Ahoj, mám 14 a taký problém. Už 2 roky nemám motiváciu k ničomu, najprv som postupne strácala motiváciu k učeniu, potom aj k cvičeniu a úplne bežným činnostiam. Neskôr som už nemala motiváciu ani len vstať z postele. Po tom všetkom, som začala byť nudná,
mne sa stalo nedavno nieco podobne, hlavne kasli na lexaurin a podobne lieky...musis sa s stretavat s ludmi, s ktorymi si dobre rozumies a obnovit svoje zaluby, alebo si poste len zaplnit cas niecim zaujimavym, nie je dobre upadat do hentakej letargie
Najdi si nejakú kamarátku! To bude tvoja motivácia, prekrista, na samovraždu nemysli ja som tiež skoro padla tak ako ty, ale s pomocou mojej naj kamošky som sa z toho vyhrabala, proste nájdi si niekoho kto ťa bude podporovať... rodičom vysvetli ako ťa urážajú a pod. a bude to ok. Ak nevieš, čo by si robila vyskúšaj niečo nové, nie to, čomu si sa venovala... obajvuj v sebe nové veci a tak... začni žiť
mala by si to nejako riešiť, začať úplne odznova, nájsť si iných priateľov, nájdi si frajera... vyskúšaj niečo, k čomu si predtým nemala žiaden vsťah napr. nejaký šport, tanec... len to prosím ťa nerieš samovraždou
@anonymka00 ja som na tom tak isto az na jeden detail-nie som az tak hlupa /sry viem ze ti to hovoria rodicia a ty to nemas rada ale v tomto pripade to sedi/ ze by som myslella na samovrazdu. ja takyto stav volam skor lenivost..neucim sa,/vazne v pondelok som sa ledva dokopala aby som si vylepsila 5 z dejepisu/,cele dni v podstate prelezim pred TV alebo presedim pred PC, nebavi ma proste chodit von /aj ked teraz by som sa isla posankovat ale som bola chora takze este nemozem/, nebavi ma proste robit to co ostatni ludia, chvilku to zaslo az tak daleko ze som bola hladna ale nenajedla som sa lebo sa mi nechcelo pripravit si jedlo ale to bolo naozaj len take chvilkove obdobie...
teraz uz to nie je take zle, von sice velmi nechodim /nemam s kym ani sa mi nechce/,dalej sedim casto za PC a pred TV ale nieco sa zmenilo. zrejme to je naozaj velmi divna cast puberty. teraz napr nedockavo cakam az mi pridu 2 knihy z martinus-u /pridu az po vianociach /
podla mna to prejde,len nesmies mysliet na take kraviny ako samovrazda...to je to najdebilnejsie riesenie-nic ma nebavi tak sa zabijem...:/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
a hlavne zacni odznova robit uplne ine veci
nájdi odbornú pomoc.
Takto ti asi nedokáže nikto pomôcť. Musíš znovu nájsť motiváciu a hlavne začať žiť.
mám podobný problém s tým, že tiež nemám žiadnu motiváciu k učeniu, tiež som prestala čítať, a tiež sa vôbec neviem sústrediť ani sa učiť
@1 1 ja už nemám chuť sa rozprávať s ľuďmi, akoby mi to bolo celé ukradnuté
@1 3 a čo z toho keď musím zas vynaložiť nekonečno úsilia aby som sa donútila tie veci robiť? už ma to nebaví, nič ma nebaví a neviem prečo.
teraz uz to nie je take zle, von sice velmi nechodim /nemam s kym ani sa mi nechce/,dalej sedim casto za PC a pred TV ale nieco sa zmenilo. zrejme to je naozaj velmi divna cast puberty. teraz napr nedockavo cakam az mi pridu 2 knihy z martinus-u /pridu az po vianociach /
podla mna to prejde,len nesmies mysliet na take kraviny ako samovrazda...to je to najdebilnejsie riesenie-nic ma nebavi tak sa zabijem...:/