Nechápem, prečo väčšia časť tých ,,múdrejších" ľudí rap nemusí a odsudzuje tých, ktorí to počúvajú...zamysleli ste sa nad tým, že rap môže byť aj inteligentnejší a na úrovni..
Ti ktori odsudzuju ludi co pocuvaju rap si urcite neni inteligentni ,alebo jedine co na tom pocuvaju su nadavky a text medzi ignoruju...to mam najradsej
Kazdi nech si pocuva co chce a co sa mu paci. Je ubohe niekomu nanucovat jeho styl...
sú inteligentnejší a menej inteligenejší interpreti, myslím...súhlasím s darkkizz...takí dramatikz, niektorí rytmusovia, levo, český s-core, majú texty, ktoré nútia k zamysleniu a to neznamená, že nepočúvam nič iné xD
milujem Moju reč, vypracovali sa na jednu z mojich obľúbených kapiel. Vecka mám rada, A.M.O a Dramatikz sa dajú tiež. A robím koncert Rytmusovi!
ale poznám dosť intelektuálov, ktorí na rape fičia tiež. A poznám jedného hiphopového DJa, ktorý je tak neskutočne múdry, že keď spustí tie svoje úvahy, čumím s otvorenou hubou, kde sa to v ňom berie..
rap nemusím...nie je to moja šálka kávy...ale počula som už i ,,duchaplný,, rap,...odhliadnuc od tých nadávok a pod. (čo mi ako umenie fakt nepripadá), je to hudba o dnešnom živote, bežných problémoch...
a je zbytočné sa pozastavovať nad nadávkami, niekedy nejde vyjadriť pocit inak...tak isto nadávajú v textoch niektorí rockeri ( aj keď možno menej)...tí, ktorí to počúvajú iba kvôli nadávkam sú malými deťmi
No podla mna nech si každy počuva čo chce, je mi to jedno ale myslim si že hip-hop ten slovensky je riadne ubohy, riadne to ide dolu vodou....tie texty stale o tom istom, riadne fádne...nuda....česky je lepší o mnoho tam proste každeho intepreta čo počuješ dava do tej hudby niečo nove....a snaži sa...a nie ako Rytmus !!! on bol zo začiatku dobrí, aj preto že vačšina ludi nevedala čo je to hip-hop ale teraz ? ked je už znamy a komerčny a natača primitivne reklamy tak proste vidno ako an to sere na tu hudbu...samy sample! same klavesy a pod....proste strašne a ostatni ako tzv. znamy hip-hoperi jaj sa musim smiať..texty o tom istom v kuse!!! a cele to stoji na samploch ešťe k tomu.....pustite si napriklad S-core to neni hip-hop skor rap, ale proste tak by mala vyzerať aj naša hip-hop scena, texty s nejakou myšlienkou s uveritelnosťou a hlavne hudba!!! v podkladoch...a najlepšie je že takych ako on je v cz scene kopec a o tom to je....
aj rap môže byť inteligentný.. kedysi som počúvala.. veci ako zvuky ulice.. trosky.. názov stavby.. mali úroveň.. mali myšlienku.. škoda že som ju vtedy ako 10 - 11 ročná nechápala.
sumivybanan....ku s-coremu som sa dostala až teraz niekedy, ale nenormálne na tom fičím, akí sú tí iní českí raperi, ktorí majú podobne inteligentné texty? vypočula by som si má v tých textoch pocit, že to je odžité...reálne a niečo čo niektorých ľudí núti ísť ďalej...
adisbak? to som teraz počula prvýkrat...fajné to je ja neviem úplne som do neho zbláznená, k tomu ma ejden kamoš priviedol a asi ma už nikto s toho nedostane
neodsudzujem ludi ktori počuvaju rap,moja dlhoročna kamaratka ho počuva,a vychadzame perfektne. ale ako "hudba" alebo skôr hudobny štyl mi to pride dosť neinteligentne,nadavky a niektore priam až nechutne texty a klipy..nie nie slovensky a česky rap nema uroveň. zahraničny,možno americky už aku taku uroven ma.
Rap nema zmysel , cernosi niekde v bronxe ked spievaju o chudobe a gete tak to chapem ale ked nieco take spieva prijebany rytmus co sa mal ako prasa v zite tak je to ubohe.
