Ahojte, zaujímalo by ma váš názor na chlapa, ktorý keď mu čokolvek vytknete, to v žiadnom prípade nechce zniesť a obviní vás z toho, že si vymýšlate. Poprípade ako by ste to riešili? Už si pripadám bezmocná...
no tak pravdeodobne ta ten chlap nezaujal svojim charakterom, ale skor vyzorom...tak kasli nan, nechaj si ho ako milenca a na vztah si najdi nejakeho charakternejsieho chlapa
A máš vôbec pravdu ak mu niečo vytýkaš? Možno sa ho snažíš zmeniť alebo ti prekáža niečo čo je jeho podstatou. Alebo je to úplne bežná vec, ktorú len ty nemôžeš vystáť.
Ja by som bol za kompromis.
@spisovatel bohuzial mam, inak by som sa neradila ale hladala by som chybu na mne... je to proste v nom... ja ked nieco zle spravim, tak sa zato viem aj ospravedlnit
@husky nie.. len sa to ukazalo proste az po urcitom case.. myslis ze na prvy den kedy sme sa stretli dosiel za mnou, potriasom mi ruku a povedal: ahoj, ako sa mas? inac, ja neviem zniest moc kritiku len aby si vedela ...
Čo je pre niekoho až nepredstaviteľné tak môže byť pre druhého úplná rutina.
A prečo by sa mal človek správať podľa noriem?
Uvediem ti príklad - väčšina ľudí považuje tanec za zábavu, ja osobne na ňom nevidím nič zábavné a dosť ma irituje ak mi okolie neustále prízvukuje, aký som divný alebo nespoločenský len preto, že nepovažujem tanec za zábavu...ale to len tak na okraj.
A koľko ste spolu? Možno sa ti už rozbili ružové okuliare a zamilovanosť sa skončila.
Nie je dôležité prísť za niekým a ospravedlniť sa, dôležité je kritiku prijať. Nikto ho tu nepozná a ja ti asi tiež nejako fundovane neporadím ale ak ti to tak veľmi vadí tak si nájdi niekoho, kto toto bude spĺňať. Na svete je veľa ľudí.
@spisovatel hmm to stoji za zamyslenie, pekny priklad. ale dovolim si tvrdit ze vztah je trosku vaznejsia vec. pozname sa asi 8 mesiacov a sme spolu 5. ja si ale nechcem hladat niekoho ineho, ja ho velmi lubim a viem ze aj on mna, ale toto ma na nom velmi trapi. neviem preco sa nechce zmenit ked na mne vidi ako ma trapi. clovek mu nemoze uz ani nic povedat...
@simi2214 podla mna to tak jednoducho je, človek, ktorý si nechce prijať kritiku je sebecký, egoistický...a tiež sa nemôže zlepšovať, takže jeho zlé vlastnosti sa budú prehlbovať, atd.
Prepáčte...ale niektorí ľudia tuná sa mi zdajú akoby nikdy nemali vzťah....Na každý problém, čo sa tu rozoberá hovoríte: ,,Rozíď sa s ním je to debil !!" ste retardi alebo? (nemyslím len túto diskusiu)
ake veci si mu napriklad vytykala, resp. kritizovala, ze reagoval tym, ze si vymyslas. nevidim tu ziadny poriadny priklad, kde by to davalo zmysel. vypis ich tu viac prosim, nemyslim, ze to bol len pripad jeden
vieš asi si nepochopila podstatu môjho komentu ale ako prídeš mi taká typická ehmm.. že kritika je možno aj oprávnená ale si aj ty blbá že si si niečo začala... lebo šak čávo
Napíšem ti to asi takto. Bol som ženatý 3 roky a z toho 7 rokov sme predtým spolu chodili.
A už v manželstve nie som...
Nechcem a nebudem tu nikoho moralizovať ale viem, čo je to mať vzťah a podstatou každého vzťahu je, aby ťa partner miloval preto, aká si a nie preto, akou by ťa chcel mať.
Neviem či som to napísal dobre ale základom všetkého je komunikácia.
Každý jeden človek je sebecký a je úplne jedno o koho sa jedná. Bez toho by ľudstvo už neexistovalo.
