Odkladaním nič nevyriešite ,len sa vám stane ešte ťažším to čo musíte urobiť,súhlasíte s tým ?Poznáte situácie ,keď vás čaká niečo veľké ,no zároveň ťažké ,a obávate sa toho ?Naríklad nejaká ťažká skúška ,matura .Alebo si vezmime iný prípad ,z inej kategó
keďže som hedonistka, výlučne si všetko nechávam na poslednú chvíľu, niekedy na neurčito, uvidím ešte koľko predmetov si budem musieť kvôli tomu prenášať, ale nevidím to vôbec tragicky..
Vždy si poviem, že keby som to urobila hneď, mám to dávno z krku, ale zároveň v sebe živím iskierku nádeje, že sa to medzičasom vyrieši samé... (a občas sa to naozaj vyrieši samé )
Vzdy si poviem ze vsetko si rozlozim budem sa ucit urobim toto hento tamto a budem mat potom pokoj ale ako sa uz poznam tak VZDY vsetko robim na poslednu chvilu a dokonca v niektorych pripadoch som tak zlenivela ze to uz neurobim vobec ... Ale musim na sebe zamakat toto sa asi nevyplaca
@sofivivien sorry, ale to ako píšeš interpunkčné znamienka pre boha? Dáš medzeru, napíšeš znamienko a hneď píšeš slovo...to som fakt ešte nevidel
A k téme...som typ človeka, čo si všetko necháva na poslednú chvíľu...a nieže by to bolo potom ťažšie, len som v strese a mám nervy že som si to nechal na poslednú chvíľu
Je pravda, že "zajtra" si budem nadávať, že prečo som to neurobila dnes, ale zistila som, že keď som v časovom strese, tak som omhoho produktívnejšia a spravím viac.
už pol roka odkladám jednu dôležitú vec, na písomky sa učím v noci pred nimi a tak ďalej ale keď mne sa nikdy nechce a vždy si nájdem 100 výhovoriek, prečo niečo odložiť
Kazdy tyzden si odkladam ucenie na stredu a zrazu je tu stvrtok a ja som na korejcine tupy jak trenky... Ale inak robim vacsinu veci priebezne a s dostatocnym predstihom...
no to je krasne, ze tym nic nevyriesim. ale ja proste nedokazem robit veci, pokial nie som pod tlakom. stratila som tu schopnost okolo 14. roku zivota (ach)
Mnohé odkladám na poslednú chvílu, niekedy až na post-poslednú chvílu a občas sa stane, že to už ani neurobím.
ALE toto platí len v prípade, že sú to veci, ktoré "musím" spraviť (napr čo sa školy týka), teda to čo ma nútia ostatní robiť ale sám to nechcem / nepotrebujem. Argument, že to možno raz budem potrebovať je pre mňa velice slabá motivácia - možno a ak áno tak len raz? wtf? ja nemám v pláne žiť 1000 rokov.
Ak to budem potrebovať, tak dovtedy to dávno zabudnem a budem sa to musieť naučiť znova a sám. Resp. učiť sa do zásoby veci, ktoré sú väčšinou dosť odveci je neefektívne, obzvlášť dnes keď informácie (aspoň základné) sú prístupné kedykolvek a kdekolvek.
V hentom hore som sa zameriaval na konkrétny príklad povinností v škole. Samozrejme veci, ktoré chcem a / alebo potrebujem urobiť nemám dôvod odkladať.
odkladám odkladám všetko možné do doby neurčitej až kým to nezačne byť neunostné ale potom .. v amoku všetko fičí jedna radosť. veščinou nové alebo neprijemné záležitosti.
@sofivivien skoro všetko dokladám na neskôr, proste robím všetko naopak, ale občas sa prekonám. Hanba mi občas zabráni. Napr napíšem si prácu, ak to chcem prekonzultovat s niekym, ale inak to robim na poslednu chvilu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Čoskoro presne ten čas príde, teraz si lukratívne užívam svoj život, slniečko, výrivky,bazéniky,bowlingy, sauny....
A zrazu príde jún a budem plakať že ... že to neuhrávam
-.-
vlastne som to raz skúsila a bol to úplne divný pocit
A k téme...som typ človeka, čo si všetko necháva na poslednú chvíľu...a nieže by to bolo potom ťažšie, len som v strese a mám nervy že som si to nechal na poslednú chvíľu
ALE toto platí len v prípade, že sú to veci, ktoré "musím" spraviť (napr čo sa školy týka), teda to čo ma nútia ostatní robiť ale sám to nechcem / nepotrebujem. Argument, že to možno raz budem potrebovať je pre mňa velice slabá motivácia - možno a ak áno tak len raz? wtf? ja nemám v pláne žiť 1000 rokov.
Ak to budem potrebovať, tak dovtedy to dávno zabudnem a budem sa to musieť naučiť znova a sám. Resp. učiť sa do zásoby veci, ktoré sú väčšinou dosť odveci je neefektívne, obzvlášť dnes keď informácie (aspoň základné) sú prístupné kedykolvek a kdekolvek.
V hentom hore som sa zameriaval na konkrétny príklad povinností v škole. Samozrejme veci, ktoré chcem a / alebo potrebujem urobiť nemám dôvod odkladať.
8@ .. to si dám nad posltel ako motiváciu