meso s roznymi omackami, kura, paprikas
Na veceru mozzarellu, cestoviny, struhany kokos, maslo, ovsenevlocky
ranajky - prazenica s nahusto nakrajanou a oprazenou cibulkou cerstvym pecivom a zeleninou zlozenou z ladoveho salatu a rajcin (taketo ranajky mam proste najcastejsie)
obed sa sklada prevazne z toho ci ho mam doma alebo v praci (najcastejsie obedujem v praci pretoze pracujem poobede-cize sa to odvija od toho co si prave objednam, casto je to priloha zemiaky alebo knedla a bud vyprazane sampiony, rezne alebo nejake ine maso, obcas cestoviny a takmer vzdy mam k tomu zeleninovu prilohu) + sem tam aj trochu polievky ak je chutna
neveceriam casto, ale ak ano tak bud parky so zeleninou a pecivom, alebo volske oko, alebo len oblozene pecivo s luracou sunkou a zeleninou
Keď si uvedomím, tak väčšinu času buď ryžu s avokádom alebo sushi alebo ružu a niečo alebo cestoviny a rezance na milión spôsobov a všetko so sójovou. A je jedno či na raňajky, obed alebo večeru
no dobre, ale ráno isto croissant *srdco*, na obed nejakeho grilovaného jednorožca.. alebo cestoviny s tuniakom... chilli con carne *srdco*.. alebo šampiňony... hovädzí guľáš od oca *srdco* ..na olovrant banán
Tak ja opíšem dnešok, ale upozorňujem, že nie je reprezentatívny, mám vcelku pestrý jedálniček, a v každom období mi vyhovuje dačo iné. Búram stereotypy o vegánoch! .) Dnes som neraňajal , niekedy to mám tak, že dopoludnia pijem len vodu alebo tak. Niekedy kávu. Potom som o čosi neskôr mal celozrnnú bagetu so syrovou nátierkou, syrom a zeleninou. Upresňovať, že išlo o rastlinný syr, mi už príde trápne, ale určite by sa tu objavil nejaký inteligent, ktorý by ma ako naposledy heroicky upozornil, že syr nie je vegan. Takže upresňujem: šlo o nátierku a syr brandže zvanej violife. Toto som zgniavil tak nejak "za pochodu" v meste, spolu s jahodovou sojakyškou, a potom prinavrátivší domov som si spravil rukolovo-polníčkový šalát s tavenýrom a tahini zálievkou. Spoločne s tým ešte uhorka s mandľovou paštétou (opäť poznámka pre prípadných špekulantov: čisto rastlinnou), a dnes som ešte vypil aj dosť kávy s mliekom (sójovým) a hroznovej šťavy (nie fermentovanej, teda nie vína ). Neskôr som žrau ešce ražný chľeba s tou istou paštétou. No a na večeru som mal kopu ryže natural s chilli-tofu a poľníčkom. Takže toť dnešný gastrodeň môj.
raňajky aj večera: pečivo s niečím (šunka, nátierka, vajce, syr)
obed: všeličo varené, od špagiet, cez zapekanú brokolicu, po pečené mäsko, polievky občas tiež
a medzitým nejaké ovocie, cereálie, domáci koláč ak máme, alebo zas pečivo
Vy márnivci. Rozoberáte te tu čo jete a pritom si ani neuvedomíte, že milióny ba až miliardy ľudí v Afrike jedáva len 2-3 krát do týždňa. A to len plevel a nejaké chrústy.... A o vode ani nehovorím. Povzneste sa nad svoje egá a pomôžte ľuďom. PEACE
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
obed sa sklada prevazne z toho ci ho mam doma alebo v praci (najcastejsie obedujem v praci pretoze pracujem poobede-cize sa to odvija od toho co si prave objednam, casto je to priloha zemiaky alebo knedla a bud vyprazane sampiony, rezne alebo nejake ine maso, obcas cestoviny a takmer vzdy mam k tomu zeleninovu prilohu) + sem tam aj trochu polievky ak je chutna
neveceriam casto, ale ak ano tak bud parky so zeleninou a pecivom, alebo volske oko, alebo len oblozene pecivo s luracou sunkou a zeleninou
toto u nás nájdeš každý deň:
» www.ffmenu.sk/tydenni-ffmenu...
ibaže sa o to nik nejak netrhá
Obed- hoci co
Vecera- co pride
na desiatu ovocie
na obed tofu, dobacky, cuketu, karfiol, brokolicu.. s kuskusom, bulgurom, quinoou, jahlami atd
na olovrant casto zase ovocie alebo mrazenu zeleninu na pare - brokolicu, fazulove lusky, male mrkvicky, karfiol..
na veceru najcastejsie ryzu s cizrnou, fazulami, pripadne aj tofu ci dobacky, a zeleninu.. alebo pecivo s niecim
plus vypijem 4 kavy so sojovym vanilkovym mliekom
obed: všeličo varené, od špagiet, cez zapekanú brokolicu, po pečené mäsko, polievky občas tiež
a medzitým nejaké ovocie, cereálie, domáci koláč ak máme, alebo zas pečivo