Ako som už napísal...záleží len od teba čo ti na tvojom partnerovi vadí. Lenže tvoj vzťah sa už teraz rozpadáva po kúskoch tak či tak a tým, že sa to pýtaš nás a nie jeho len prilievaš olej do ohňa. Nedôveruješ mu - prečo sa pýtaš na fóre čo máš robiť? Veď ho miluješ nie? pochybnosti sú cestou ku skaze. tento svet je nimi presýtený tak to nepokaz a ak ti naozaj na vzťahu záleží tak sa spýtaj priamo jeho alebo sem uveď nejaký príklad toho, čo ťa dokáže rozhodiť. Každá ľudská bytosť je iná a najhoršie čo môžeš urobiť je chcieť zmeniť niekoho!!!
ked ho chces silou mocou zmenit, tak to dlho nevydrzis. Bud si najdes nejaku sikovnu paku nato, nie vydieranie ani nic podobne, alebo sa to naucis znasat.
Pomôže vážny rozhovor...Spýtaj sa ho či si nikdy neuvedomuje chybu...a ako ťa to zraňuje že je taký ..a či mu nevadí, že ti tým ubližuje a či chce týmto správaním pokaziť vzťah...
to, ci si nahodou nevymyslas a neprehanas je najpodstatnejsia otazka. a kym sa clovek nedozvie stanovisko druhej strany a nepozna vas vztah, akekolvek rady su vzdy v rovine hypotetickych rieseni
zeny si zvyknu (a aj rady) vymyslat a domyslat veci, ktore su od skutocnosti na hony daleko
Čo ak si človek neuvedomuje chybu práve preto, že žiadnu chybu neurobil?
Každý má svoju osobnosť a ak ti tá jeho ubližuje tak ho nemáš rada preto, aký je ale budeš ho mať rada len ak bude takým akého ho chceš mať!
Ak sa Váš vzťah pokazí niečím takýmto, tak sa naozaj nemilujete a je to chyba Vás oboch.
A mala som takého ex....nikdy sa s ním nedalo hádať..pretože on si vždy myslel, že má pravdu. A nikdy nechápal, akú chybu urobil....rozišli sme sa... aj keď to bol jeden z viacerých dôvodov... chcem tým povedať, že asi s tým nič nespravíš...
Človek nerobí chyby. robí len rozhodnutia, ktoré považuje v daný okamih za správne.
Ak by som mal možnosť zmeniť akékoľvek svoje rozhodnutie z minulosti tak by som to nikdy neurobil. Pretože každé jedno mi dalo niečo, čo zo mňa urobilo to, čím som dnes....aj keď je to na zváženie.
@maltobytpeknyzivot je to tak, ale chcem urobit vsetko preto, aby sme sa cez to preniesli lebo ho vazne milujem a nechcem ho stratit a uz vobec nie kvoli niecomu takemuto .8
@zajkousko lenže tento svet je práve takýto...už tohoto stále menej.
Všetko sa sústredí na materiálno, vzhľad, postavenie....porozumenie, láska, dôvera už nie sú také silné ako v minulosti
@spisovatel ja by som povedala, že vzťah je trošku aj o empatii ... ak on nechápe, čo je pre nu dôležité vo vzťahu
Ale máš pravdu, každý má svoje hranice....
Strašne veľa komentárov je tu a nechce sa mi to čítať všetko tak iba tak z vlastnej hlavy dačo vydedukujem...
Možno to nieje o tom že čím dlhšie si s ním tak spoznávaš jeho zlé stránky ale možno ti on nepriamo chce dať dôvod aby si sa s ním rozišla... (nečítal som všetky komentáre tak ak si podobnú možnosť už niekomu inému vyvrátila tak sorry xD)
@simi2214 no ak by sa fakt chcel rozísť ale má ťa rád tak ti nebude chcieť ublížiť preto radšej zariadi aby si sa chcela rozísť ty s ním... lebo ak si s ním chodila čo ja viem 2 mesiace a ešte taký nebol tak pochybujem že sa zrazu začala mu osobnosť takto meniť.. ale neviem no to je len taká moja teória možno si uvedomuje svoje nedostatky ale nevie ako ich zmeniť tak sa z toho vykrúca a obviňuje ťa že klameš že on taký nieje pri čom možno sám vie že taký je len to nechce počuť práve od teba lebo ťa ľúbi..
