Ahojte, som 25 ročný študent a plánujem začat podnikat už na škole. Najlahšou cestou je podla mojho nazoru franchising lebo poskytovatel licencie poskytuje franchisantovi pomoc. Co si myslite vy ? prípadne aký brand by bol najlepsi vo franchisingu ?
@dumbledore tak ja som na EUBE. A kedze nemam skusenosti tak mi to pride ako najlahsia cesta hlavne preto lebo mam zarucenu pomoc od vlastnika licencie kedze je to aj v jeho zaujme aby sa mi darilo, lebo cim vacsie trzby budem mat tym viac mu mozem platit zo zisku + on este navyse bude expandovat na trhu
mne sa napad franchisingu az tak nepaci preto, lebo ked uz chcem ist podnikat chcem sa realizovat. svoje napady a pod. a nie riadit sa niekym inym. hej mozno je to jednoduchsie(neviem) ale zas je to akoby len skakanie podla niekoho ineho.
@omgporazima A hlavne ak je to zmyselné a zabehnuté podnikanie, tak aj dobrý zárobok. Alebo možno chce len robiť niečo, čo nikto a nezarábať. Vieš, podnikanie nie je len o tom, že robím si čo chcem, ale v prvom rade uvažujem nad tým, či aj niečo zarobím.
@omgporazima ako hovori Dumbledore na vlastnu past mas sice kreativitu a volnu ruku v takej miere ako sama chces ale podla statistik podnikanie cez franchising ma tak 6x vacsiu sancu na úspech ako podnikanie na vlastnu past
@hypnos rozmyslal som nad Coffee Brothers resp minit... alebo nejaky iny brand. prooste nieco co ludia kupuju ( idealne napoje potraviny pecivo, proste to ide na dracku furt ).A ani McDonalds by nebol zly ale v amerike stoji vraj licencia 750 000 USD, u nas mozno menej ale tiez sa to asi rata v statisicoch
@patress112 moze byt, nehadam sa..taky mcdonald napriklad jasne...a ked si najde nieco co je mu blizke. akurat mne sa jednoducho franchis nepaci. aj ked je to niekedy mensie riziko. @dumbledore nanestastie viem ze je to aj o tom nieco realne zarobit
@hypnos tak ja som skorej rozmyslal nad tym minit alebo nad niecim mensim, lebo tolke prachy na mekaca nemam zial ale vyhoda u McD je ze oni ti najdu idealnu lokalitu aj nehnutelnost na prevadzku. Len keby to nebolo take drahe
@hypnos mojko, uz logicky ked chces franchizovat tak nemas ako prist s "niecim novym". A to, ze je na slovensku jeden starbucks znamena, ze je ho vela? Lol. Nehladiac na to, ze ta kava je hnusna a absolutne nezodpovedajuca cene.
Skor toho minitu by som povedala, ze je presyteny trh, no.
@hypnos no z vyssie spomenutych dovodov to mas najbezpecnejsie podnikanie, bez ohladu na to, co si ty MYSLIS.
A to, ze su v BA 1, 2, 3, 4, 5, 8 000 starbucksov neznamena, ze ked ho otvori v Kosiciach/Martine/Trnave tak to nebude mat uspech, lebo nie kazdy sa moze dojebat do BA na kavu a ovce to ocividne kupuju, cize by to malo uspech aj v inom (dostatocne velkom) meste.
inak mozete dat este aj nejake tipy ak chcete v com by sa dalo podnikat cez franchise ( nakolko som student tak idealne aby licencia stala tak do 2000e, minit tusim stoji 700 )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
@dumbledore nanestastie viem ze je to aj o tom nieco realne zarobit
Skor toho minitu by som povedala, ze je presyteny trh, no.
Ja navrhujem prve Cross Cafe na Slovensku!!!
A to, ze su v BA 1, 2, 3, 4, 5, 8 000 starbucksov neznamena, ze ked ho otvori v Kosiciach/Martine/Trnave tak to nebude mat uspech, lebo nie kazdy sa moze dojebat do BA na kavu a ovce to ocividne kupuju, cize by to malo uspech aj v inom (dostatocne velkom) meste.