Milý moji kamaráti. Stále mi tu robíte chúťky s fotkami rôznych chutne vyzerajúcich jedál, teda predpokladám, že kuchyňa vám nie je cudzia. Ja, síce som človek čo nevarí, som sa sľúbila, že variť začnem, chýba mi však momentálne nápad, čo dobré ukuchtiť.
skus bryndzove halusky...a nehovor ze to je hlupost,pretoze aj to chce umenie...v skole ked mame obedy tak tie halusky to je ako par kuskov zrazeneho mlieka v bryndzovej omacke...zato ked moja mama robi halusky...
my dnes máme cigánsku - jednoduché...mäso nakrájaš na rezne, osolíš okoreníš potrieš horčicou a šup s tým na panvicu...po vybratí do výpeku dať cibulu a naložiť do žemle
nenarocne je spravit hocijake masko na prirodno.. proste si len kup napriklad kuraci rezen, jemne ho naklep a trochu narez navrchu.. okoren nejakou dobrou koreniacou zmesou a pomaly poopekaj na troche oleja.. a k tomu podla toho, ako sa ti chce nejake zemiaky..
alebo ja mam velmi rada taketo maso v kecupovo-horcicovej marinade.. k tomu hranolky, volske oko a opecena cibulka..
klasika, vezmeš kura (časť, na ktorú máš chuť), ak to nie sú stehná, tak to nejako naporcuješ, ochutíš pola ľubovôle a dusíš
k tomu uvaríš ryžu a máš
toto sa dá potom robiť na veľa variácií, môžeš tam k tomu dať nejaký hrášok/kukuricu/šampiňóny z konzervy alebo ak máš, tak aj čerstvé a.... nemám na to presný recept, vždy je to improvizácia "čo kuchyňa dá"
raz som k tomu robila omáčku, kt. základom bola smotana, ale už neviem, ako som ju robila, ale ak to budeš dusiť normálne podliate smotanou, nič nepokazíš
alebo carbonary, mňam! daj si na panvicu olej, slaninku, opeč to, pridaj uvarené špagety, potom jedno rozšľahané vajíčko, korenia (ja dávam sušený cesnak a čierne korenie) pomaly premiešaj a keď sú cestoviny od vajíčka také pekné a lesklé, pridaj syr a podlej smotanou, nechaj trochu prevariť a máš to
Nakrájaš kuracie prsia na pásiky a napacuješ ich so solamylom (alebo iným škrobom), čierným korením, soľou, korením ktoré má v obchode nápis Čína a sojovou omáčkou (3PL). Necháš tak a zatiaľ si nakrájaš 2-3 papriky a pór na kolieska. Na panvici s troškou oleja uvaríš zeleninu, potom ju z panvice dáš do nejakej mysy. Na tej istej panvici potom uvaríš s trochou oleja mäso, keď už je hotové, tak ku nemu pridáš tú zeleninu, pomiešaš, pokvapkách sojovou omáčkou, povaríš ešte pár minúť a hotovo... Ryžu k tomu snaď urobiť vieš
A ešte keď tak tak priateľ ma naučil bombovú omáčku na špagety, vďaka ktorej mám špagety minimálne raz do týždňa a neviem sa ich prejesť A je úplne jednoduchá
2xpretlak 140g,4-6 strúčikov cesnaku popučiť, 1PL soľ, 1PL cukor, bazalka, oregáno, tymián, provensalské korenie podľa chuti (my ho dávame statočne) a trocha oleja aby sa nepripálila.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
ale tak nieco jednotuche typu spagety, volske oko, aj syr/sampinony by som vyprazil kebyze som donuteny.
ľahké, rýchle a vynikajúce
alebo ja mam velmi rada taketo maso v kecupovo-horcicovej marinade.. k tomu hranolky, volske oko a opecena cibulka..
aaa teraz som hladna a na intraku mam len parky
@ciernaruzicka to vyzerá dobre
@stenatko čekuj @11 to je tu pre teba
pekne budeš jesť u mňa rožky s tuniakom a zapíjať ich hruškou
kuracie rezne "namočíš" na pol hodinku do tatárskej omáčky s prelisovaným cesnakom.. ešte predtým osolíš a okoreníš..
a potom jemne obalíš múkou a vyprážaš cca 3 minútky z oboch strán
k tomu uvaríš ryžu a máš
toto sa dá potom robiť na veľa variácií, môžeš tam k tomu dať nejaký hrášok/kukuricu/šampiňóny z konzervy alebo ak máš, tak aj čerstvé a.... nemám na to presný recept, vždy je to improvizácia "čo kuchyňa dá"
raz som k tomu robila omáčku, kt. základom bola smotana, ale už neviem, ako som ju robila, ale ak to budeš dusiť normálne podliate smotanou, nič nepokazíš
odtial asi zacnem cerpat
Nakrájaš kuracie prsia na pásiky a napacuješ ich so solamylom (alebo iným škrobom), čierným korením, soľou, korením ktoré má v obchode nápis Čína a sojovou omáčkou (3PL). Necháš tak a zatiaľ si nakrájaš 2-3 papriky a pór na kolieska. Na panvici s troškou oleja uvaríš zeleninu, potom ju z panvice dáš do nejakej mysy. Na tej istej panvici potom uvaríš s trochou oleja mäso, keď už je hotové, tak ku nemu pridáš tú zeleninu, pomiešaš, pokvapkách sojovou omáčkou, povaríš ešte pár minúť a hotovo... Ryžu k tomu snaď urobiť vieš
2xpretlak 140g,4-6 strúčikov cesnaku popučiť, 1PL soľ, 1PL cukor, bazalka, oregáno, tymián, provensalské korenie podľa chuti (my ho dávame statočne) a trocha oleja aby sa nepripálila.