5. septembra idem prvy krat na strednu a neviem co mam robit ... kam si mam sadnut a tak..neviem ani kolko prvy den budeme v skole a co tam budem robit .. ci sa nas budu na nie co pytat a podobne ...a ako mam zapadnut .. ( sproste odpovede si nechajte
ja do predposlednej lavice k oknu. dufam že tam bude volné miesto. tiež mám z toho stresy ale tak snáď sa nájde niekto na reč a dufam že budeme dorbý kolektív. a ešte že myslím si že v škole budeme tak hodinku dve.
Nerob si z toho stresy, neboj sa, však sa pozoznamuješ s novými spolužiakmi, či už hneď, alebo postupne, určite ti tam niekto hneď padne to oka a skontaktuješ sa s ním A čo sa týka sedenia, však sadni si tam kde chceš, na tom nezáleží, myslím si že ešte párkrát sa budeš musieť/chcieť presadiť Hlavne sa upokoj a neboj sa toho
@svietiacalampa ides do kolektivu s ktorym budes niekolko rokov, takze kludne si sadni ku komu chces a rovno sa zoznam ja som tak spravil a clovek ku ktoremu som si sadol bol nieco ako cista kopia mna co sa tykalo zmyslu pre humor, dokonca rovnako narodeny a nemas sa coho bat, pokial nejdes na podradnu skolu tak ten kolektiv budes milovat
a nemáš nikoho známeho zo spolužiakov čo pôjde na tú istú strednú? lebo ja som napríklad mala..a kebyže nemáš tak si nájdi nejakú osôbku ktorá tam sama sedí a spýtaj sa či si môžeš prisadnúť
Ja som si po prvom týždni hľadal akékoľvek dôvody aby som tam nemusel... Aaale po prvom polroku to uz bolo v pohode od noembra prvého roku an strednej, proste krása
Až doteraz som nad tým nerozmýšľala. Veľmi pekne ĎAKUJEM! Síce ja tam budem niekoho poznať, čo by som bola najradšej keby som radšej ani nepoznala. Inak na FB sa mi aj ozvala nejaká, že budeme spolužiačky. A ďalšiu som našla... Aj tak budem stresovať. áá
improvizuj, správaj sa spontánne, ak je to možné a nebude to moc trápne taksi radšej k niekomu sadni a skús sa zoznámiť, nebudeš sa cítiť úplne sama, skús sa predstaviť aj ľuďom na okolo, v lavici vpred a v lavici vzad, a ja som potom ešte poslala papierik dke mi všetci napísali svoje kontakty na FB atď. nie je v to mžiadne umenie, to dáš
@svietiacalampa omg ja idem tiez prvy karat na strednu a nerobim taketo stresy lebo by mi hrablo... proste si sadnem kde budem chciet... vsetci sa urcite na zaciatku budeme spravat k tym druhym milo.... ak si budem musiet k niekomu prisadnut tak sa spytam ci ma volne, ak povie ze nie tak pôjdm si sadnut inde.... budem sa snazit najst si kamaratov.... nebojim sa ze by ma nejako nemali radi alebo ze by som nezapadol... takze sa hlavne ukludni a bude to dobre....
neobleč sa moc výstredne moc sa nerozkrikuj ani nezazeraj proste tam príď štýlom že ja som sem prišla študovať a hotovo. Časom sa niekto nájde. Ja som to takto spravil na dopravnej v tt a aj keď bola trieda poskupinkovaná rozumel som si hádam s každým aj z ostatných tried šlo to
ako hovoria iní..nestresuj ja som nemusela ísť k nikomu ku mne si prisadla..a fakt z nás bola dvojka ako vyšitá... a ak máš odhad na ľudí, nebude problém
Nič sa neboj prvý deň na vás budu vrieskať aby si utvorili autoritu kto sa nezlomí tak ho budú mlátiť s pravítkom po rukách pokial ho nezlomia. Ak si budeš k niekomu sadať nepozeraj mu do očí môžeš ho vyprovokovať. Nikdy sa nepohybuj sama po chodbách ani nechod sama na WC a ak už fakt musííš aj tak to vydrž. Zlomeniny a rezné či bodné rany po prvom dni su bežné nič si z toho nerob to sa zahojí. Ak ta budu spolužiačky mlátiť snaž sa to vydržať v 90% prípadov ich to po pol hodine prestane baviť.
