asi to vyznie dosť dementne, ale... jebať keď som bola malá, tak som mala na platniach také rôzne rozprávky nahovorené, a špeciálne k jednej som mala veľmi vrúcny citový vzťah. no a raz som ju našla na juťube a z nostalgie a emocionálnej lability som si ju stiahla do empétrojky, a odvtedy tam mám medzi hudbou tú jednu rozprávku, a... to je zaručená vec, keď nemôžem spať. tú si pustím, a do 10 minút spím
@hoperpohroma Skús dve veci a podla mna do týždna - dvoch budeš zaspávať bez problémov.
1. nejakú pol hodinu (ideálne čo najdlhšie, ale už pol hodina sa môže javiť ako dosť) nepozerať na žiadne podsvietené displeje - PC, tablet, mobil. napr. teda si čítať knihu, alebo také niečo.
2. chodiť každý deň spávať o tom istom čase a tiež každé ráno vstávať o tom istom čase. a to aj v pracovné dni aj cez víkend. tvoje telo si na to zvykne a budeš po prvé večer prirodzene unavená vždy o tom istom čase a po druhé ráno sa zobudíš aj sama. bez budíka. úplne svieža. a bude ti stačiť ešte menej spánku.
či som spal 6 hodín alebo 10, často som po zobudení bol nevyspatý, alebo zle vyspatý, atď. ale ked som takto spával, tak prvé dni to síce bolo ťažšie, vyskočiť z postele hned po zazvonení budíka...ale potom som sa začal budiť ešte pred zazvonením budíka. a VŽDY úplne svieži. aj napr. po 6 hodinách.
Kedysi som sa prehadzovala, dnes zvyčajne skôr problém "aj by som spala, ale ešte nemôžem, lebo musím dorobiť toto a toto." A keby som náhodou aj nemohla zaspať, idem sa prejsť alebo tak.
@asceticjunkie ja knihy nemam neviem, co ine by som mala okrem sedenia za pc robit.
chodim spat relativne o tom istom case stale a vstavam +- 10 minut rovnako tiez, dokonca sa o piatej budim samovolne aj cez vikendy.. ide len o to, ze permanentne spim po nociach malo, tak na mna v strede dna vzdy prid unava
@hoperpohroma ale píšeš, že nedokážeš zaspať, čo je dosť zaujímavé, keď hovoríš, že málo spávaš ja keď som spával málo (4-6 hodín), tak som zaspal prakticky hneď.
A keď už teraz spávaš pravidelne, tak teda veľmi neviem, čo by som ti poradil. A ked sa o tej piatej zobudíš cez víkend, tak potom aj vstaneš?
A inak že nemáš čo robiť okrem sedenia pri PC, to som minule aj ja rozmýšlal. Kúpil som si nový monitor a nejaký čas ma boleli oči z neho, tak som rozmýšlal, čo by som vlastne robil, keby mám byť menej pri PC
@hoperpohroma ahá, tie dve hodiny poobede, to asi všetko rozhádže teda spávanie na dva krát je samo o sebe asi najzdravšie a najefektívnejšie, ale ked ti to robí problémy, ktoré ti vadia niekde inde....tak skús tie dva týždne nespávať poobede a vstávať a spávať pravidelne ak ti to tak nepôjde, tak sa vráť naspäť k tomuto, riaď sa svojim telom.
@asceticjunkie lenze ja nemam kedy spat, nemohla by som ist vecer spat skoro, mala by som pocit, ze mi den uplne utiekol bez toho, aby som hocico spravila
nebavme sa o tomto. nesnaz sa zmenit moj spankovy rezim, ja sa nanho nestazujem, len som sa vyjadrila k otazke vo fore. je blbost to riesit pokial aj tak nepoznas vsetky moje okolnosti, co evidentne nepoznas.
@asceticjunkie mna praveze nocne brazdenie netom tak vystavi, ze v momente zaspim. A ak sa aj stane, ze sa mi niekedy neda spat, tak dam ruky do luftu (viem znie to hlupo) a do 10 minut ma to uplne vycerpa a spim...
sedím v kúte a s vytreštenými očami pri zhasnutom svetle hodnotím svoj život
sorry, ale ako na to pomáha na druhý deň neísť do školy? ke´d sa ráno zobudím po troch hodinách a nevládzem sa ani poškrabať na riti, tak nejdem, ale večer to na mňa nemá vplyv.
dokazem velmi dobre ovladat svoje telo a viem svoj mozog donutit sa vypnut a zaspat. da sa to, len treba poznat techniku. najlepsie je zbavit sa vsetkych myslienok a nemysliet na nic. ked sa mi to podari, do par sekund spim ak by niekto chcel vediet viac, viem aj poradit nejake finty.