@spiralfaust - dobre píšeš čo píšeš. Ak je taký od začiatku a ty si len stratila ružové okuliare tak ..... ale ak sa zmenil náhle, tak v tom bude niečo iné.
Psychika, rozchod, nedôvera...a ináč Vám to klape ak sa smiem opýtať?
A najhoršie čo môže byť je ak ťa kritizuje niekto, koho miluješ. Pretože ho miluješ práve preto, aký je a nevyhadzuješ mu na očí, aký by mal byť! Ak mu celý život niečo vyčítalo okolie tak ho veľmi raní ak mu to vyčíta aj milovaná osoba!
@n0win0u tato otazka mi prisla moc osobna... hlavne co sa odpovede tyka, preto to sem nechcem velmi pisat lebo je to sukromna zalezitost (nie, nejde o sex...) proste mam nato svoj dovod preco to sem pisem, nebojte sa, neni to neopodstatnene
uhm takze chlapa kritizujes za nieco velmi osobne a intimne a my ti mame pomoct s tym aby si pochopila, ze v com je chyba ?
ono takto, ak je to velmi osobne tak sa chalan proste mozno nasiera, ze mu "picujes" do jeho osobna/vaseho osobna. ja napriklad tiez by som v istych veciach nevedel prijat kritiku, len by som sa nasral.
napriklad keby mi niekto brble k tomu, ze fajcim, alebo, ze chodim von s kamaratmi, alebo, ze sedim za pc dlho atd, to proste tam sa napr. neplanujem zmenit a k tomu pripomienky by ma len nasierali a nic by sa nezmenilo pravdepodobne.
@simi2214
v takom pripade ti asi nikto nepomoze pretoze lebo takto sa to neda posudit...to ze je to taky je len tvoj pohlad a aby sme poznali aspon cca ten jeho museli by sme vediet co je vo veci
Ženy stále chcú úžasných chalanov a nakoniec vždy skončia s nejakým úplne iným typom dúfajúc,že si ho "prerobia" podľa svojcih predstáv.Furt to skúšajú ich zmeniť a keď zistia že človeka nikdy nezmeni tak sa rozídu a nájde si ďalšieho a tooh zas chce zmeniť. A tak dokola. A keď nájdu,ktorý je taký akého by chceli tak ten neni "cool".
@rebelionisreligion jasne chapem ja viem ved po vas ani nechcem spravne riesenie.. take asi ani neni, len co si o tom myslite a tak dakujem vam vsetkym
Tak asi nemáš začo...my by sme aj pomohli len ak nenapíšeš pointu tak je to potom ťažké.
Ako tu píšu viacerí - človeka nezmeníš pokiaľ sa on sám zmeniť nechce - môžeš ho len milovať takého aký je a ak nie tak ho nechaj ísť.
Možno nájde niekoho kto bude na ňom milovať aj to, čo mu ty vyčítaš.
@simi2214
tak riesenie sa da vzdy najst len niekedy nie take ake si predstavujeme mozno ti len na zaver poradim ze predtym ako kritizujes jeho skus kritizovat najprv seba teda pozri sa nato jeho ocami a ked nic tak asi to uz lepsie nebude...inak prajem nech to dobre dopadne !
Ja tak neznášam "veď keď ma ľúbi, tak sa zmení nie"
Nemôžeš od človeka očakávať, že sa zmení. Ani preto, že ťa ľúbi. Ani ja by som sa nestala znova blondínkou a nezačala počúvať repy len preto, že niekoho ľúbim.
Z človeka si nevyberáš, čo sa ti páči ako z bagety v subwayi. Buď berieš celé balenie, alebo čau,
A k tomu - takmer všetky problémy vznikajú z nedostatočnej komunikácie. Povedz mu to kua narovinu, vadí mi keď robíš toto toto. Inak to asi fakt nevyriešiš
@simi2214 To sa riešiť nedá, lebo je to povahová črta človeka. Poznám takých tvrdohlavých ľudí typu "len ja a môj názor a nič viac", s takými si nepomôžeš. Jednoducho to je v ňom, a čokoľvek mu povieš, akokoľvek argumentuješ, prosíš, prehováraš on si aj tak bude mlieť len to svoje a nezamyslí sa, neporozmýšľa nad svojím názorom ani keby čo bolo. Sú to tvrdé makovice, takých ľudí nemám rád, a hovorí to aj niečo o inteligencii toho človeka. Lenže láska je láska, v tomto ťa chápem a rozísť sa je strašne bolestivé. Je to len na tebe, či mu to budeš tolerovať...a možno až do konca života ? ...