ak ti bude niekto sympaticky..sup a k nemu Ked si sadnes sama...budu si vyberat ostatny ci si k tebe sadnu, ked si prisadne k niekomu tak si ho vyberies ty..to je na tebe Ak si nesadnete tak sa prote presadis..chce to cas aby sa to trochu utriaslo. Hlavne to chce dobru naladu a ono to uz pojde.
Inak chcel by som este raz zazit ten pocit, ked som nikoho ztych ludi nepoznal a po 4 rokoch mi prislo velmi zatazko sa s nimi lucit
zaprvé, "sprosté odpovede si nechajte pre seba" je vyslovená provokácia, až sa divím ako ich je tu málo.
zadruhé, mne to príde ako dosť sprostá otázka, podľa mňa jediné čo by si mala v daný deň robiť je nezaoberať sa takýmito "strachmi" - sadni si tam kde sa ti bude páčiť, ak sa ťa na niečo budú pýtať tak odpovedz, môžeš (normálne že fakt môžeš!) sa aj spýtať že ako dlho tam asi budete, keď tam prídeš, a čo tam budeš robiť? čojaviem?
(my sme v prvý deň mali len také organizačky, povedali nám pár základných vecí o tom ako to tam chodí, ukázali nám triedu, povedali nám čo sa bude diať a kedy máme prísť na ďalších pár dní dopredu, a to bol vlastne koniec oficiálneho/povinného programu, potom sme mali tretiakov ktorí nám vymysleli "zoznamovacie súťaže", že hod hárkom papiera do diaľky, a tak, vzali nás do parku kde sme kecali, proste sa zoznamovali...)
nemáš sa čoho báť a nemáš to ako pokaziť, je to deň ako každý iný, tá škola je miesto ako každé iné, a tí ľudia sú ľudia ako každí iní, nevidím dôvod snažiť sa získať/vymyslieť nejaký "návod" ako daný deň prežiť, proste buď taká aká si a reaguj na to čo sa deje okolo teba tak ako to sedí k tvojej povahe, nakoniec to je to čo robíš celý život, nič iné ani robiť nemôžeš
Hlavne si daj pozor aby si si nemusela sadnúť na posledné voľné miesto, ktoré zvyčajne býva hneď pred katedrou A základ je nestresovať. Je OK ak sa trošičku bojíš neznámeho prostredia ale nepreháňaj to a nedaj to na sebe poznať lebo ťa všetci noví spolužiaci spočiatku budú mať za nejakú nevyrovnanú osobu. Mysli na to, že máš pred sebou najlepšie štyri roky života s troškou učenia a aj to tak ber. Nemáš sa čoho báť. Ostatní budú zrejme tiež vyplieskaní ale tvár sa, že si v najväčšej pohode.
Aha, čo sa týka toho prvého dňa tak to je individuálne, na našej škole prváci zvyčajne ostávali v škole do druhej-tretej prvé dva-tri dni.
no aj ja idem do prveho ročnika a budem tam chodit 5 rokov , takže mna tieti debky chytia asi 3 dni pred začatim škol. roku , ale nvm no na jednej stane sa tešim že spoznam novych ludi , vyberiem si vlastne miesto kde budem sediet ( predposledna lavica pri okne) a kto si prisadne tak sa zoznamim , pokecnem ale hlavne nech je v pohode , a na druej strane sa aj bojim šak aj tak je to nova škola , učenie a tak , a tešim sa na 3. ročnik to pojdeme do zahraničia na pol roka takže sa tešim aj tak tam idu ešte dve spolužiačky
bud jednoducho sama sebou...dojdi dnu pvedz ahojte alebo nemusis nic vraviet...jednoducho sprav co ti prve nabadne...ja co viem tak spoluziaci niektori si vobe cnepametaju konkretnych ludi z prveho dna lebo vtedy este netusis co a jak...no sa tes sa na suepr zazitky
ja som prvý deň meškal (ako aj ďalšie 4 roky a takže mi ostalo už len jedno voľné miesto v prvej lavici a to bola obrovská chyba! lebo tak sa to už ťahalo celé 4 roky a miesto si nikto už meniť nechce potom... takže príď tam skôr a sadni si podľa možností úplne dozadu! s ostatnými vecami nestresuj, príde to samo
V prvom rade ti odporúčam si vybrať čo najlepšie miesto, kde chceš sedieť po zvyšok celého roka.
