mám taký menší problém,objednala som si tenisky cez internet.
Pani s ktorou som si dopisovala cez emaili mi povedala,že mám poslať peniaze na tento účet : 1100666736/8410, tak som jej poslala a povedala mi že mi už odoslala tenisky.
@aduska030 skús sa opýtať v banke.. ak máš o tom nejaký doklad, malo by sa to dať.. lebo napr. v prípade, že by si sa pomýlila a zadala iné číslo účtu, tak by ich tam hádam nenechali.. či?
Záleží od toho z akej stránky si tie topánky riešila, Ak by to bolo niečo ako bazoš, tak viac-menej sa s peniazmi môžeš rozlúčiť, preto že podávať tresné oznámenia na podklade toho že si niekomu poslala peniaze na účet by bola ťahanica príliš dlhá tak ak to neboli stovky eúr tak to nechaj radšej tak, stalo by ťa to veľa námahy..Ak by to bol internetový veľkoobchod ktorý ma vlastnú stránku dalo by sa to skôr riešiť, ale taktiež by to bola súdna ťahanica. Urob to že napíšeš pokus o mimosúdne vyrovnanie, najlepšie list ak más adresu, prípadne mail že im dávaš poslednú šancu na mimosúdne vyrovnanie nech ti pošlú tovar alebo peniaze, inak podáš trestné oznámenie-to je aj prvý krok ktorý musíš urobiť aj keď chceš podať trestné oznámenie. A pre budúcnosť ak chceš kupovať takto cez internet, tak buď si to nechaj posielať na dobierku, alebo cez stránky ktoré majú podchitené aj takéto nedostatky ako že tovar neodošle,prípadne nie v stave akom si ho mala dostať
ak mas 19 rokov tak solidne nechapem v tom pripade
to nakupujes cez e-shop ale dopisujes si s nejakou "pani".. love by som posielal jedine, ak je to chranene licencnymi podmienkami a pod ( napr eBay atd )
jedine skusit tu banku, ale to nespravia kym to nezacnu riesit floidi
No niektorí ľudia mi fakt poradili ale narážky že nepoznám dobierku tak je ten človek v omyle. Urobila som to prvý krát že som najprv zaplatila ale v pohode takže ma nemúsite hneď urážať pytala som sa na radu a nie na zhadzovanie.
@riki137 áno, robí ale v kuriérskych spoločnostiach, e-shopoch s platnou licenciou, či v iných krajinách, kde je toto evidované ako trestný čin, čiže si to tam nikto nedovolí.. Ale pri kúpe od ČLOVEKA - nepodnikateľa, proste z bazáru, je to totálna hlúposť takto kupovať.
@aduska030 na holý tulení prd som to napísala, aby si videla, že to bolo nezodpovedné a aspoň sa poučíš. Prepáč, ale dennodenne chodia v správach prípady, kde upozorňujú (starších) ľudí, nech takto nikdy nič nekupujú.
@cocca-colla A ty kebyže na takomto bazáre (bazos, hyperinzercia, mimibazar) predávaš, tak najprv pošleš tovar a potom sa spoliehaš že dotyčný pošle peniaze?
musis byt velmi dobry a dovercivy clovek.riesenie sice na toto nemam,ale vzdy ked si nieco objednavas tak,nech ti to poslu na dobierku.ale na druhej starne sa ti moze stat,ze v baliku nebude to co si si objednala.preto by som si veci objednaval len cez overene firmy.ved koniec koncov referencie su aj na nete.
Neviem preco jej tu radite, aby sa s peniazmi rozlucila, ved ma predsa CU, staci ist na policiu, povedat co je vo veci a podla CU sa ju da lahko vypatrat. A este k tomu, staci pridat na web takyto koment a zareagujem napriklad ja, ktora bola tiez okradnuta touto pani. To sme uz viaceri, tym padom dokazov je myslim dost. Este k tomu som aj ja pridala ta danu web stranku inzerat a ozvalo sa mi dalsich par ludi, ktorym sa to stalo,takze ziadne PAPA peniazom, len to treba riesit ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Je to tvoja sprostosť posielať peniaze skôr než máš v rukách tovar.
ak máš nejaký výpis o tom že peniaze na tú adresu odišli tak to je tvoje plus lebo v niektorých bankách ich pošlú naspäť (aspoň myslím)
Takýchto prípadov je strašne veľa. Podľa mňa sa asi rozlúč s botaskami aj s peniazmi..
Máš len jej email. To je dosť málo na to aby si ju mohla z niečo obviniť si myslím.
to nakupujes cez e-shop ale dopisujes si s nejakou "pani".. love by som posielal jedine, ak je to chranene licencnymi podmienkami a pod ( napr eBay atd )
jedine skusit tu banku, ale to nespravia kym to nezacnu riesit floidi
Choď do banky prípadne na políciu ti povedia viac.
A z dôvodu takýchto prípadov preferujem osobný odber.
@aduska030 na holý tulení prd som to napísala, aby si videla, že to bolo nezodpovedné a aspoň sa poučíš. Prepáč, ale dennodenne chodia v správach prípady, kde upozorňujú (starších) ľudí, nech takto nikdy nič nekupujú.