@mm47 ale tak dobre rytmus je ,,KRÁĽ" on si tým najhorším už prešiel a teraz ho počúvajú iba kvôli menu....ale je plno takých, ktorí rapujú o svojom živote...a niektorí z nich majú hodnotu
@mm47 černosi z bronxu spievajú o chudobe a gete....tak isto môžu rapovať slováci a česi o tom, čo prežili oni, nikto to nemal ľahké a keď majú čo povedať, jasné takých nie je stovka a niektorí stoja za málo....
@sumivybanan co to trepes??? ked je cesky lepsi tak zozeriem topanku..ja sice rap nepocuvam ale vsetci hovoria ze svk je lepsi a hovoria to dokonca aj cesi..
Ako ktorý. Niektorý neznesiem, taký čo nahodia pridrbaný hlas, akože velkí frajeri sú vtedy, myslia si že sú kúloví, "recitujú" o fetovaní, jebaní atď....
ale napr takí Dramatikz sú fajn celkom. Aj iní majú ZOPÁR fajn skladieb.
@lucinka7 no hej , ale proste , tam musi byt riadny story telling ja ked pocujem , tam iba take vseobecne rymovacky... take srajdy , od jablk k slivkam... niektory to pochopili , napr taky rytmus..
@elkiller.....tak í dramatikz, LEvo, H16 bývavala dosť dobrá, teraz ich už veľmi nepočúvam a sú interpreti, ktorí majú dobré jeden-dva songy a ostatné sú....no coment
@elkiller nepočúvaš to až tak často? alebo si vždy vyberieš tie nesprávne pesničky moje prvé songy boli od H16 a ich začiatkoch, dnes celkom nechápem ako ma to mohlo zaujímať, ale keď to má hlbšiu myšlienku....
@exonr ....ani z časti punckrokom myslíš kapely ako sum41 a netuším čo sa tam ešte zaraďuje, pretože keď počúvam rock nerozdeľujem to, lebo neviem (smajlík)
@lucinka7 to urcite nie... skor naopak , a ked je tam taky pekny podmaz a beat , neni ocom.. sa zapocuvas aj ked nechces napr - Indy a wich album My3 , texty celkom dokaslane ale tie podmazi su fakt unikatne...
@elkiller Indyho a wicha si budem niekedy musieť pustiť, ebo zatiaľ ich poznám iba z filmu gympl a niektorí to majú presne naopak, text super a podmazu tam majú až strašne veľa...takže text je krátky...
Ani ja to celkom nechapem, i ked par dovodov z "historicko-vyvojoveho" a verejneho-prezentacneho hladiska by som asi nasla. A nad tym, ze rap moze byt aj na urovni som sa zamyslela vela krat, hoci je tak trochu pravda, ze treba poriadne hladat.
@lucinka7 ale presne jak hovoris , proste tema leto , podmaz ta dostal do letnej pohody , ale ten text som si predstavoval tak nejak viac pribehovo ako bol trebars typek minuly rok niekde na kupalisku alebo na plazi , by to bolo dokonale
Mam rad rap ale urcite nie ten SK/CZ.. najde sa par veci (vec, h16 a potom take tie hulicske zalezitosti) ktore dokazem pocuvat kludne aj cely den, ale inak vo vseobecnosti pocuvat o tom ako je typek najvacsi masta king, lebo je komercny tak to fakt nemusim.. preto radsej pocuvam ten americky, oni aspon rapuju o tom co realne zazili.
@elkiller jo a bolo by to ovela lepsie.. lebo by to bolo o tom pribehu co odzil on a nie co sa vseobecne deje neviem ci si pocul tiez letna od tragikonex? vitaj na sidlisku v lete.....tam sa mi strasne pacila druha sloha ale refreny boli az zbytocne divne a dlhe
hej , a ta pribehovost akosi chyba v celom My3 , ale tymi podmazmi sa to uplne vyzehlilo , akoze keby tam boly kvalitne pribehy , tak ten album by mohol hodnotit all music world , alebo rolling stones...