ja si myslím, že mimo toho, že to je najviac celé o komunikácii ako povedala @demoniqangel , tak je to aj o tom aká miera je z jednej a z druhej strany voči tomu druhému. myslím miera chute, chcenia a pochopenia pretože ak to on nepokladá za TAK dôležité ako ty a jednoducho to nevie, nechce, nemôže zmeniť, tak ty sa budeš môcť aj na hlavu obrátiť. tam je to potom len o tom, že či si na to zvykneš, prestaneš tomu prikladať dôležitosť tak ako to nerobí on (lebo jednoducho pre neho to je tak a nemá v tom podstatu žitia, aj keď to teba trápi, on si myslí, že s tým nemôže nič urobiť) alebo si na to nezvykneš a budete sa o tom donekonečna hádať al to teba bude donekonečna trápiť...
ale skúšala by som to tou komunikáciou...a povedala by som mu aj to, že podľa mňa ťažko nesie kritiku a že ak to tak nie je, nech ti vysvetlí ako to je. možno nakoniec zistíš, ako to on celé berie a pochopíš prečo to tak je a ľahšie sa ti na to zvykne, lebo sa na to budeš pozerať z iného uhla.
takemu by som ani nedala vediet, ze sa rozchadzame, prestala by som mu zdvihat telefon. ked komunikacia vycerpava, tak naco si budem este dalej ublizovat snahou o korektnost, ked s nim sa neda...mam takeho cloveka v zivote, praktizujem to tak, jak som popisala.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
88 komentov
otocka na pate a ahoj cau
Ja by som bol za kompromis.
Čo je pre niekoho až nepredstaviteľné tak môže byť pre druhého úplná rutina.
A prečo by sa mal človek správať podľa noriem?
Uvediem ti príklad - väčšina ľudí považuje tanec za zábavu, ja osobne na ňom nevidím nič zábavné a dosť ma irituje ak mi okolie neustále prízvukuje, aký som divný alebo nespoločenský len preto, že nepovažujem tanec za zábavu...ale to len tak na okraj.
A koľko ste spolu? Možno sa ti už rozbili ružové okuliare a zamilovanosť sa skončila.
Nie je dôležité prísť za niekým a ospravedlniť sa, dôležité je kritiku prijať. Nikto ho tu nepozná a ja ti asi tiež nejako fundovane neporadím ale ak ti to tak veľmi vadí tak si nájdi niekoho, kto toto bude spĺňať. Na svete je veľa ľudí.
b) vymeniť chlapa
Napíšem ti to asi takto. Bol som ženatý 3 roky a z toho 7 rokov sme predtým spolu chodili.
A už v manželstve nie som...
Nechcem a nebudem tu nikoho moralizovať ale viem, čo je to mať vzťah a podstatou každého vzťahu je, aby ťa partner miloval preto, aká si a nie preto, akou by ťa chcel mať.
Neviem či som to napísal dobre ale základom všetkého je komunikácia.
Každý jeden človek je sebecký a je úplne jedno o koho sa jedná. Bez toho by ľudstvo už neexistovalo.
Ako som už napísal...záleží len od teba čo ti na tvojom partnerovi vadí. Lenže tvoj vzťah sa už teraz rozpadáva po kúskoch tak či tak a tým, že sa to pýtaš nás a nie jeho len prilievaš olej do ohňa. Nedôveruješ mu - prečo sa pýtaš na fóre čo máš robiť? Veď ho miluješ nie? pochybnosti sú cestou ku skaze. tento svet je nimi presýtený tak to nepokaz a ak ti naozaj na vzťahu záleží tak sa spýtaj priamo jeho alebo sem uveď nejaký príklad toho, čo ťa dokáže rozhodiť. Každá ľudská bytosť je iná a najhoršie čo môžeš urobiť je chcieť zmeniť niekoho!!!
zeny si zvyknu (a aj rady) vymyslat a domyslat veci, ktore su od skutocnosti na hony daleko
a ďalšia vec chlapi nemajú radi tieto rozhovory...preto je to ťažké ...A ide aj o to, o čo sa v tomto jedná...