Budú sa vás pýtať(teda aspoň nás sa pýtali) ako sa voláš, koľko máš rokov a čo ťa baví. Hlavne to ber s humorom. Triedna vám ukáže školu a budete tam takú hodinu aj pol. Možno aj menej, ale to záleží od toho, kedy začnete.
Neboj sa, ostatní budú tiež nervózny. A to ostatné príde samo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
bud proste sama sebou a nestresuj tak ,povedz si ze v tej triede niesi jedina co toto preziva,prvy den v skole s neznamymi spoluziakmi.
Proste zapadni do kolektivu ale nie za cenu ze sa budes hrat na niekoho kym niesi .
...
Sadni si k niekomu sympatickému, usmej sa, predstav sa a hotovo. Ono to pôjde samo.
(a to som bol v cudzine , nikoho som nepoznal a nevedel som co mam robyt )
Ked prvy den na strednej niekto ponuka travu tak co sa da na to povedat
Nemáš sa čoho báť stredna je super
Inak chcel by som este raz zazit ten pocit, ked som nikoho ztych ludi nepoznal a po 4 rokoch mi prislo velmi zatazko sa s nimi lucit
zaprvé, "sprosté odpovede si nechajte pre seba" je vyslovená provokácia, až sa divím ako ich je tu málo.
zadruhé, mne to príde ako dosť sprostá otázka, podľa mňa jediné čo by si mala v daný deň robiť je nezaoberať sa takýmito "strachmi" - sadni si tam kde sa ti bude páčiť, ak sa ťa na niečo budú pýtať tak odpovedz, môžeš (normálne že fakt môžeš!) sa aj spýtať že ako dlho tam asi budete, keď tam prídeš, a čo tam budeš robiť? čojaviem?
(my sme v prvý deň mali len také organizačky, povedali nám pár základných vecí o tom ako to tam chodí, ukázali nám triedu, povedali nám čo sa bude diať a kedy máme prísť na ďalších pár dní dopredu, a to bol vlastne koniec oficiálneho/povinného programu, potom sme mali tretiakov ktorí nám vymysleli "zoznamovacie súťaže", že hod hárkom papiera do diaľky, a tak, vzali nás do parku kde sme kecali, proste sa zoznamovali...)
nemáš sa čoho báť a nemáš to ako pokaziť, je to deň ako každý iný, tá škola je miesto ako každé iné, a tí ľudia sú ľudia ako každí iní, nevidím dôvod snažiť sa získať/vymyslieť nejaký "návod" ako daný deň prežiť, proste buď taká aká si a reaguj na to čo sa deje okolo teba tak ako to sedí k tvojej povahe, nakoniec to je to čo robíš celý život, nič iné ani robiť nemôžeš
Aha, čo sa týka toho prvého dňa tak to je individuálne, na našej škole prváci zvyčajne ostávali v škole do druhej-tretej prvé dva-tri dni.
@lenkaska1 podla mňa to je najlepšie miesto.
@lenkaska1 ahá tak. nám vymysleli také niečo že žalúzie
ja by som si sadol tam kde by som chcel 4 roky sediet
V prvom rade ti odporúčam si vybrať čo najlepšie miesto, kde chceš sedieť po zvyšok celého roka.
Budú sa vás pýtať(teda aspoň nás sa pýtali) ako sa voláš, koľko máš rokov a čo ťa baví. Hlavne to ber s humorom. Triedna vám ukáže školu a budete tam takú hodinu aj pol. Možno aj menej, ale to záleží od toho, kedy začnete.
Neboj sa, ostatní budú tiež nervózny. A to ostatné príde samo.