Ako ja mám najradšej slovenský rap .. ale začína sa mi čím dalej páčiť aj český ... podla mna tam ide o to že tí ludia čo to robia chu nám niečo priniesť ako mne sa dosť páči že aj tym textom sa dá rozumieť ... že to aj normálny človek pochopí
@lucinka7 inak , v jednej skladbe im tu pribehovost ako tak zachranil VEC , skus si pozret na youtube skladbu Noc je pulka dne , alebo ak chces mozem ti ju poslat , ta je z toho albumu , VEC tam ma prvu slohu , a pojal to dost paradne to ta dostane , a hned ponom druhu slohu isiel Indy a hned bolo citit ten pad toho textu... a na konci rytmus tam mal nejaku hardcore rymovacku
@fakecocacolazero podla nma to je prirodzeny vyvoj, az casom zistis co je fakt dobre...ked som pred polrokom pocula ko hovorili o ceskom rape, taks om neverila, ze to moze byt vazne dobre...
@lucinka7 ved wich robil podmazi aj rytmusovi na album bengoro , a rytmus tam dal aj dobre texty , preto to asi ostava jeden z najlepsich albumov sceny...
tiez to nie je styl hudby, ktory mi je najblizsie ale.. Moja Rec je fakt skvela..dramatikz par piesni, H16 par piesni.. tie texy su fakt nadherne,niektore
ale zase styl hudby ako Rytmus..v style "napis basnicku ako 10rocne decko a pouzi k tomu milion nadavok",to nemusim
Počúvam všetko, čo má kvalitu. Teda aj rap čiastočne. Zo slovenskej scény len H16 a Rytmus, zo svetovej sa mi páčia niektoré tracky od Eminema + nejaké ďalšie ojedinelé songy.
A myslím, že sa veľmi mýliš s tým, že rap počúvajú hlupáci. Populárne je to, čo má kvalitu. A Rytmus je kvalitný interpret. Viď. platinová platňa za album Kral hneď po 1. dni od uvedenia na trh.
SK a CZ rap je skvely. Cistychov, DNA, AMO, Miky Mora, Danost, Plexo, Bene, Lyrik, DM, NS aj H16 i Rytmus ci Enemy, Indy a Wich, PSH, Wladimir 518, PIO, Ideafatte, Hugo, Luza...
No mam ho rad pocuvam ho ... aj takeho Rytmusa ci H16 si vypocujem aj ked uz niesu to co byvaly . Vypocujte si taku Moju Reč , Beneho , Pio Squad atď. to je rap ktory ma zmysel aj vsetko co ma mat a nwm co vam vadi na nadavkach , vy ich akoze nepouzivate ? preco by sa nemohli pouzivat aj v hudbe ? ked sa to akurad hodi a je treba to tam dat
čo ja viem... čechosllovákov moc nemusím a ked tak underground "stroka" rap... tu nemáme takých ganstrov ako v US... takže vinnie a JMT 4ever !
@musefanatic čuráčik, poza netu si frajer čo ??? , v reály by sa s tebou nikto nejebal a pre tvoj názor by ti kľudne rozkopal fekal...to ale ty dobre vieš a preto držíš piču...
v poslednom čase som začala počúvať všetko...ako uplne všetky štýly bez predsudkov a podobnych picovin proste to čo sa mi páči...česky rap ma nejak nechyta, zahraničný už vôbec....
na rytmusa som alergická a jeho osoba osoba mi je viac než nesympatická.
A z tohto žánru mám najradšej Kaliho a možná Dramatikz a Masaker. A ostatné možno že len nejaké songy.... Ale neberiem to ako kasickú hudbu....skôr ako taký zhudobnený príbeh
@elkiller dobre to bolo...skús s-core na postel pada svet....neviem prečo sa mi to páči asi tiež kvôli tomu podmazu, ale aj text má niečo do seba...som zvedavá na tvoj názor
neznasam ho,a najme tych pubertakov ktori sa prechadzaju s mobilom v ruke a pustaju si z neho tie pesnicky ako ze z frajeriny(pritom mi pripadaju ako chudaci ktori nemaju ani na sluchadla)a este ked v autobuse si min.5 deciek pusti inu pesnicku...no horor...ale proti ludom ktori rap pocuvaju niekde doma alebo v aute nemam nic,len nech ma nenutia to pocuvat.
