Čo ovplyvňuje váš názor na človeka podľa farbi pleti?
Práve dnes ráno som si sadla v autobuse k pánovi v stredných rokoch, ktorý bol rómskej národnosti kamaráti čo prechádzali popri mne sa najprv divne pozreli na neho a potom nechápavo na mňa.. a tak som celou cestou do školy rozmýšľala čo sa asi odohrávalo
Podla mňa netreba človeka súdiť podľa výzoru alebo farby pleti..ja som mala frajera cigáňa a musela som sa s ním rozísť kvôli starkej bo robyla strááášni cirkus kvôli tomu....ale prvom rade spoznajte človeka vnútorne až potom ho súdte..spítam sa takto Vám by sa to páčilo keby Vás dakto súdil podľa výzoru???a nie povahy???
nemám s tým problém ale napíšem to takto ak je človek slušný, nespráva sa ako debil, a ak sa o seba stará (tým myslím chodí čisto oblečený, nesmrdí, atď) tak mi je jedno či je číňaň, róm alebo eskimák
nie som rasista, to nám len médiá tlačia do hlavy predsudky pretože sa ešte nevymanili nemeckým fašistickým vplyvom ale mám akúsi tendenciu aj keď si sadnem v autobuse vedľa róma (s tým problém nemám) tak pevnejšie zvieram v ruke kabelku. myslím si že médiá (televízne noviny napr) dávajú väčší dôraz na prípad keď ukradne róm kabelku ako keď ju odcudzí človek bielej farby pleti. je to už proste v našich hlavách nejak podprahovo zakorenené. ale každopádne ja problém s inými etnikami nemám, sadnem si aj k medveďovi keď mi slušne povie že môžem.
lebo ľudia súdia dané etnikum/národnosť podľa väčšiny. A bohužial doplácajú na to aJ slušní rómovia. Napríklad skoro každý človek hovorí o tom, že nepracujú, zneužívajú tento štát, ale to, že to robí v súčastnosti aj dosť bielych úplne prehliadajú.
Lebo to majú tak v hlave zakódované, róm je ten čo nepracuje a kradne, biely je slušný a pracovitý.
Ja podobne ako ty sa snažím nesúdiť podľa farby pleti a nemám problém sadnúť si napríklad aj k slušne oblečenému rómovi.
podľa farbi pletí nesúdim nikoho, až potom si o tom dotyčnom človeku urobím moju "mienku", keď ho spoznám. nemám rád, keď ma niekto nepozná a ide ma poúčať o mojom živote, tak ani ja to nerobím. a debilom môže byť aj biely aj čierny... a ešte ten "rasizmus" nám vsúvajú do hlavy aj tie Televízne noviny, keď ide nejaká reportáž kde niekto niekoho okradol, tak vo väčšine prípadov tam jebnú cigáňa a tým nám dávajú do hlavy, že cigáň je zlý, kradne a nerobí. no bieli sú takí istí hajzli ako oni. teraz už nemám nič na srdci ::
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ech no ved poznáš moj nazor majuska
rasizmus neuznavam a ani podla rasy neselektujem...
hodnoty cloveka sa nemeraju farbou koze, ale jeho konanim, pristupom k ludom a k zivotu...
Lebo to majú tak v hlave zakódované, róm je ten čo nepracuje a kradne, biely je slušný a pracovitý.
Ja podobne ako ty sa snažím nesúdiť podľa farby pleti a nemám problém sadnúť si napríklad aj k slušne oblečenému rómovi.