Každý má svoju osobnosť a ak ti tá jeho ubližuje tak ho nemáš rada preto, aký je ale budeš ho mať rada len ak bude takým akého ho chceš mať!
Ak sa Váš vzťah pokazí niečím takýmto, tak sa naozaj nemilujete a je to chyba Vás oboch.
Ak by som mal možnosť zmeniť akékoľvek svoje rozhodnutie z minulosti tak by som to nikdy neurobil. Pretože každé jedno mi dalo niečo, čo zo mňa urobilo to, čím som dnes....aj keď je to na zváženie.
Chyby človek nerobí a za tým si stojím.
a čo chce taký chlap potom robiť, keď pribudnú deti, pribudnú starosti o živobytie celej rodiny...
teraz to máte vemi jedoduché a keď už teraz vznikajú takéto roztržky v zmysle nepochopenia partnera, tak je lepšie rýchlo takýto vzťak ukončiť...
tu neexistuje skutočná láska, porozumenie, rešpektovanie názorov, pokora a dobra vôľa....
Všetko sa sústredí na materiálno, vzhľad, postavenie....porozumenie, láska, dôvera už nie sú také silné ako v minulosti
Ale máš pravdu, každý má svoje hranice....
Možno to nieje o tom že čím dlhšie si s ním tak spoznávaš jeho zlé stránky ale možno ti on nepriamo chce dať dôvod aby si sa s ním rozišla... (nečítal som všetky komentáre tak ak si podobnú možnosť už niekomu inému vyvrátila tak sorry xD)
ako veriaci, môžem iba povedať, všetko tu na zemi je márnosť nad márnosť..
kto nepochopí, že sú dôležitejšie veci v živote človeka, je predom odsúdený
neviem, neviem no..
Psychika, rozchod, nedôvera...a ináč Vám to klape ak sa smiem opýtať?
ono takto, ak je to velmi osobne tak sa chalan proste mozno nasiera, ze mu "picujes" do jeho osobna/vaseho osobna. ja napriklad tiez by som v istych veciach nevedel prijat kritiku, len by som sa nasral.
napriklad keby mi niekto brble k tomu, ze fajcim, alebo, ze chodim von s kamaratmi, alebo, ze sedim za pc dlho atd, to proste tam sa napr. neplanujem zmenit a k tomu pripomienky by ma len nasierali a nic by sa nezmenilo pravdepodobne.
v takom pripade ti asi nikto nepomoze pretoze lebo takto sa to neda posudit...to ze je to taky je len tvoj pohlad a aby sme poznali aspon cca ten jeho museli by sme vediet co je vo veci
Ako tu píšu viacerí - človeka nezmeníš pokiaľ sa on sám zmeniť nechce - môžeš ho len milovať takého aký je a ak nie tak ho nechaj ísť.
Možno nájde niekoho kto bude na ňom milovať aj to, čo mu ty vyčítaš.
tak riesenie sa da vzdy najst len niekedy nie take ake si predstavujeme mozno ti len na zaver poradim ze predtym ako kritizujes jeho skus kritizovat najprv seba teda pozri sa nato jeho ocami a ked nic tak asi to uz lepsie nebude...inak prajem nech to dobre dopadne !
Nemôžeš od človeka očakávať, že sa zmení. Ani preto, že ťa ľúbi. Ani ja by som sa nestala znova blondínkou a nezačala počúvať repy len preto, že niekoho ľúbim.
Z človeka si nevyberáš, čo sa ti páči ako z bagety v subwayi. Buď berieš celé balenie, alebo čau,
A k tomu - takmer všetky problémy vznikajú z nedostatočnej komunikácie. Povedz mu to kua narovinu, vadí mi keď robíš toto toto. Inak to asi fakt nevyriešiš
ale tak mne je jedno rob si co chces a predstav si ze toto budes mat cely zivot
super predstava nie?
ale skúšala by som to tou komunikáciou...a povedala by som mu aj to, že podľa mňa ťažko nesie kritiku a že ak to tak nie je, nech ti vysvetlí ako to je. možno nakoniec zistíš, ako to on celé berie a pochopíš prečo to tak je a ľahšie sa ti na to zvykne, lebo sa na to budeš pozerať z iného uhla.