hudba? ja počúvam takú hudbu, ktorá človeka skôr preberie ako uspí
Ja mám napríklad celkom osvedčení recept ktorý zaberie za 2-3 minúty...prečítať si najnovšie učivo z chémie alebo techniky prevádzky Potom tak zaspíte že ani neviete ako
@veronica2993 príbehy si tiež zvyknem rôzne predstavovať Raz som začal a teraz mam problem s príbehmi (ktoré sa odohrávajú v mojej hlave) prestať Normálne niekedy aj v škole keď sa nudím alebo voľná hodina zvyknem sedieť a rozmýšľať nad pokračovaním toho príbehu a dejom (väčšinou v tom príbehu hrajem hlavnú rolu).. čiže večer ak chcem spať tak sa musím snažiť nemyslieť na ten príbeh inak by som sa v tom vymyslenom svete v mojej hlave zabudol
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
skorej sa seba pytam, kedy mi zaspat islo
sme generacia upirov
ale ked uz fakt ozaj aze by som sa dlho pehadzovala tak sa idem napit, pobeha m po byte a lahhnem zas
dám si čaj na spanie, nejde to.
pustím si hudbu na spanie, nejde to.
pustím si seriál, nejde to.
začnem sa učiť a v poslednom čase spím.
Ale základ že teraz sa nesnažíte!
doslova vyzeram takto
v nedelu proste nic nepomaha
neskutocne uspavaci hlas ma ten chlap
to ti nemošem povedať to je moje najväčšie tajomstvo
@21 rozprávky počúvam dodnes na dobrú noc
1. nejakú pol hodinu (ideálne čo najdlhšie, ale už pol hodina sa môže javiť ako dosť) nepozerať na žiadne podsvietené displeje - PC, tablet, mobil. napr. teda si čítať knihu, alebo také niečo.
2. chodiť každý deň spávať o tom istom čase a tiež každé ráno vstávať o tom istom čase. a to aj v pracovné dni aj cez víkend. tvoje telo si na to zvykne a budeš po prvé večer prirodzene unavená vždy o tom istom čase a po druhé ráno sa zobudíš aj sama. bez budíka. úplne svieža. a bude ti stačiť ešte menej spánku.
či som spal 6 hodín alebo 10, často som po zobudení bol nevyspatý, alebo zle vyspatý, atď. ale ked som takto spával, tak prvé dni to síce bolo ťažšie, vyskočiť z postele hned po zazvonení budíka...ale potom som sa začal budiť ešte pred zazvonením budíka. a VŽDY úplne svieži. aj napr. po 6 hodinách.
chodim spat relativne o tom istom case stale a vstavam +- 10 minut rovnako tiez, dokonca sa o piatej budim samovolne aj cez vikendy.. ide len o to, ze permanentne spim po nociach malo, tak na mna v strede dna vzdy prid unava
A keď už teraz spávaš pravidelne, tak teda veľmi neviem, čo by som ti poradil. A ked sa o tej piatej zobudíš cez víkend, tak potom aj vstaneš?
A inak že nemáš čo robiť okrem sedenia pri PC, to som minule aj ja rozmýšlal. Kúpil som si nový monitor a nejaký čas ma boleli oči z neho, tak som rozmýšlal, čo by som vlastne robil, keby mám byť menej pri PC
to je rozne niekedy ano, niekedy nie.. niekedy sa idem najest a o hodinu a pol zaspim, niekedy sa idem hrat a zaspim az na obed..
nebavme sa o tomto. nesnaz sa zmenit moj spankovy rezim, ja sa nanho nestazujem, len som sa vyjadrila k otazke vo fore. je blbost to riesit pokial aj tak nepoznas vsetky moje okolnosti, co evidentne nepoznas.
ešte pomáha pokus naštudovať si niečo do školy.
sorry, ale ako na to pomáha na druhý deň neísť do školy? ke´d sa ráno zobudím po troch hodinách a nevládzem sa ani poškrabať na riti, tak nejdem, ale večer to na mňa nemá vplyv.
ale nejak to neriesim, ked nvm zaspat tak rozmyslam nad zivotom a tak, pozeram von oknom...
keď idem spať tak si dávam random pesničky
keď neviem zaspať, tasím Vangelisa. Monastery of la rabida ma uspí do minúty. aj keby som veľmi nechcela.
Ja mám napríklad celkom osvedčení recept ktorý zaberie za 2-3 minúty...prečítať si najnovšie učivo z chémie alebo techniky prevádzky Potom tak zaspíte že ani neviete ako