Dnes som mal možnosť spoznať asi tucet mladých američanov. Priznám sa zo začiatku som mal zmiešané pocity ale postupne to opadlo a nakoniec vysvitlo, že to sú v pohode ľudia. Máte aj vy niekto nejaké skúsenosti s americkými obyvateľmi ?
bola u nas doma apr dni jedna americanka... velmi v pohode, vyzerala ze je dost bez komplexov, zaujimavo rozpravala a clekovo som z nej mala dobry dojem... neprisla mi jak nejaky vypatlany amik, co len cumi do telky ale mozno je to aj tym, ze to bola studentka nejakej myslim dost dobrej americkej vysokej
A co si myslite o Cechoch? Slovakoch? Nemococh? Japoncoch? Cinanoch? Dost debilna otazka... kedze ich je tak 300 milionov budu tam inteligenti, normalni, debili, psychicky naruseni, geniovia, narkomani, charita, milionari atd
@2 lenze kazdy narod ma aspon ciastocne svoju mentalitu a tak... proste neda sa povedat, ze by vsetci boli rovnaki... ano, su tam obrovske odlisnosti, ale predpokladam, ze nejake spolocne znaky vacsina amikov mat bude... rovnako ako by ich podla mna mali slovaci, cesi, madari atd...
celé jedno leto som strávila s američanmi a boli to skvelí ľudia. ale treba povedať, že nie je američan ako američan. a tí, čo vycestujú, sú úplne odlišní.
V pohode ľudia ? vážne ? Ach jaj ja som si doteraz myslela že všetci amíci sú psychopati, narkomani a nájomní vrahovia.
Áno mala som tú česť spoznať pár z nich Možu mať spoločné charakterové črty aké sú typické pre USA, ale taktiež to máme aj my. Inak plne súhlasím s @grietusha tí čo cestujú sú väčšinou naozaj super
Nemam s nimi vela skusenosti, ale to, co som zatial mala je priznam sa poriadne negativne... Moja spolubyvajuca, s ktorou som byvala pod jednou strechou niekolko mesiacov, bola uprimne jeden z najarogantnejsich a najdrzejsich spratkov, ake som kedy mala "cest" spoznat, a teda mi svojim spravanim, sposobom zmyslania & postojom ku vsetkemu velmi svoju kulturu nepriblizila. Taky typicky zuvackovy a poriadne povrchny jedinec, ktory vsak neje fast foody. A prave ten bod ma prinutil krotit sa v odsudzovani celeho naroda skrz jednej kravy. Ked nie kazda krava vidi zmysel zivota v hamburgeroch, nie kazdy American je krava/vol na entu. Jednoducho rovnica. Odsudzovanie na zaklade narodnosti je plytke a nefer, a teda sa snazim od toho drzat, hoci niekedy je to extremne tazke, ked mate stastie na takeho idiota. Vraj Americania su ochotni a mili - podla mojej mamy, ktora tam cestovala, - ale je pravda, ze ich sposob stravovania nie je (vacsinou) velmi vabivy. A kazdy clovek je iny... ale vcelku mi nie su teda bohvieako mega sympaticki, nemozem si pomoct. taka umela kultura...
myslím že v prípade američanov sa nedá príliš hovoriť o nejakej spoločnej mentalite. možno ten patriotizmus, ale to záleží od konkrétnej osoby. môj strýko je z východného pobrežia, z bostonu. tam je kultúra najbližšia tej európskej. inak je to super človek, hrá v punkovej kapele na bicie. iná je mentalita na západnom pobreží, na floride, na stredozápade a bárskde v Iowe
bol som v USA a su to ludia na ktorych je najlepsie to ze sa do vas zbytocne nestaraju. a maju dost vysoku zivotnu uroven, pre nich su male drobne to co su u nas vyplaty
medzi amerikáncami je veľký rozdiel už len v myslení...pozri si ňú jorčana a nejakého pripečeného sedliaka zo stredozápadu...priepastný rozdiel a kvoli týmto sedliako máme o američanoch takú mienku akú máme
proti americanom nemam nic,ale proti americkym politikom by som mal tolko vyhrad ze by sa to nezmestilo na jednu tuto stranu.ludia v kazdej krajine su taky isty,mozno maju inu mentalitu,ale su taky isty
@22 najlepsie je ze moj ujo neni jediny,ktory utrpel Americanvirozu sak dobre,nebudem setkych hadzat do jedneho vreca..urcite nejsu vsetci taki,asi to plati len o tych co tam vycestuju,a potom sa zase vratia.
Moj ujo je totiz knaz..ako sa vratil tak svojim rodicom povedal ze ho maju volat Reverend..a to nie je vsetko
ja o nich toho vela neviem ale o politikoch v amerike si myslim ze potrebuje psychiatra,a este Co si myslia ti ako tu niekto pisal vpohode ludia o nas ? no ako pisala KAKOFONIA pozrel by som si na vasom mieste eurotrip
@3 ano dobre generalizovanie ako ze vsetco co piju alkohol su alkoholici, nasilnici, vsetci co povedia cosi proti ciganom su hned rasisti a neonacisti atd... skvele podme sudit narody podla par ludi a navyse k tomu prihodme este ten moderny antiamerikanizmus a dielo je dokonane
@4 stretol, mam tam rodinu, bol som tam 2 mesiace a chodim na americku skolum takze amikov som stretol dost
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
su v pohode . co sa o poniektorich slovakoch rozhodne povedat neda.
ale aj ich "prekvapilo" spravanie sa slovakou v poniektorich situaciach. myslim negativne.
Áno mala som tú česť spoznať pár z nich Možu mať spoločné charakterové črty aké sú typické pre USA, ale taktiež to máme aj my. Inak plne súhlasím s @grietusha tí čo cestujú sú väčšinou naozaj super
myslim ze "charakterove crti" ako maju slovaci, hned tak lahko nenajdes samozrejme negativne myslene.
a ty sa nepokladáš za Slováka? osobne som teraz hovorila o výchove a celkovej mentalite a nie o hlúposti jednotlivcov.
Osobne poznám len jednu lektorku angličtiny a tá sa zdá byť fajn.
Každopádne národ (hlavne ten s päťstoročnou históriou) sa ako celok posudzovať nedá.
medzi amerikáncami je veľký rozdiel už len v myslení...pozri si ňú jorčana a nejakého pripečeného sedliaka zo stredozápadu...priepastný rozdiel a kvoli týmto sedliako máme o američanoch takú mienku akú máme
Moj ujo je totiz knaz..ako sa vratil tak svojim rodicom povedal ze ho maju volat Reverend..a to nie je vsetko
národ je dáný históriou a nevznikne s niekoho vôle, ani za stáročia...
@4 stretol, mam tam rodinu, bol som tam 2 mesiace a chodim na americku skolum takze amikov som stretol dost
nie nepokladam!!!!! vysvetlim ti to v ts ked chces.
@ 11 co je v optime v sobotu popoludni?????
@ 12 take poznam , ale od slovakou
@ 13 milujem Boston
@ 16 a co tak politika na slovensku?! tej sa snad nic nevyrovna
@ 18 a o slovakoch "aj tak sme stale frajery "
@ 24 ved to bol super film hlavne ako tam bola zobrazena bratislava to nemalo chybu
@ 25 a politici na slovensku?!
@ 26 spinavy bastard si tu jedine ty. aj ta diera z ktorej si. kkt.
@ 28 "namysleni neekologicko rozmyslajuci chumaji" su z vetsej casti prave slovaci. a este aj zlodeji a vsetko ostatne