Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu. Na internete pridal jeden chalan o mne hrozné veci. Verejné má tam ponižuje a snaží sa zničiť moje meno. Je možné to riešiť cez políciu? Alebo cez súd? Ďakujem za pomoc
Samozrejme, trestné známenie za ohováranie, ale jedine v prípade, že to, čo o tebe píše, je klamstvo:
v zákone č. 140/1961 Zb. Trestnom zákone, v znení neskorších predpisov. Podľa paragrafu 206 ods. 1 Trestného zákona sa dopustí trestného činu ohovárania ten, kto o inom oznámi nepravdivý údaj, ktorý môže značnou mierou ohroziť jeho vážnosť u spoluobčanov, najmä poškodiť ho v zamestnaní, narušiť jeho rodinné vzťahy, alebo spôsobiť mu inú vážnu ujmu. Potrestá sa odňatím slobody až na dva roky alebo peňažným trestom. Podľa paragrafu 206 ods. 2 Trestného zákona sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov alebo peňažným trestom alebo zákazom činnosti páchateľ potrestá, ak spácha takýto čin tlačou, filmom, rozhlasom, televíziou alebo iným podobne účinným spôsobom.
@klaudiqaaa pokiaľ priamo nepoukazuje na fotku ale vypisuje iba jej meno je to slovo proti slovu a ak je trošku inteligentný stačí povedať, že tým myslí niekoho úplne iného @Roserose1234 takže až také jednoduché to asi nebude ale súdte sa a množste sa a milujte sa zároveň, k životu treba trochu tejto emociálnej sínusiody. Pokiaľ je to na FB daj ho blokovať, odstráň si ho s priateľov a neraguj ono to idiota skôr či neskôr prejde ..
a nedá mi reagovať na najlepšiu vetu doposiaľ
"Samozrejme, trestné známenie za ohováranie, ale jedine v prípade, že to, čo o tebe píše, je klamstvo:" ale čo ak to nie je klamstvo ?
@inversi branit sa moze aj ked to klamstvo nie je .. policia neposudzuje ci to klamstvo je alebo nie, ale posudzuje ci je umyslom danej osoby poskodit jej meno (ci pravdou alebo klamstvom sa neriesi). Dokazuje sa len a len umysel.
A na tomto casto zlyhava nas justicny system .. poznam vela organizovanych skupin, ktore funguju xyz rokov a nikto im nic nespravil pretoze im nevedia "dokazat umysel" .. je to smiesne ..
@nello tak to by som sa pozrel s vedrom pukancov ako by dokazovali úmysel ..
som poet a táto osoba je vymyslená pre môj príbeh, u psychológa si nechám spraviť posudok, že mám sklony k schyzofrénií. Prípad je na konci
anyway moze s nim vydrbat a to tak, ze ho skontaktuje a donuti ho priznat sa .. staci ked sa ho opyta preco o nej pise take veci a ked odpovie nieco ako "lebo si stetka" tak sa sam uvedcil v tom, ze to myslel na nu a s umyslom jej poskodit
@nello ale pokiaľ by bol označený od psychológa ako blázon tak ani nie pretože by nemusel byť v stave aby rozumel .. to sú tie procesy kedy všetko skolabuje na jednom posudku dobré sa mi kváka o takýchto nezmysloch mali by byť takéto témy častejšie .. ale áno, rozumiem ti čo tým myslíš
@inversi nuz ano .. len v tom pripade by to bolo znacne komplikovane. Kedze by bol predvolany na vypocutie. Nieco taketo sa riesi ako priestupok voci spolunazivaniu. Nejedna sa ani o trestny cin. Cize by dostal nejake napomenutie, penazny trest, povinnost to odstranit, ospravedlnit sa a pod. .. takze ci by sa mu chcelo kvoli tomu riesit posudok a hrat blazna, aby ho zavreli do ustavnej liecby na pol roka, no neviem .. ale ano .. vzdy je cesta .. vyvrazdit pol mesta a spravit zo seba blazna .. sice skoncis v ustave na zvysok zivota, ale aspon Ta nikto nebude nakladat do zadku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
v zákone č. 140/1961 Zb. Trestnom zákone, v znení neskorších predpisov. Podľa paragrafu 206 ods. 1 Trestného zákona sa dopustí trestného činu ohovárania ten, kto o inom oznámi nepravdivý údaj, ktorý môže značnou mierou ohroziť jeho vážnosť u spoluobčanov, najmä poškodiť ho v zamestnaní, narušiť jeho rodinné vzťahy, alebo spôsobiť mu inú vážnu ujmu. Potrestá sa odňatím slobody až na dva roky alebo peňažným trestom. Podľa paragrafu 206 ods. 2 Trestného zákona sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov alebo peňažným trestom alebo zákazom činnosti páchateľ potrestá, ak spácha takýto čin tlačou, filmom, rozhlasom, televíziou alebo iným podobne účinným spôsobom.
@Roserose1234 takže až také jednoduché to asi nebude ale súdte sa a množste sa a milujte sa zároveň, k životu treba trochu tejto emociálnej sínusiody. Pokiaľ je to na FB daj ho blokovať, odstráň si ho s priateľov a neraguj ono to idiota skôr či neskôr prejde ..
a nedá mi reagovať na najlepšiu vetu doposiaľ
"Samozrejme, trestné známenie za ohováranie, ale jedine v prípade, že to, čo o tebe píše, je klamstvo:" ale čo ak to nie je klamstvo ?
som poet a táto osoba je vymyslená pre môj príbeh, u psychológa si nechám spraviť posudok, že mám sklony k schyzofrénií. Prípad je na konci