@krupica tak ano ale to uz ti ju ludia davaju tym vediet ostatnym na akej urovni su.....hudbu na ulicu na 99.9% iba cez slcuhatka a je jedno ci rap, hip hop, po alebo rock
no hej len cakam kedy si to uvedomia vsetci...zatial mi len ostava dufat ze mi neprasknu nervy ked zas raz budem nutena stat na autobusovej zastavke a pocuvat zmes rapu,a kedecoho ineho z piatich mobilov naraz
SVK hip-hop bol aj je lepší od CZ to ti povie každý aj Čech sám, ktorý sa tomu rozumie.... ale nepočuvam už moc hip-hop ani rap teraz možno Eminema, Ludacris alebo SVK Moja reč maju dobre ešte texty,rad si pustím ešte tie staršie veci aj od Rytmusa lebo niektoré texty majú pravdu.... a ludí ktorí by zabíjali hip-hoperov alebo čo si počuvajú svoj štýl by som ja pozabíjal kokotov každý nech si počúva čo chce neodsudzujem nikoho ale nemám rád hlavne mladých ktorí idú po ulici alebo v buse hocikde a naplno v telefone pustené pesničky nech si to dajú do uší.... môj názor
@bugi44 tiež si myslím...Slovenský je rap je omnoho omnoho lepší než ten český...Zo zahraničných interpretov som v detsve frčala na Eminemovi a doteraz ho mám stále rada ...Aj Fifty sa dá v pohode počúvať .Z našich raperov mám najradšej Vladisa,Suverena, Kaliho,čistychov,Emeresa,H16.. a nadávajte na Rytmusa koľko chcete... aj tak je to PÁN!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
134 komentov
Kazdi nech si pocuva co chce a co sa mu paci. Je ubohe niekomu nanucovat jeho styl...
Z mojich naj asi
Dramatikz - Ide to samo
Dramatikz - Maličká
Rytmus - Všetko má svoj koniec
a veľa dalších, ale uprednostňujem inú hudbu.
Krasny priklad je ten vas prijebany rytmus.
ale poznám dosť intelektuálov, ktorí na rape fičia tiež. A poznám jedného hiphopového DJa, ktorý je tak neskutočne múdry, že keď spustí tie svoje úvahy, čumím s otvorenou hubou, kde sa to v ňom berie..
Cely HipHop je najvacsi omyl 20. storocia
ale napr takí Dramatikz sú fajn celkom. Aj iní majú ZOPÁR fajn skladieb.
o_0
rap? prekvapujúco znesiem, mám rada..ale neprezentujem sa radšej ničím.
ok poslem ti to do TS , zatial len prvu , podla mna sa ti to bude pacit
ďakujem
napr album od rakima The Master - kde sa na toto jebe naky eminem...
hej , a ta pribehovost akosi chyba v celom My3 , ale tymi podmazmi sa to uplne vyzehlilo , akoze keby tam boly kvalitne pribehy , tak ten album by mohol hodnotit all music world , alebo rolling stones...
Poznáte určite len Rytmusa a možno tak H16 a z toho tu budete robiť závery
Mne sa inak páči !
ale zase styl hudby ako Rytmus..v style "napis basnicku ako 10rocne decko a pouzi k tomu milion nadavok",to nemusim
A myslím, že sa veľmi mýliš s tým, že rap počúvajú hlupáci. Populárne je to, čo má kvalitu. A Rytmus je kvalitný interpret. Viď. platinová platňa za album Kral hneď po 1. dni od uvedenia na trh.
... povedzte ze toto nema myslienku aj dobre podanie...
@musefanatic čuráčik, poza netu si frajer čo ??? , v reály by sa s tebou nikto nejebal a pre tvoj názor by ti kľudne rozkopal fekal...to ale ty dobre vieš a preto držíš piču...
na rytmusa som alergická a jeho osoba osoba mi je viac než nesympatická.
A z tohto žánru mám najradšej Kaliho a možná Dramatikz a Masaker. A ostatné možno že len nejaké songy.... Ale neberiem to ako kasickú hudbu....skôr ako taký zhudobnený príbeh
albumy by mohli mat nazvy: dopisy z Waldheimu, Musíme pokracovat, Možná už zitra rano
podla mna si to nikdy neuvedomia, lebo si myslia, ze to, ze maju super hudobne telefony znamena, ze musia vsetko vsade pocuvat nahlas :/